”Svensk” barnfamilj beskjuten i Portugal

UTRIKES. Det var under förra fredagen, den 8 oktober, som attacken inträffade i kommunen Moura i södra Portugal. En 53-årig man ska då ha skjutit mot en karavan med fordon. Måltavlan misstänks ha varit en bil där det satt en svensk barnfamilj med en mamma, pappa och deras sju barn. Barnen är mellan 11 år och tre månader, enligt ett uttalande från polisen. Familjen beskrivs ha afrikanskt ursprung, skriver Expressen.

Den misstänkte gärningsmannen har pekats ut som en kandidat för det högerextrema partiet Chega i Moura kommun, rapporterar bland annat Diário de Notícias och Expresso.

Enligt polisen föranleddes skottlossningen av ett samtal mellan politikern och pappan i familjen. När familjen lämnade platsen jagade 53-åringen efter bilen och sköt mot den. Misstanken är att han gick till attack ”till synes på grund av rasistiskt hat”.

Efter skottlossningen försökte mannen fly platsen. ”Efter aggressionen lämnade han platsen, och ansträngde sig för att gömma saker och fordon som användes i genomförandet av dådet för polisen”, står det i polisuttalandet.

På lördagen kunde mannen gripas och förhöras. Det uppges finnas ”starka skäl” till att misstänka överlagt mordförsök. Det finns inga uppgifter om att barnfamiljen ska ha skadats i attacken.

-Pettersson undrar lite över uppgifterna i artikel:

 • ”svensk” familj med sju barn från Afrika åker bil i Portugal.
 • Vi har skolplikt i Sverige Barnen är mellan 11 år och tre månader, några av dem borde ha varit i skolan.
 • Varför åkte familjen i en karavan?
 • Skottlossningen föregicks av ett samtal mellan den 53-årige politikern och pappan i familjen. Det låter som de blev osams om något och inte som ett rasistiskt motiv.

Jag hoppas familjen stannar i Portugal eller är på väg hem till Afrika…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “”Svensk” barnfamilj beskjuten i Portugal

 1. I svensk etablerad media är alla svenskar oavsett om vad det än handlar om. Kan en svensk som är blond, blåögd och är nästan 2 m, även påstå sig vara kines, vietnames, thailändare eller japan om man som svensk skulle råka befinna sig i dessa länder? Svaret är nej

 2. De måste ha kommit ur kurs för färjan till Marocko är längre österut i södra Spanien.
  Enkel biljett räcker.

 3. ”Svenskar”,svenska”,svenska ” niggrar 😉
  I Stenbocks barndom var vi svenskar endast lite brunaktiga,några veckor på Sommaren !!

  27
  1
 4. Inte dåligt. Sjubarnsfamilj på väg hem från
  sitt gamla hemland i mitten på oktober.
  Svenska skolbarn har nu gått 2månader
  av höstterminen! Storfamiljen 9personer?
  måste använda sig av en mindre buss.
  Var kommer pengarna ifrån?
  Arma land.

  33

Kommentera