Utvisas efter 20 år med jobb och skola i Sverige

ÅTERVANDRING. De har fast jobb, bor i bostadsrätt och de svenskfödda barnen – 7 och 9 år – går i skolan. – Vi har levt öppet hela tiden, vi har kämpat och skaffat oss ett liv, säger Mehvan som kom till Sverige från Irak för 20 år sedan. Nu ska de utvisas. ”Bisarrt”, menar deras juridiska ombud, rapporterar Dagens Nyheter, bakom betalvägg.

Skärmdump från Dagens Nyheter

-Pettersson håller med. Det är bisarrt!

Det bisarra är att Mehvan Mohammad har lyckats hålla sig kvar illegalt i Sverige sedan i maj 2004 då hans asylsökan avslogs i Utlänningsnämnden efter överklagande.

Mehvan kom till Sverige från irakiska kurdistan i maj 2001, han fick avslag men valde att stanna illegalt, i mars 2011 fick han ett tillfälligt arbetstillstånd och samtidigt fick hans fru Jihan Mustafa uppehållstillstånd på grund av anknytning. Bådas uppehållstillstånd drogs in i november 2013, det överklagades men slogs fast av Migrationsöverdomstolen i september 2014. Familjen stannade trots detta kvar i Sverige och utvisningsbeslutet preskriberades efter fyra år. De har enligt Migrationsverket inte medverkat till att försöka få utvisningen verkställd.

Det är mycket som är bisarrt. Hur kunde Mehvan Mohammad får abetstillstånd trots att han var är illegalt. Hur kan ett utvisningsbeslut preskriberas trots att de inte lämnat landet.

Det är synd om barnen som är födda i Sverige, men det är föräldrarnas ansvar och det ska inte löna sig att vara kvar illegalt…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Utvisas efter 20 år med jobb och skola i Sverige

 1. Vi får ofta läsa om liknande fall, småbarn och skötsamma självförsörjande invandrare utvisas medan kriminella ”importer” får stanna i vårt land!
  Varför inte ”göra ett byte vid denna typ av fall”!?
  För varje ”skötsam” invandrare utan uppehållstillstånd som får stanna i vårt land ska två kriminella invandrare utvisas, detta borde ju vara en ”deal” som alla kan acceptera!
  Dvs om vi nu bortser från dom kriminella som utvisas, men varför bry sig över vad dom tycker?

  21
 2. Det förvånar mig att så många tycker dessa människor ”gör rätt för sig” osv fast det är helt tydligt de inte fått uppehållstillstånd utan utvisningsbeslut. Då är det självklart inte ok att stanna i Sverige. Oavsett om man lyckats få jobb – vem anställer folk utan uppehållstillstånd?

  18
  3
  • Jag blev anställd utan några som helst problem både när jag var här illegalt och när jag var asylsökande.
   I första fall som lokalvårdare i Stockholm innerstan och i andra som personlig assistent också innerstan.
   Behärskade svenska både skriftligt och muntligt, hade samordningsnummer ( det betyder att arbetsgivaren kan betala skatt och olika nödvändiga avgifter för mig), bodde på en av de finaste adresserna nära Strandvägen, Östermalm, hade social kompetens och kunde redan då sociala koder…Så varför inte? Vem fan frågar om uppehållstillstånd? Varför ska arbetsgivare kontrollera även detta?
   Jag fått en utskällning av min handläggare på Migrationsverket när jag meddelade honom att jag hade jobbat vitt och betalat skatt. Gud vad han gapade …Synd bara att han inte vågade ringa min dåvarande arbetsgivare så skulle han fått svar varför han valde just mig mellan några andra sökande.
   Och fattar du inte att det var arbetsgivarens ansvar att kontrollera uppehållstillstånd?

   5
   1
 3. Myndigheterna i Sverige fjäskar för kriminella och kräver för mycket av de laglydiga skattebetalarna. Människor ska inte ha möjlighet att flytta in i landet utan försörjning och utan godkännande från myndigheter. Nu hanterar visserligen myndigheterna sina uppdrag så det missgynnar Sverige och svenskarna i flesta fall och jag vet inte varför. Den här censuren av SVT mot den Norska polisen var bl.a. det extremaste jag upplevt av självcensur från public service. Hade Islamföreträdare ett finger med i spelet? Det måste vara grovt tjänstefel och ska inte förekomma. Jag förstår inte att regeringspartierna fortfarande har väljare.

  22
 4. Som vanligt så utvisas människor som gör rätt för sig medan våldtäktsmän och kriminellt slödder får stanna, sjukt är bara förnamnet!

  18
  2
 5. Vi behöver arbetssamma och duktiga människor
  i vårt land !

  Låt dessa människor bli kvar och bli ”svenskar ”!

  8
  15
  • Vi behöver inte byta ut vår befolkning med folk från mellanöstern. Detta oavsett om de är arbetsamma och duktiga eller inte.

   För att dina argument ska hålla måste först demografin i Sverige återställas.

   17
  • …vi kommer aldrig att bli svenskar… oavsett hur duktiga och arbetsamma vi är… Vi är invandrare boende i Sverige…inget fel att vara invandrare…

 6. Jaa, arma land som inte utvisar alla som inte ska vara här. Muskler ska visas mot alla, och särskilt de som inte medverkat till utvisning. En eventuell preskriptionstid bör vara 500 år och gälla hela familjer. De som avlar barn när de är illegala får reda upp detta själva, utan hjälp från min skattsedel. men föralldel, Sverige borde vara hårdare och snabbare med utvisningar. Dessa ekonomiska invandrare borde tidigare gjort en insats för att bygga sitt eget land. I jämställdhetens namn ska de alla(h) UT

  25
 7. Orättvist, Sverige behöver sådana invandrare. Fast arbete , icke kriminella.
  Näää, myndigheterna försöker visa musklerna, låt dem stanna. Ta tag med de
  kriminella o arbetsskygga. Arma land.

  13
  8
  • Att uppehålla sig i ett land utan uppehållstillstånd eller asylskäl är per definition olagligt (UtlL 8 kap.). Dessa personer har upprepat det flera gånger och är därför återfallsförbrytare. Med andra ord kriminella.

   26
   2

Kommentera