Apropå grönbrun – miljöpartist placerades hos SD…

INRIKES. Den vänsterextrema organisationen Expo avslöjar att en i 55-årsåldern som är politisk sakkunnig vid Sverigedemokraternas riksdagskansli samtidigt är aktiv i ”den svenska rasideologiska miljön” (Expos ord).

Twitter, Expressen

Tjänstemannen har parallellt med arbetet i riksdagen haft samröre med organisationen Det fria Sverige, DFS, som enligt dom själva arbetar för svenskarnas bästa.

SD meddelade efter avslöjandet att mannen stängts av från arbetet och att en utredning har inletts. – När partiet blev varse om uppgifterna tog vi detta på extremt stort allvar och agerade omedelbart, säger pressekreterare Christian Krappedal.

-Pettersson tycker detta är lite småkul. SD får en massa kritik för att inte hålla rent framför egen dörr, men mannen började hos SD år 2020, innan dess arbetade han på Nordiska Rådet och tjänstemannens politiska bakgrund kommer från Miljöpartiet.

Tjänstemannens politiska karriär började inom Miljöpartiet – som hög tjänsteman för ungdomsförbundet Grön Ungdom på 1990-talet och senare på Miljöpartiets rikskansli och arbetade nära Maria Wetterstrand som då var språkrör.

1998 blev tjänstemannen istället anställd av moderpartiet på rikskansliet i Lund.

1999 blev tjänstemannen ansvarig för partiets EU-valkampanj och jobbade med att få bland annat Per Gahrton vald till EU-parlamentet.

Han har vidare, delvis parallellt med uppdraget för Miljöpartiet, jobbat som lobbyist för en miljöorganisation.

Under 2010-talet hade tjänstemannen uppdrag för Nordiska rådet där han jobbat med företrädare för både den svenska MP–S-regeringen och tidigare den borgerliga regeringen.

Apropå grönbrun…

-Pettersson har svårt att tro att mannen blev ”högerextrem” i samma ögonblick han började arbeta åt Sverigedemokraterna år 2020 och då återstår möjligheten att han var ”högerextrem” även hos Miljöpartiet och i Nordiska rådet, eller att han inte är extrem…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

27 thoughts on “Apropå grönbrun – miljöpartist placerades hos SD…

 1. Såg på partiorganet svt i dag då man pratade brunt med Bolund. Man nämde inte att tjänstemannen har arbetat för MP och S samt Nordiska Rådet där man kände hela historien men som vanligt inte ett ord om fakta man försöker hela tiden att få fram något negativt om SD Fakta är SD 20 % mp 3 % i sista mätningen……

 2. Det var nog inte meningen att det skulle komma fram att han var från MP. Varför skulle annars Expo ha mörkat det när dom tydligen hade så mycket andra detaljer om mannen. Det viktigaste var att än en gång få göra ett påhopp på SD. Sanningen var inte viktig. Bara lögnen.

 3. Jag är kluven… antingen är han placerad hos SD av MP för att ”offras” eller så har han vuxit upp och ser verkligheten… och nu vill han göra det rätta, men hans historia kommer ikapp och hans forna ”vänner” hänger ut honom… allt för ”den goda sakens” skull. Det finns mer extremism inom MP än som kommer fram… samma inom S men det sopas under mattan. Min far var en skogsmulle och En av MPs gröna seniorers grundare samt ordförande. Min far vänder sig i sin grav nu när avloppsrören inte längre företräder Sverige och miljön utan bara att förtrycka.

 4. Reflektion. Säger bara:Mehmet Kaplan tidigare minister (MP, sparkades på grund av samröre med de turkiska högerextremistiska grå vargarna. Vad blev det av detta? Är MP gröngrå?

  22
 5. När man har två partiledare så borde väl åsikterna stämma något så när överens, så icke
  bland miljötomtarna, i Riksdagen står Per Bofink och säger att vi ska hålla drivmedel till alla veteranbilar och Bensin och Dieselbilar så länge dom rullar, sen står Märta Stend.. flåt Stenevi i Göteborg och säger att all drivmedel ska förbjudas senast 2030?? Vet dom inte vilket ben dom ska stå på? Hur kan någon människa med vettet i behåll rösta på dessa katastrofer????????

  27
  1
  • Tyvärr Tony, ingen vettig röstar längre på MP
   Tyvärr kommer 3-4% fortsätta rösta på MP

 6. Om man ska urinera på andra så gör man det bäst i lä. Gör man det i lovart så stänker det tillbaka.

  23
  1
 7. Vi får aldrig glömma att Mp haft islamister i ledet och med Bolund/Stenevis syn på kopplingar så är Miljöpartiet ett islamistiskt parti.

  28
  1
 8. Han hade även jobbat för MP. Regeringen tycks ha samma ”bakgrundskontroller” på vilka, som får arbeta där som migrationsverket har med invandrare, dvs noll koll. Om de många dator- och vapenstölderna i regeringskansliet är det fortfarande tunt med rapporter.

  28
 9. Det gröna vissnar alltid och blir brunt. När våren kommer så kan det växa upp en vacker blåsippa ur det bruna gräset.

  36
 10. Vänster aktivister sätt att infiltrera genom att bli medlemmar hos grupper man vill motarbeta för att där kunna göra mäst skada Stort problem hos alla nystartade partier utan ungdomsförbund där de har lång koll på individerna

  39
 11. Då var angreppet på SD o. Jimmie väl för-berett,under senaste parti-ledarsändningen,i Stats-TV !
  Den Gröna halvkärringen som leder deras parti,hade troligen väntat länge på detta utspel vid direktsändning.
  Vad vi lär av detta är (och redan visste),att EXPO o. Gröna kommunisterna internt nära samarbetar.
  Huruvida detta i MP-utspel därför i slutändan leder till pluspoäng,tvivlar Stenbock på när nu själva historiken kommit i dagen.
  Sedan föreslår jag att SD framöver bättre kollar,vad för personer de anställer i inre kretsen !!

  35
  3
 12. Om hela MP består av lömska femtekolonnare kan det kanske förklara den obegripliga sverigefientligheten. Jag är heller inte främlingsfientlig för att jag inte gillar politiska partier, som är fientliga mot Sverige och svenskarna.

  35
 13. Han har således haft ett synnerligen nära samröre med miljöpartiet!
  Att han därefter arbetat för Det Fria Sverige, tyder på att han har tillfrisknat!

  40
 14. Från Mp till blåbrun? Gener eller miljö? Orsaken till den utvecklingen är onekligen intressant.

  36
  • Kristina:
   MP-extremisternas organisation består av till stor del efterblivna,oskolade människor,som går i ledband !!
   Titta på deras ”språkrör” genom tiderna,kan du finna en enda normal bland dessa ?

   26
   1
  • Inte så stor skillnad. Läs NMR:s partiprogram och du hittar en blandning av MP och V.

   15
   1
  • Benito Mussolini var en framträdande medlem av det italienska socialistpartiet innan han bildade fascistpartiet. Kollektivism och en nedsättande människosyn går som en röd tråd genom vänstern.

   11
   1
 15. Det verkar som att MP har ”skitit i fläkten”,och det verkar som om Damberg och Morgan tillhör samma skara ,snacka om att kasta sten i glashus .

  53
  1

Kommentera