Stäng

Islam en sprängande religion

Från en mosk i Afghanistan där man på eftermiddagen idag skulle utföra fredagsbönen, är videon nedan. En muhammedansk självmordsbombare tyckt troligtvis att mosken tillhörde en inriktning av islam som han ogillade! Antalet skadade och döda är för stunden okänt, men uppskattas var upp mot ett hundra.

15 reaktioner på “Islam en sprängande religion

 1. Men vad säger allah om sådana tilltag?

  -eller vände de inte rumpan nog högt upp i luften?

  Bönen verkar inte ha gjort någon nytta – vilken överraskning!

  – eller är det någon som vet vad bönen ska göra för nytta?
  – har någon, någonsin fått nytta av en bön?

  – men tro om det tröstar !

 2. Lever man i en fantasivärld, är ”religiös” så har man väl inte full kontakt med verkligheten?

  Men tro om det tröstar!

 3. Vill inte framstå som någon expert på Islamister,men för mig är det alla av samma avskrede.
  De som önskar importera sådana varelser,borde först skickas till dessa länder,för att känna doften av dem.
  Redan när man stiger av planet osar det åsne-skit,och när man kommer in i tätbebyggda områden,får man en underlig känsla ! Vill inte kalla det rädsla,men kraftig olust !
  Se dessa spöken glida fram i sin vita pyjamas,samtidigt höra samma skrik/vrål från deras minareter,dagen lång !

  28
  1. Visst är det så att ingen form av islam varken passar in eller bör finnas i det svenska samhället. Men måste man välja (och det måste vi tydligen med tanke på att allihop ska hit) så är Shiamuslimska hazarer att föredra långt före tex Pashtuner.

   Pashtunernas (de man i vardagligt tal kallar för afghaner) kultur är också extremt bakåtsträvande och bygger på devisen ”dög det åt farfars farfars far så duger det åt oss och vi ska inte ändra på något”, medan hazarer härstammar från Mongoliet och norra Kina och i regel är betydligt mer utbildade och moderna.

   6
   1
   1. ”Tompa Tärning”!
    Visst, men vi tillåter ju ocksa andra människor med nedsatt intelligens och verklighetsinsikt.

    => 50% av alla människor är dummare än
    genomsnittet!

    – en ”genomsnittsdum” är ingen starkt
    lysande stjärna!

 4. Samtalade med en fd kollega som tillhör folkgruppen Hazaara om det här. Talibanerna hatar shiamuslimer ännu mer än oss otrogna hundar. Deras kill order ser ut ungefär så här: Shiamuslimer -> Alla andra.

  Dock är det inga av de 4 stora folkgrupperna i Afghanistan (Pashtuner, Hazarer, Tadjiker och Uzbeker) som kommer överens med någon annan. Finns ingen tillit överhuvudtaget, varför inget motstånd mot talibanerna kan mobiliseras. Pashtunerna, som talibanerna tillhör, är den största folkgruppen och därför vinner de.
  Afghanistan är ett mycket bergigt och otillgängligt land där olika folkgrupper i mångt och mycket lever isolerade i olika dalar. Olika större städer bebos till största delen av en av dessa 4 folkgrupper. Därför är det helt omöjligt att ena landet och skapa fred. Ett hopplöst uppdrag och alla försök är bortkastad tid och slöseri med resurser.

  Jag ställde en något retoriskt fråga till denne Hazar som löd ”Skulle du alltså anse att mångkulturen inte fungerar i Afghanistan?” varpå han svarade ”Ja” utan att reflektera över vad jag egentligen menade.

  22
 5. Tja, vi har väl alla satt på oss tröjan bakfram eller kommit på oss i omklädningsrummet med olikfärgade strumpor… Den muslimska motsvarigheten är väl att dra på sig bombvästen istället för finklänningen när man ska till moskén, sen gick det som det gick…

  23
  1. Islam är ingen enad religion. Det finns tre huvudsakliga grenar, Sunni, Shia och Ibadi, och varje gren har ett dussintal ytterligare förgreningar. Ingen av dessa kommer överens något vidare med någon annan gren.

   Sunni är den största grenen med inriktningar som wahabismen och salafismen, och de som ligger bakom majoriteten av all islamistisk terrorism. Talibanerna är Sunnimuslimer och hatar Shiamuslimer ännu mer än de hatar oss otrogna hundar. Hazarer är tex Shiamuslimer och det var troligtvis en sån moské som sprängdes av en Sunnimuslim.

   10

Kommentera

%d bloggare gillar detta: