Nu slutar Erfan från Afghanistan att gömma sig

ILLEGAL INVANDRING. Erfan är en av de papperslösa afghaner som gömt sig i Sverige efter att Migrationsverket beslutat om utvisning. Sedan i somras har myndigheten beslutat att inte utvisa fler personer till Afghanistan och nu lever han i ovisshet om framtiden, rapporterar SVT.

Erfan har fått tre avslag för att han saknar asylskäl, han har jobbat svart och uppehållit sig minst fyra år illegalt i Sverige.

SVT har träffat Erfan tidigare. Då ville han gömma sig i fyra år och därefter söka asyl igen.

Nu behöver han inte gömma sig längre eftersom han nu har fått tillbaka sitt så kallade LMA-kort och är därmed asylsökande igen.

Jag är lite glad men är orolig för att de kanske kommer att skicka mig tillbaka till Afghanistan, säger Erfan.

-Pettersson säger att Erfan har haft sina chanser, tre avslag räcker. Han ska lämna Sverige och åka hem till Afghanistan eller Iran. Han borde vara diskvalificeras från alla framtida möjlighet att få uppehållstillstånd. Jag hittade en enkel flygbiljett till Teheran i Iran för 1.960 kronor. Där kan Erfan stanna eller ta bussen vidare till Afghanistan.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Nu slutar Erfan från Afghanistan att gömma sig

 1. Packa in alla i ett Herculesplan, gör en combat landing på Hamid Karzai, öppna luckan och vinka adjö.
  Ett par flighter och gymnasielagen har förvandlats till en passerad (dock dyrköpt) notis i Sveriges politiska historia.

  Försvarsmakten har redan bevisat att det funkar.

  12
 2. Nu i h.vete kan stasi tv snyfta om en illegal=olaglig. Och vem har gett tillbaka LMA kortet? Man gömmer sig inte i konungariket, antingen finns man, och gör rätt för sig eller så ska man UT. Inte PUT utan UT.

  29
 3. Talibanerna har ju meddelat att de tager emot sin inhemska medborgare !!
  Sätt honom på ett plan innan han förlorar sin hemlängtan….

  29
 4. När jag har fått 4 avslag och utvisningsbeslut tog jag mina pick och pack och lämnade Sverige…I helgen då jobbade jag med bra lön och betalade skatt, hade en svensk sambo och köpte min första bostadsrätt…

  20

Kommentera