Ann Linde besöker Israel och Palestina

UTRIKES. Sveriges utrikesminister Ann Linde (S) besöker Israel och Palestina den 18-19 oktober. I Israel kommer utrikesministern ha överläggningar med utrikesminister Yair Lapid och ha ett möte med president Isaac Herzog. Ann Linde kommer även besöka Yad Vashem, samt delta i invigningen av en utställning som uppmärksammar 70-årsjubileet av Sveriges diplomatiska närvaro i Israel, enligt ett pressmeddelande.

Ann Linde och Yair Lapid. Bild: Twitter

I Palestina ska Ann Linde möta president Mahmoud Abbas, premiärminister Mohammed Shtayyeh och utrikesminister Riyad al-Malki. Hon kommer även träffa representanter för civilsamhället.

När utrikesminister Ann Linde (S) under måndagen träffade sin israeliske motsvarighet Yair Lapid i Jerusalem tog Linde upp behovet av en tvåstatslösning i landets konflikt med Palestina.

”Jag försäkrade att vårt engagemang för Israels säkerhet är starkt. Vi diskuterade också behovet av en framförhandlad tvåstatslösning för Israel–Palestina-konflikten”, skriver Linde på Twitter.

Lindes statsbesök är det första i Israel på tio år, och när Linde ringde till Lapid för ett par veckor sedan var det den första kontakten på den nivån på sju år, sedan Sverige erkände Palestina.

Israels president Isaac Herzog skriver på Twitter att Lindes besök ska ses som en nystart för ”kontakter på hög nivå mellan Israel och Sverige”.

-Pettersson noterar att det tjatas om en tvåstatslösning trots att det redan finns en sådan, dessutom juridiskt bindande sedan 1922.

Tvåstatslösningen finns redan. Jordanien är en palestinsk stat.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Ann Linde besöker Israel och Palestina

 1. Så patetiskt av såssarna. Ska hon nu rädda lite av det Margot Wallström förstörde? Allt händer under svetsarns regeringsperiod. Måtte den ta ta slut och att blågula blocket får chans att städa upp efter de rödbruna.

  5
  2
 2. En palestinsk kulturell islamistisk bomb, på rätt plats, vid rätt tidpunkt, skulle sitta fint!

  6
  2
 3. Men är hon verkligen säker på att inbjudan är äkta ? Det kan ju vara resultatet av en ny busringning. Och de palestinska terroristerna på andra sidan, kommer säkert att tacka för det svenska vapen-biståndet genom att bränna av några rediga salvor. Ann — blir det huckle den här gången, eller skyddsväst ? Ja, israelerna behöver du nog inte oroa dig för, men grannarna…

  14

Kommentera