Mp och islamisterna

Myndigheten för stöd till trossamfund har fått i uppdrag av regeringen att trygga säkerheten runt moskéer och se över hatbrotten som riktas mot muslimer.

Uppdraget är undertecknat av Märta Stenevi (Mp) och Maria Engvall på regeringskansliet.

SST, Myndigheten för stöd till trossamfund, ska samarbeta med muslimska församlingar, muslimska organisationer, kommuner, länsstyrelser, polismyndigheten och ett antal andra myndigheter.

Redovisningen för uppdraget ska sammanställas i december 2022 och kommer att kosta skattebetalarna 1 300 000 kronor.

Brottsförebyggande rådets (Brå) fördjupade studie om islamofobiska hatbrott (2021) bekräftar bilden från tidigare forskning av att särskilt större och synliga moskéer utsätts för hot och angrepp…//…Regeringen ser att det finns behov av att fortsätta öka kunskapen om säkerhet för moskéer och muslimska församlingar och om utsattheten för islamofobi och hatbrott i relation till dessa verksamheter

Detta står att läsa i dokumentet som Märta Stenevi och Maria Engvall författat. Lite i förbifarten nämns också antisemitiska hatbrott och det får mig att fundera över följande. Jag har inga belägg, men jag tror att antalet judar som utsätts för hatbrott av muslimer är betydligt större än antalet muslimer som utsätts för hatbrott av judar.

Undertonen i uppdraget är att det ska anses vara en brottslig handling att hota, kränka och trakassera. Var har vi då läst om detta tidigare. Jo, i det muslimska partiet Partiet Nyans partiprogram.

Partiet Nyans vill att svenska staten ska erkänna islamofobi som ett samhällsproblem. De berörda myndigheterna skall arbeta för att lyfta islamofobi som ett specifikt arbetsområde…//…Partiet Nyans vill att muslimer skall erkännas som en nationell minoritetsgrupp i grundlagen samt att islamofobi får en egen brottsrubricering…//…Partiet Nyans vill ge berörda myndigheter uppdraget att införa ett mer fördjupat kursmoment i religionsämnet kopplat till islamofobi

Bandet mellan Miljöpartiet och islamister kanske ändå är lika kort som vi trott.

12 thoughts on “Mp och islamisterna

 1. Moskéer hör inte hemma inom vår kultur,därför vore det billigare att riva dessa istället för,att kasta ut än mer skattekronor !

  19
 2. Hur är det med alla oskyddade kyrkor som bränns ned??? Eller skolor också för den delen??? Eller svenska unga tjejer, SOM GRUPP, som trakasseras.

  Detta är INTE ”islamafobi”, utan FAKTA!

  Ska vi inte införa flickofobi också i lagen, för de som trakasserar, förnedrar och utnyttjar unga flickor av annan etnicitet och kultur.

  DET ÄR VÄL PRECIS SAMMA SAK! Liksom alla glåpord och hot som slängs efter dem och oss ursprungliga svenskar. Detta om något är hot mot vår svenska nation!

  Men i en totalitär stat väljer man sina bundsförvanter, på bekostnad av andra, från den korrumperade maktens håll

  Islamofobi, är HELT BERÄTTIGAD, i den kontext vi idag befinner oss. Vore den INTE det, skulle den heller inte finnas!

  17
 3. Var fanns Märta Stenevi när Mu7slimer tokdansade och jublade över Lars Vilks och två polisers död, satt skygglapparna på då ? Att skända lik går för sig hos MP tydligen?
  Om det gäller att skydda religioner, gäller det även kristna och kyrkor Märta??

  40
 4. Rebwar Hassan, f.d. MP-riksdagsledamot som kritiserade partiledningen och därför blev utesluten, skriver citat: ”Det var jag, som såg islamismens framfart och kritiserade detta, som blev utesluten ur Miljöpartiet.” Han skriver att alla år i kommun, landsting och riksdag, givit honom en gedigen insyn och kunskap om MP och vad partiet utvecklats till, citat: ”Det har varit smärtsamt att se den naiva syn på islam som tillåtits växa fram i Sverige och i MP. Islam är inte en kultur bland många utan islamisterna ser islam som en ersättning av alla andra kulturer. Med eller utan våld. Oftast med. Islam kan inte samleva fredligt i ett västerländskt upplyst, demokratiskt och jämställt samhälle. Jag har kommit att avsky islams sharialagar och de hederskulturer som utvecklats ur islam. Det är min plikt som människa och invandrad till denna svenska demokrati att försöka sprida kunskap om islams mörka dogmer. MP har i åratal gjort precis tvärtom och dessutom uteslutit mig för min kritik”
  Läs hela Rebwar Hassans inlägg här (fr. 2019):
  https://detgodasamhallet.com/2019/01/31/gastskribent-rebwar-hassan-jag-blev-utesluten-ur-mp-men-inte-kaplan-som-sprider-islamism/

  31
 5. det är väl inget problem med mosken. problemet är att hålla kvar terroristerna och jihadistern där så dom inte kan sjuta och spränga kvinnor och barn ? om manlåser in dom i mosken kan dom ju inte köra jihader i övriga landet

  18
 6. Även om muslimer, judar och kristna håller på med mumbo jumbo, så skall de respekteras lika mycket som vanliga människor.

  36
 7. En glad nyhet. I dag testade jag att strappa ihop stöden på två sådana där sparkcyklar som stod utanför porten. Sedan kom det en drummel och tog tag i den ena. Det fungerar precis som jag hade tänkt. Han fick bägge cyklarna över sig. Jag stod på säkert avstånd och tittade på spektaklet.

  24
  2
 8. Problem med moskeer ? Ta dit grävskopor och riv eländet.
  Och se se till att skicka hem muslimerna så är problemet löst.
  Dessutom har vi sparat massor med pengar.
  Hur svår kan det vara.

  45
 9. Det är ju bara att öppna ögonen och bevittna det fullständiga kaos som sittande och föregående regim är ansvariga för. Moskéerna är ju själva symbolen för den otrygghet som islamisterna utsätter oss andra för. Men visst, slå en järnring runt moskéerna för att stänga inne hatet i stridslednings-centralerna.

  45
 10. Detta är bara ett svepskäl för att all kritik gentemot islam skall kunna tystas. Ett första steg mot Sharia och ett nytt kapitel i den förhatliga HMF lagstiftningen. Att kunna yttra kritik mot islam är sunt och Islamism är en dogm från helvetet som skall bekämpas med all kraft. Jag är inte islamofob jag är uppriktigt skitskraj för vad islam har fört med sig till vårt land, hur det breder ut sig och sakta men säkert infiltrerar alla nivåer i vårt samhälle.

  52
  • Peter du är inte islamofob för islamofobi är hittepå. 1948 > 1984 > 2048 Då skulle jag fylla 100 men det tror jag att jag slipper.

   11

Kommentera