Tusentals glädjerop på arabisk nyhetssajt i Sverige efter Vilks död

ISLAM. Sveriges största arabiska nyhetssajt Alkompis fylldes av tusentals kommentarer med hat mot och glädjerop över beskedet om Lars Vilks död i söndags, skriver Aftonbladet.

Mahmoud Agha, chefredaktör och ansvarig utgivare på Alkompis. Pressbild

Chefredaktören Mahmoud Agha berättar att sajten raderade närmare tusen kommentarer innan kommentarsfältet stängde ner. – Det är jättetråkigt. Vi accepterar inte kränkande kommentarer, vi arbetar aktivt med att radera kommentarer av den typen, säger Agha.

Alkompis är inte ensamma. Flera medier har rapporterat om att utländska nyhetssajter och sociala medier fyllts med hatiska kommentarer.

Mahmoud Agha säger: Vår nyhetsrapportering är helt saklig, precis som i andra svenska medier. Men vi lär oss hela tiden saker och har lärt oss mycket av det här. Att vårt uppdrag att stärka integration är viktigare än någonsin. Att förklara svenska lagar och synsätt och grundläggande yttrandefrihet.

-Pettersson säger att Alkompis och andra lyckas inget vidare med integrationen, hatet verkar bra bli värre och värre och de muslimer som är vettiga hörs knappt alls.

”De som skadar Allahs budbärare kommer att få ett smärtfyllt straff”, lyder den mest gillade kommentaren, på en arabisk sajt. Andra vanliga formuleringar i kommentarsfälten är meningar som ”han brändes ihjäl, och kommer att brännas igen efter döden som ett straff för att han förolämpade profeten”. Andra kommentatorer formulerar det som att Vilks polisskydd ”inte kunde rädda honom från guds straff”.

-Pettersson säger att troende muslimer går inte att integrera i västerländska länder…

S lovar att samarbeta med Sveriges Muslimska råd

TIDIGARE 2021-05-13. Miljoner i presstöd till arabisk tidning i Sverige

INVANDRING & MEDIA. Rebecca Weidmo Uvell tar upp en tidning hon inte visste fanns innan igår. De har i alla fall den webbtidning man kan kolla på. Inte heller kan man läsa någon av nyheterna eftersom de alltså BARA är publicerade på arabiska och ingenstans finns de översatta på svenska. Som svensk har jag alltså inga möjligheter att granskar det som skrivs på en tidning som finansieras av mig. Det enda svenska på sajten är avsnittet OM.

Alkompis är ett mediehus som sedan 2012 skriver svenska nyheter och samhällsinformation på arabiska. Vi är en brobyggare mellan det svenska samhället och nya svenskar. De flesta av våra läsare pratar även svenska, men föredrar att konsumera nyheter, samhällsinformation och nöje på sitt hemspråk. Med 600 000 arabisktalande i Sverige är vi det självklara valet för att nå målgruppen. Vi har hög trovärdighet och känner vår målgrupp bättre än någon annan. Alkompis är annonsfinansierade, skriver de på sin hemsida. Inte ett ord om bidragen från skattebetalarna.

Två miljoner följare påstår de. Den absolut största majoriteten av deras följare bor alltså inte ens i Sverige, det säger sig självt. Är det då rimligt att en tidning som i huvudsak vänder sig till länder och boende utanför Sverige ska få presstöd?

Det är inte rimligt någonstans. Ska vi ha presstöd ska det gå till tidningar jag som betalar kan granska och ta del av. Vem vet vilka lögner som kan produceras i en helt sluten arabisk kanal som exkluderar i runda slängar drygt 8 miljoner av landets befolkning, jag vet inte exakt hur många arabisktalande det finns men det måste var 2 miljoner när man räknar utlandsföddas barn födda i Sverige. 

Hur de producerar tidningen är dock oklart när man läser deras årsredovisning. För de har en enda anställd. I alla fall enligt bokslutet 2019, presstödet ovan är för 2020. 

Läs vidare hos Rebecca Weidmo Uvell

-Pettersson misstänker att som så ofta är även detta ett sätt att mjölka svenska skattebetalare på pengar med hjälp av flata och naiva myndigheter.

***

Al-Kompis, en berättelse från Södertälje, skrev vi på bloggen 1 januari 2014.

