Lotta Gröning blir L-politiker

VALET 2022. Lotta Gröning är filosofie doktor i historia och har varit ledarskribent och politisk chefredaktör på Norrländska Socialdemokraten samt senare debattredaktör på Aftonbladet. Hon lämnade Aftonbladet 2009 och har sedan medarbetat som krönikör i Expressen.

Lotta Gröning. Bild: Arild Vågen, Wikipedia

Tidigare S-märkta publicisten Lotta Gröning kandiderar för Liberalerna i nästa års riksdagsval, rapporterar Expressen, där Gröning fram till nu har varit krönikör.

Nyamko Sabuni ringde upp och frågade, det var första kontakten med partiet. Jag har (…) sagt att jag är missnöjd med utvecklingen, att jag inte vet vad jag ska rösta på. Vet inte hur hon fått reda på det, säger hon till Expressen.

Gröning vill bli riksdagsledamot för Norrbotten, en region där partiet i dag har en svag ställning.

Om Lotta Gröning på bloggen…

-Pettersson tycker det är väldigt optimistiskt av Lotta att tro att hon kan bli riksdagsledamot för Liberalerna men bra att ännu en vänsterdebattör lämnar S.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Lotta Gröning blir L-politiker

 1. Ja all smutskastning har ju stigmatiserat SD till viss del. Det parti, som borde vara det mest förnuftiga partiet för svenska medborgare i vår nutid. Hade alla rapporter om alla partier varit i närheten av 100 procent rättvisa och relevanta vore SD största partiet. Lotta G. har gjort många kloka frågeställningar och debattinslag men jag har inte koll på vad hon tycker om återvandring samt importstopp av kriminella och bidragsturister.

 2. Lotta Gröning, tre samlade artiklar som hon skrivit i ”Det goda Samhället”:
  ”Ansvariga politiker vänder ryggen till, framför allt har det gällt integrationen och asylpolitiken”.
  ”Vägen utför, Human Development Index (HDI) som tas fram av FN visar att Sverige dalar på välfärdslistan”.
  ”Bensinskatt. För att vinna billiga poänger och muta miljörörelsen väljer regeringen att trampa på fattiga, öka orättvisorna och splittra landet”.

  https://detgodasamhallet.com/category/lotta-groning/

  24
 3. Ganska klokt och vettigt att ha tappat tron på Sossarna. Man att satsa på L är nog misslyckat.

  28
 4. Tror Gröning lämnar politiken fortare än hon kommer in. Dålig taktik att välja L som ev åker ut. trots allt är tanten ganska vettig så vi får hoppas att hon vaknar och väljer ett kommande riksdagsparti på den blågula sidan

  31
 5. För att bli vald krävs typ 15000 röster, L fick förra gången 5000 i Norrbotten. Men en personvalskampanj kräver färre (en centerkvinna tog sig in på 973 röster förra gången)

  12
 6. Så en sosse lämnar ett socialistisk parti för att bli fascist, inte så långt steg med andra ord.

  10
  3

Kommentera