Miljöpartiet vill förbjuda korta flygresor i Sverige

ELDRIFT. Det svenska företaget Heart Aerospace utvecklar ett 19-sätes batterielektriskt regionalflygplan. Där ser man framför sig ett färdigt flygplan och certifierat klart för kommersiell drift 2026. Heart Aerospace har fått in United Airlines och Mesa Airlines som delägare och har fått order på runt 200 flygplan.

Heart Aerospace Elflygplan och Anders Forslund, vd på Heart Aerospace. Pressbild

Heart Aerospace är inte ensamma, många företag håller på och de batterielektriska flygplanen är avsedda för kortare sträckor om runt 40 mil. Exempelvis Stockholm – Göteborg.

I det läget har Miljöpartiets partistyrelse har ställt sig bakom en motion som innebär att korta flygresor inom Sverige ska förbjudas, rapporterar SvD.

I förslaget har MP låtit sig inspirerats av Frankrike där det från och med nästa år kommer införa ett förbud på flygresor på sträckor som går att åka på mindre än två och en halv timme med tåg.

Exakt hur långa resor som partiet vill förbjuda är ännu inte preciserat. – Jag skulle säga uppåt 3–4 timmar, ungefär, säger Lorentz Tovatt, MP:s klimatpolitiska talesperson, till tidningen och poängterar att han gärna ser att flygsträckan Stockholm–Göteborg försvinner.

Steget Efter. Lorentz Tovatt och Miljöpartiet vill att vi ska äta insekter till vilket pris som helst.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Miljöpartiet vill förbjuda korta flygresor i Sverige

 1. Långt i från verkligheten fortsätter Miljöpartiet sin ”politik”, deras målsättning är att avveckla svenskt näringsliv. Förhoppningsvis så får folk upp ögonen vad MP är för ”politiskt parti” och är ute ur bilden efter nästa val.

  14
 2. Helt i linje med MP som utrotar sig själva inom kort med deras idiotförslag som dom inte lever upp till själva.

  Värre kommer det att bli?

  Vi har ett klimat, det kan vi inte komma ifrån och det varierar oavsett hur mänskligheten påverkar detta.

  Det heter väderleken.

  Självklart ska vi vara rädda om jorden och inte släppa ut gifter m.m.

  Men degen ska in från skattehjonen, det blir värre med censuren, snart inom allt, ljug och korruption ökar enormt numera, allt för globalisterna ska sitta på sina höga hästar och diktera.

  https://www.nyteknik.se/digitalisering/nu-stoppar-google-klimatfornekande-annonsering-7022254.

  17
 3. Jag ser fram emot att dessa flygplan likt Tesla blir brandfacklor och droppar ner över stad och land. Ni vet väl att batteripack är förbjudna i luften av just den anledningen? De exploderar och brinner och detta vill inte flygbolagen uppleva. Men att hela flygplanet skulle drivas av samma sorts batteri men 100.000 gånger kapaciteten går bra. Lyssna på experterna som snorungen Greta säger.

  Suck och god helg på er, ni som inte redan är fulla!

  13
 4. MP har samma profil, som vänstern(kommunismen). Man vill helst fösa in människors liv under statens paraply eftersom de tycker illa om fria människor, som berikar samhället med sin produktivitet utan statens hjälp. De vill hellre ha statliga förluster än privata vinster i välfärden, det är då bara skatterna man behöver höja, d.v.s. det drabbar bara skattebetalare. Den gamla misslyckade Sovjetiska skolan kan man säga. Jag efterlyser mer förståelse för verkligheten i stället för katastroflarm om jordens undergång var tionde år. Nu läggs orealistiska skattebördor på medborgarna med Parisavtal om miljön t.ex. Snart väntar straffskatter om en människa luktar svett pga. arbete utanför statens regi. Det är väl nog nu?

  14
  1
 5. Socialister är per definition idioter. MP bevisar detta om och om igen.
  Sedan är naturligtvis MPs egna partistyrelse undantagna dessa krav. De ska ha egna plan väntandes på dem när de måste till sina ytterst viktiga möten i Malmö, Köpenhamn, Göteborg, Umeå, Kiruna, Oslo, Helsingfors, Berlin och så vidare.

  Men då flyger de ju för klimatet så då är det ok.

  22

Kommentera