SÖDERTÄLJE. Tog en runda i mörkaste Ronna häromdagen och klev in i en av många ”mini markets” som inför nyåret hade laddat upp med massor av fyrverkerier. Fyrverkerierna marknadsfördes aggressivt med stora banderoller och vepor på fasad, skyltfönster och gator (olaglig affischering.)

Kunderna var så unga som 12-13 år som hängde i klungor om 5-10 stycken utanför dessa ”mini markets” i både Ronna och Lina Hage. Inför mig och flera andra vuxnas närvaro skedde försäljning av fyrverkerier helt öppet till småungarna.

Säkert lukrativt med säsongsvaror i dessa ”mini markets” som anser sig vara oumbärliga kvartersbutiker och utgörs av en av ”de 600,000 som går till…” enligt Myten.

I dessa kvartersbutiker pågår övrig tid på året annars försäljning av snus, tobak (till minderåriga såklart och ibland smuggelgods) försäljning av vattenpipeattiraljer, vattenpipetobak och Comviq-kontantkort (särskilt Afrika Amigos). Dessa varor utgör basen av butikernas försäljning. Mjölk, bröd och andra färskvaror är icke lönsamma eftersom de arabiska försäljarna inte vill riskera svinn och förlust när bäst-före-datum passerat.

Vid utgången till en av dessa miljöförfulande ”mini markets som var ”Shams Livs” på Skördevägen-Vallvägen i Ronna, Södertälje fanns tidningen ”Al Kompis”

Jag är inte förvånad över att integrationen i Södertälje är dödfött när en blaskig blaska som denna ges ut. Troligen med bidrag från kommun och annat. Det jäkligt jäkliga med denna segregerande skittidning är att den nästan uteslutande är skriven på det ”fredliga” och obegripliga språket: arabiska. Jag bläddrade igenom det 24-sidiga skräpet som bl.a. använder en slogan som lyder: ”AL KOMPIS, på arabiska från Sverige”

Blaskan utgjordes -inte helt oväntat, av 80-90 % annonser. Jag läste det lilla som var på svenska och funderade på hur dessa personer bakom tidningen tänker??? Är de på allvar eller sitter de av tiden och knåpar ihop en papperstidning för att få sina försörjningspengar?

”Al Kompis papperstidning vänder sig till arabiskspråkiga som bor i Sverige som vill ta del av svenska nyheter på arabiska. Tidningen bevakar särskilt frågor rörande integration och mångkultur men kommer också att fungera som en guide över det svenska samhället.

Al-Kompis har som ambition att underlätta integrationen mellan människor i Sverige. Vi anser att integrationen är ömsesidig och inser att det är viktigt att majoritetssamhället också får möjlighet att lära sig mer om de vanor, traditioner, och kulturer som de nya svenskarna tagit med sig till Sverige. o.s.v. o.s.v. bla, bla, bla…

Läste även på Al Kompis hemsida om tidningsredaktionens storslagna ambitioner för tidningen (läs: vanföreställningar)

”Al Kompis Din svenska kompis på nätet Webbportalen ”Al-Kompis” är ett modernt verktyg som bidrar positivt till integrationen i det svenska samhället.

Den nya webbportalen ”Al Kompis” är den första oberoende hemsidan i sitt slag. Den är utformad på ett smart och enkelt sätt, med en inriktning i första hand på den arabisktalande målgruppen i Sverige. ”Al Kompis” riktar sig även till arabisktalande personer med affärsintressen eller andra förbindelser från utlandet till Sverige.

Syftet med webbportalen ”Al kompis” är framförallt att kunna ge utrymme och vara ett hjälpmedel för arabisktalande personer att ta del av det som händer i Sverige och det svenska samhället. Genom webbportalen ska tillhandahållandet av aktuella nyheter och mer ingående information finnas lätt tillgänglig. En särskild målgrupp som kan tänkas ha användning av webbportalen är de människor med svårigheter i det svenska språket och som därför har det väldigt svårt att ta till sig information samt hänga med i samhällsutvecklingen.

”Al kompis” har inte funnits länge men har redan börjat etablera sig i mediasfären och får idag uppmärksamhet och uppskattning av läsare. Antalet besökare ökar konstant. Webbplatsen har en modern och internationell standard plattform där kopplingarna till socialmedier som facebook och twitter är en integrerad del i plattformen. Detta gör det enkelt och möjligt för gruppen att på ett snabbt och enkelt sätt dela med sig av informationen.”

