”Svensk” artist häktad i ärendet med barn som sköts i Huddinge

VÅLDSVÅGEN. En ”svenskt” artist George Mannu Dixon-Coker, född 1991, känd som rapartisten Gee Dixon och med

bakgrund från Gambia häktades den 8 oktober på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel. Gee Dixon är inte misstänkt för skotten mot barnen.

Gee Dixon. Allsång på Skansen. Bild SVT

Jag vill inte gå in på några detaljer mer än att det är i samma händelseförlopp, säger kammaråklagare Stefan Creutz.

Creutz uppger att misshandeln ägde rum vid samma tidpunkt som skotten avfyrades mot barnen. Men rapartisten misstänks inte ha avfyrat skotten. Dixon förekommer sedan tidigare i belastningsregistret för bland annat grov misshandel och narkotikabrott.

Creutz vill inte gå in på hur bevisläget ser ut men säger sig ha hopp om att kunna väcka åtal i ärendet i november.

TIDIGARE 2021-07-27. 25-åring begärs häktad efter skjutningen i Huddinge

VÅLDSVÅGEN. En man i 25-årsåldern har begärts häktad, misstänkt för inblandning i skottlossningen där två små barn skadades i Flemingsberg, skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande. Mannen är på sannolika skäl misstänks för grovt vapenbrott och grovt vållande till kroppsskada samt förförsök till mord på polis när hangreps.

Oskyldiga som mördats i invandrarkrigen. Bild från Expressen.

Häktningsförhandlingen kommer att ske under eftermiddagen, enligt myndigheten.

Förundersökningen har bedrivits med full kraft sedan händelsen ägde rum, säger vice chefsåklagare Stefan Creutz i pressmeddelandet.

Det var den 17 juli som två barn, en femårig flicka och en sexårig pojke, träffades av skott när de var ute och lekte i Flemingsberg söder om Stockholm. Flera personer greps efter händelsen.

-Pettersson säger att mannen som begärts häktad heter Aleksander Karwowski och är född 1996, vid gripandet försökte Karwowski fly och i samband med det försökte han köra över en polis och är nu även misstänkt för mordförsök på polisen.

Aleksander Karwowski är stammis i brottsregistret. Han har bland annat dömts till fängelse i två år för rån. Han är även dömd för narkotikabrott och häleri. Rånet skedde 2017 i en större butik för spel- och datatillbehör i Sollentuna. Mannen plus ytterligare två personer – alla maskerade – hoppade över disken i butiken och roffade åt sig datorer och olika tillbehör för närmare en halv miljon kronor. En del togs direkt ur händerna på de anställda. Två dömdes men flera var inblandade.

Södertörns tingsrätt: B 12529-21.

Steget Efter i Flemingsberg

***

TIDIGARE 2021-07-24. De oskyldiga offren för svensk kriminalpolitik

Två lekande barn skadesköts under lördagskvällen DEN 17/7 i samband med en kriminell uppgörelse i Flemingsberg strax söder om Stockholm. Dådet fördömdes på sedvanligt vis av alla – men uppfattningen om hur denna typ av oacceptabla tragedier kan undvikas går isär.

Hur har synen på polisarbete påverkat Sveriges brottsbekämpning? Hur fungerar relationen mellan rättsväsende, samhälle och brottslighet? Och vad händer med ett samhälle vars ideologi ligger på kollisionskurs med verkligheten?

Dessa frågor tar Henrik Jönsson upp i veckans video.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

2 thoughts on “”Svensk” artist häktad i ärendet med barn som sköts i Huddinge

  1. Finns det inte några ”osvenska” artister som inte är brottslingar. Jag är så trött på alla dessa kända svenskar som dom flesta aldrig hört talas om förrän polisen söker dom för något brott.

  2. Räcker det inte med att äldre damer åker ner dit,måste skyttar importeras
    därifrån,är det för balansens skull eller,och sedan rapare till på köpet

Kommentera