Stadsarkivet dolde judisk litteratur för att slippa skadegörelse

ANTISEMITISMS. Chef gav order om att täcka över böcker om förintelsen för att inte riskera skadegörelse. ”Jag blev jävligt upprörd”, säger arkivarien Anette Sarnäs, skriver Sydsvenskan, tyvärr bakom betalvägg.

Stadsarkivet i Malmö valde att täcka över böcker som ”Judar och andra Malmöbor på 1933-1951”, ”Judarnas historia i Sverige”, och kartguiden ”Judiskt liv i Malmö”. Bild: Läsarbild

-Pettersson kan inte läsa Sydsvenskans artikel men jag tvivlar på att tidningen tar upp vilka det är som hotar judarna i Malmö…

Malmö internationella forum för hågkomst av Förintelsen och bekämpande av antisemitism äger rum 13-14 oktober 2021. Det är talande att böcker om judar måste täckas över i Malmö under den tiden…

Malmö i nutid

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Stadsarkivet dolde judisk litteratur för att slippa skadegörelse

 1. Hur ska Stefan komma ur dilemmat att bekämpa antisemitism och samtidigt lägga sig fullständigt för muslimerna som tydligen får vräka ur sig vilka hotelser som helst utan påföljd?

 2. Sedan är det ju så att regeringen bidrar med pengar till Palestina.
  Pengar som blir till lön för musse som dödar en israel och pengar till vapeninköp.
  Så slutsatsen blir att löve’n talar med kluven tunga.
  Hemma ska vi motarbeta antisemitism.
  Men vi betalar för att andra ska ta livet av judarna, då menar jag muslimer.

  // J

 3. Man har stängt Malmö och stoppat kollektivtrafiken för det upphaussade mötet. Massor med poliser.

  Nu visar det sig att alla ledande statsmän stannar hemma och skickar sina statssekreterare (motsv). Kungen, Silvia och Löfven får se förinspelade tal på monitor av FN- och EU-chefer, presidenter och statsministrar. Inte ens socialdemokraten Mette Fredriksen kör över bron; hon är i Indien.

  Ballongen som sprack.

  22
  • Hela Malmö i Lockdown, för vad ??
   Svetsaridioten ska stå på scenen och låtsas som han betyder någonting ?
   Ingen är intresserad av hans fjanterier, alla vet att hans Hitler Jugend (SSU) förföljer, förnedrar och misshandlar judar i Malmö och andra platser.
   Och han försöker skylla allt på ”högerkrafterna”.
   Jävla idiot.
   Var ska jag skicka räkningen för förlorad arbetstid pga. nerstängda kommunikationer i Malmö ?

 4. Att hata judar verkar vara OK men rita en gubbe som liknar en f.d. muslimsk pedofil, är med livet som insats.
  Hur lyder mantrat? Alla är lika mycket värda, eller hur, bara du inte är kuffar.

  40
 5. Floskel-maskinen Stefan lär nog få svårt med balansen när han ska fördöma antisemitismen. För någon offentlig utskällning av SSU blir det ju inte tal om. Sen är ju judehatet av betydande mått just i Malmö. Kan det möjligen ha att göra med den importerade boskapen där…? Judehatet har alltid haft en central roll bland muslimernas alla hatobjekt. Hundar, grisar, kristna, västerlänningar hatas i största allmänhet, med judar står allra överst på slaktar-listan. ”Vi kommer aldrig att kritisera islam”, sa han. Samtidigt ska han alltså beklaga sig över antisemitismen. Det blir en paradox som heter duga…

  48

Kommentera