Svag tro på klimatpolitiken

VALET 2022. I dag avslutas Miljöpartiets kongress, som lägger fast partiets politik inför valåret. Miljöpartiet vill bland annat genomföra stora satsningar för att ställa om Sverige, förbjuda delar av inrikesflyget och förbjuda nya bensin- och dieselbilar från 2025, skriver Mats Knutsson på SVT.

Flightradar 24 idag klockan 07:30. I veckan kom utspel från MP om att förbjuda inrikes flyget i Sverige. Här syns MP:s symbolpolitik tydligt.

Miljöpartiets företrädare betonar ofta vikten av åtgärder i Sverige, både för att det enligt partiet är effektiv klimatpolitik, men också för att det är viktigt att Sverige som land är ett föredöme i det globala arbetet mot uppvärmningen.

Svenskarna sätter liten tilltro till att landets politiker kan påverka klimatförändringarna, visar en Novus- undersökning. Istället tror de mer på internationella aktörer.

1 038 svenskar har intervjuats. På frågan i vilken omfattning de tror att politikerna kan lösa problem kopplade till politiska frågor är tilltron absolut lägst när det gäller klimatet, avsevärt lägre än frågor som skola eller lag och ordning.

Bara en procent av väljarna tror att Sveriges agerande är särskilt viktigt för att påverka klimatförändringen.

Lägst är tilltron hos dem som sympatiserar med SD och högst är den hos dem som sympatiserar med V och MP.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Svag tro på klimatpolitiken

 1. Med Märta Stendum och Per Dumlund vid rodret så blir miljösekten alltmer bisarra och knäppa.
  Tyvärr så är det livsfarliga och extremt totalitära knäppskallar.

 2. Mp ett 3% parti som styr Sverige m järnhand. Sverige är på god väg in i”forntiden”. Sparsam uppvärmning, inte
  köra bil, inte kött, inga resor. Övriga Europa
  börjar nu inse att vi inte klarar oss utan
  kärnkraft o olja. Men inte Sverige, för
  vi begriper mer än alla andra….Arma land.

  12
 3. Det är ALLTID så för svaga styren, och partier, att man fokuserar på en yttre fiktiv konstruerad fiende (istället för att ta itu med landets inreproblem, som man inkompetent låter skena, och inte har det mista bot eller vett för att lösa).

  I det här fallet det påhittade klimathotet, som en organism eller väsen, som ska nedkämpas.

  Mp är som Don Quijote, som slåss mot väderkvarnar i tro om att de är jättar!

  13
 4. ”Förbjud inrikesflyg i Sverige. Det innebär att många kommer att flyga från Stockholm till Norrland via Helsingfors eller Oslo. Och från Skåne via Köpenhamn till Norrland. Passande flyglinjer kommer säkert att inrättas.

  19
 5. Jättebra. SD:s bästa valarbetare. NU ÅKER DOM UT. ÄNTLIGEN. 👍👍👍👍😄😄😄😄

  28

Kommentera