SD överväger misstroende mot Bolund: ”Det blir mer och mer farsartat”

INRIKES. Sverigedemokraterna överväger att gå fram med ett misstroende mot miljö- och klimatminister Per Bolund (MP). Orsaken är att regeringen inte ger något besked om slutförvaret av kärnkraften. Även Kristdemokraterna ska nu diskutera en eventuell misstroendeförklaring, rapporterar Dagens Industri, bakom betalvägg.

Slutförvaret av kärnkraften har blivit en allt större politisk stridsfråga och oppositionen har länge krävt ett besked från regeringen.

Östhammars kommun står redo att emot det uttjänta kärnbränslet men regeringen har pekat på att det behövs mer tid innan ett avgörande beslut kan fattas.

På tisdagen hölls en hearing i näringsutskottet där företrädare för bland annat Strålsäkerhetsmyndigheten, Kärnavfallsrådet och Energimyndigheten deltog.

Även miljö- och klimatminister Per Bolund (MP) närvarade, men enligt oppositionen kom han inte med några nya besked.

”Det blir mer och mer farsartat hur man hanterar den här frågan”, säger Mattias Bäckström, näringspolitisk talesperson för Sverigedemokraterna.

Han anser att förtroendet för Per Bolund nu är skadat. ”Från mitt håll så har jag svårt att se vad man ytterligare kan göra inom ramen för utskottsarbetet”, säger Mattias Bäckström och fortsätter: ”Därför ser jag det som angeläget att gå till min partiledare Jimmie Åkesson för att ta frågan vidare om en eventuell misstroendeförklaring.”

-Pettersson säger att det är inte bara Per Bolund som är farsartad utan hela regeringen…

Regeringens egen expertmyndighet, Strålsäkerhetsmyndigheten, har slagit fast att slutförvaringen är säker, alla andra relevanta myndigheter liksom kommunen, Östhammar, där bränslet ska grävas ner, har sagt ja sedan länge, förvaret är tillräckligt säkert, men Per Bolund vill köra frågan ett varv till för att slippa ta ett beslut. Det är tragiskt…

”Vi är mot kärnkraft, och om man lyckas lösa kärnkraftens problem riskerar vi att kärnkraften blir acceptabel. Alltså är vi emot att lösa problemen.”

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “SD överväger misstroende mot Bolund: ”Det blir mer och mer farsartat”

 1. Misstroende nu, är taktiskt dåligt eftersom SD blir beskyllda för att vara hämndgiriga. Läs, ge igen för blåbrun.

 2. Jag hoppas att inget skall förvaras långt ner i marken. Någon som glömt BT-Kemi. Förr eller senare skall det upp igen, när det visar sig att bränslet går att använd en gång till.


 3. en ordentlig devalvering av kronkursen kan va räddningen för Abzurdien
  …idag ligger kronvärdet på en 1/10 dels värde mot både dollarn å euron
  en hundradels värde (1/100) skulle säkert få fart på ekipaget igen, mitt
  tips till Bolund !

 4. Ja det där är besvärligt, var skall man gräva ner det? Norra Skåne är ju glest befolkat. Där kanske det finns nått lämpligt berg att borra ett hål i.

  • Eftersom det tydligen inte finns någon idiotibegränsning här är mitt förslag: Sänk det i Mälaren!

 5. Bolund i all ära, men har precis sett Ygeman på Aktuellt ang. priserna på el idag o senare i vinter. Är ni intresserade av skräck film titta gärna. Man säger ofta att den ” siste idioten inte är född” Men fan vet om inte detta har skett.

  24
 6. Ryan
  Gen 4 smr förutsätter ett bränsle med högre aktivitet (fler och snabbare neutroner) och det är ju möjligt att ”anrika” ur ”avfallet” i form av Pu.
  Därför krävs en ”breeder” oftast då i anslutning till reaktorn för energiutvinnings-ändamål.
  Saken är den att Pu ej skall komma på ”villovägar” då kärnvapen relativt lätt kan iordningställas med en så ”ren” produkt.

 7. Efter nästa val, blir det förhoppningsvis slutförvar av miljöpartisterna i nån myr nånstans i otillgänglig terräng.

  Misstriende BÖR väckas mot herr Bolund, åtminstone för hans oförmåga att skilja rätt på färger inom politiken. Finns ingen som har sämre färgsinne, och är mer färgblind än han!

  27
 8. Klart att Bolund inte vill fatta beslut om detta. Hur skulle han förklara sitt beslut för sina partimedlemmar.
  Detta visar hur illa det är att låta ett litet extremparti sitta i regeringen. Miljöpartiet klarar inte av att hantera verklighetens målkonflikter.
  Hur dessa människor nu skall ”bredda” sin politik, förstår jag inte. Skall de ”styra” landet även i andra frågor med principen ”icke-beslut”.

  37
 9. ja det är viktigt att avpolitera miljömupparna.. det är särskilt viktigt att det så kallade avfallet inte saboteras beller förstörs det är nämligen så att mer än 90 % av energin finns kvar.i det så kallade avfallet

  17
 10. Bolund är underhållande varje dag. Ser gärna att han drar ner Mp ännu mer. Någon mer misslyckad och ond skapelse får man leta länge efter. Skulle möjligtvis vara Löfven, men han är enbart misslyckad.

  51
 11. Rörande MP:s företrädare så är det ju inte utan att man undrar om inte ”MP” likaväl kunde vara en förkortning för mentalpatient!?

  43
 12. Bygg gen 4 SMR (små modulära reaktorer) omgående! Då behöver vi inte slutförvara avfallet i 100.000 år utan kan istället använda det som bränsle. Det avfallet som efter det kommer ut är ”bara” lätt radioaktivt i något 100 år. Detta avfall kan man slutförvara med mindre risk.

  41
  • Jag är absolut med i tanken på ”gen 4 SMR” men det löser väl inte problemet? Man kan ju inte tanka in använt bränsle så snabbt att ett ”slutförvar” inte behövs? Alltså, det kommer ju finnas den farliga sorten i många år även om vi förädlar en del av avfallet till att bli väldigt mycket mer lättförvarat. Då krävs ju ett slutförvar med enklare beräkningar men ändå något slags förvar.

   18

Kommentera