Goddag yxskaft

Från Jens Ganmans Facebook. Ni kan hoppa direkt till 12.30 i kvällens stora SVT-intervju med kriminologen Jerzy Sarnecki. Där kom det bästa citatet. Detta efter att Anders Holmberg ställt den helt relevanta frågan:

”Utrikes föddas barn är överrepresenterade 11 gånger när det gäller dödligt våld och rån. Hur kan det då inte leda till mer kriminalitet om invandringen ökar?

Sarnecki blev märkbart stressad och kontrade med ett skyndsamt:”Ja, det är faktiskt märkligt!”

Innan han bytte ämne. https://www.svtplay.se/…/30-minuter-sasong-2-jerzy……fast nej, det är inte ett dugg märkligt.

Du förstår detta samband, Jerzy. Du är inte dum. Problemet är att du inte vågar säga högt det alla redan fattat – till och med Mikael Damberg och Morgan Johansson – att i Sverige 2021, under rådande samhällsomständigheter, leder mer invandring ofelbart till mer kriminalitet. Inte minst när det gäller grov sådan.

”Integrationen” har sedan länge kollapsat. Regeringen har tappat kontrollen över stora delar av landet. Klaner och kriminella gäng har tagit över.https://www.expressen.se/…/de-kriminellas-hot-tystas…/

Men detta får ännu inte sägas entydigt och konsekvent för då måste vi stänga gränserna på riktigt. Och påbörja nytt REVA-projekt med påföljande repatriering. Just detta kommer socialdemokraterna, högts troligt, att föreslå inom två år. I övrigt var det en svamlig intervju som för de flesta tittare antagligen kändes helt ovidkommande.

Jerzy Sarnecki har haft 50 år på sig att forska kring den svenska kriminalitetens orsaker och samband. Vid 19.00 sammanfattar han sitt livsverk i vetenskapens tjänst: ”Det är mycket möjligt att utvecklingen av skjutvåldet inte alls sett likadant ut om vi inte haft den stora invandringen. Men däremot så är nivån på det dödliga våldet troligen INTE påverkat av invandringens utveckling. Det är åtminstone den hypotes vi idag inte har riktigt utforskat men som vi arbetar för att pröva.”

Sug på den.

Jens Ganman

-Pettersson säger att minst 90 procent av dem som dör av skjutvapenvåldet och dom som skjuter har utländsk bakgrund. Ändå säger professor Sarnecki ”det dödliga våldet troligen INTE påverkats av invandringens utveckling”

Antal skjutna till döds nedan, de senaste åren är min privata statistik, där endast gängrelaterade mord med skjutvapen är med. Minst 90 procent sedan 2015 är invandrare. 2014 och tidigare är alla skjutna enligt officiell statistik.

 • 2021: 36 st hittills, totalt ligger dock antalet mord på över 100
 • 2020: 43 st
 • 2019: 41 st
 • 2018: 45 st
 • 2017: 43 st
 • 2016: 28 st
 • 2015: 28 st
 • Stefan Löfven vinner valet och lovar bekämpa den grova brottsligheten med hjälp av justitieminister Morgan Johansson.
 • 2010–14: 14 st sammanlagt
 • 2005–09: 9 st sammanlagt
 • 2000–04: 8 st sammanlagt
 • 1995–99: 7 st sammanlagt
 • 1990–94: 4 st sammanlagt

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Goddag yxskaft

 1. Den gubben är den största bromsklossen i det svenska rättsväsendet. Så länge hans ”expertis” får härska inom kriminalpolitiken kommer vi inte framåt. Han och hans hypoteser har går bara ut på att kollra bort allt vad riktig forskning kommer fram till. Bort med snickesnacke och gå vidare.

 2. Bara att besöka valfritt fängelse och räkna hur många ljushåriga och blåögda intagna du ser. Sen får du fråga hur många som är svenskar av dom. Förmodligen 50% är från öst, ryssar, lithauer, osv. Kvar har du typ två stackare av 21-22 intagna. Tro mig.

  2
  1
 3. Ska Snikisnacki dö på posten som förnekare av att merparten av brottslingar är av utländsk härkomst, hans förnekande borde vara besvärande även för regeringen ? Det måste väl finnas någon som vill se problemen från verkligheten , eller har han order att tycka så?

  15
 4. En professors teoretiska lek med människoliv tar politikerna, som alibi för att fortsätta öka invandring utan kontroller och skapa förödande kriminalitet i samhället. Ser de inte falskheten? Dags att summera skadorna och stoppa orsakerna genom kraftig återvandring. Fungerande demokratiska nationer är den bästa medicinen för att kunna hjälpa jordens nödställda invånare där de bor. Att förändra demografin så kraftigt i ett väl fungerande land, som Sverige är det mest förödande skador svenska politiker orsakat. Jag vet inte om det finns någon statsvetare, som någonsin forskat i vänsterpolitikers eller socialisters hat mot svenskar. Däremot finns en hel del, som gärna påtalar att svenskar i Sverige är skyldiga världen det mesta. Men när det gäller gränslös invandring med stora inslag av kriminella, terrorister och bidragsturism har svenskar inga rättigheter. Det är hög tid att balansera upp nationen Sverige till en fungerande demokrati igen. Det måste bli slut med att brottslingar har samhällets bästa skydd före brottsoffer t.ex.

 5. En mycket värdig representant för alla knallkorkar i detta land när det gäller
  den sk invandringen kontra brottslighet.Och en sådan ska titulera sig forskare
  hu jeda mig.Snarare ett klantarsle och förnekare.

  40
 6. Ibland är det bättre att hålla käften stängd, istället för att öppna den och avslöja hur korkad man är. Sug på den du, Snickesnacky.

  57
 7. Skulle du ? Skulle nån över huvud taget ens komma på tanken att köpa en beg. bil av denna patetiska figur ? Han agerar som en provkarta över en före detting, som i sin enfald griper efter det oundvikliga sista halmstrået i sin iver att åtminstone ge ett liten uns av värdighet, nu när allt är hopplöst förlorat. Jösses vilken ynklig figur !!!

  57

Kommentera