Kommentarer: Integrationen är INTE ömsesidig. Detta kan aldrig vara seriöst!!!

Ursprungsbefolkningen 0ch majoritetssamhället vill inte, bör inte och ska inte ”få möjlighet att lära sig mer om vanor, traditioner och kulturer” som dessa ”fredliga” har indoktrinerats i.

Inget gott kan komma ur en sådan integration. Ge mig några exempel på bra saker med Mellanösterns kultur som vi kan ha nytta av. Klansamhälle? Kvinnoförtryck? Balkongflickor? Utbildning? Industri?

Men om nu Al Kompis verkligen tror på smörjan de skriver, så kan de börja med att ge ut en tidning på SVENSKA! Då kanske araberna lär sig språket och kan få möjlighet att ANPASSA sig och följa svenska livsstilen och majoritetssamhället.

Tack och lov så har människor som utgör ursprungsbefolkningen och majoritetssamhället i Sverige fortfarande sunda värderingar och kommer inte gå på denna ”integrationspornografi” och ”integrationsmasturbation” som Al Kompis redaktionen har våta drömmar om. Som en garant för detta kan kanske det åttonde partiet vara om resultatet efter valet i år blir som opinionssiffrorna pekar på och helst ännu högre.

-Pettersson ser att det mångkulturella paradiset Södertälje liksom Malmö inte skulle klara sig en dag utan socialbidrag från Sveriges övriga skattebetalarna. Av Södertäljes totala budget på 4 842 000 000 kronor utgör 1 263 000 000 socialbidrag, märkligt nog blir det c:a 40 % av den totala budgeten och procentuellt sett lika mycket som Malmös bidragsberoende. Det gör 3,46 miljoner per dag för att Södertäljes 90 000 invånare ska hålla kronofogden borta.

Jag fattar inte, invandringen som är såååå lönsam….

2014-01-01_1652

Södertälje Mål och budget 2014-2016 Bilaga

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “Tusentals glädjerop på arabisk nyhetssajt i Sverige efter Vilks död

 1. Vi lever sedan länge i ett kalifat omgivna av importerade människor som hatar allt vad våra värderingar och kultur står för och innebär, varför har vissa så svårt för att fatta det?
  -Och så det eviga tjatet om -Islam, fredens religion!
  Med tanke på reaktioner över Vilks död så har jag mer än svårt för att ta detta mantra till mig!

  18
 2. Detta är så djävla schizofrent, svenska folket betalar för ett gäng som vill ta livet av oss. Men vad kan man vänta sig av ett gäng som väljer politiker som Mp o C. Tur att man börjar bli gammal, men lycka till ni som har barn eller barnbarn. Svenska flickor går en ljus framtid till möter

  19
 3. Många av dessa värdelösa idioter är ju arbetslösa. Ett lämpligt arbete för dem, som de ev skulle vara kompetenta till, är vägbulor. Enligt kommunerna är det kostsamt att bygga dessa. Med hänsyn till hur många värdelösa idioter, som driver omkring, skulle detta kunna vara den framtida vinst som Löfven pratar om.

  21
  2
  • Går det att få dem att ligga still på gatan? I England har de sleeping policemen så vi kan väl ha lite nytta av de lata afghanerna.

   • När de fyra första bilarna passerat, verkar det som dom lärt sig…….

 4. Ja, det visar bara att islam inte har i den sekulariserade delen av världen att göra. Det visar också att det går tusentals islamister på våra gator (och torg) och därmed ett antal tusen presumtiva jihadister.
  Kommer 7klövern någonsin att vakna upp ur sin törnrosasömn?????

  37
  • Att använda det politiskt korrekta uttrycket islamister i stället för muslimer rekommenderas inte. Annars tumme upp-

   12
 5. Släng ut alla muslimjävlar till Mellanöstern så kan dom skrika över Vilks så mycket dom vill.

  41
  1
 6. Det folkslaget har inte i ett modernt land att göra, stanna kvar i medeltiden och dyrka den profet som ni kallar gud. Vi har inte bett er komma hit och sprida den religion ni dyrkar,
  kort sagt vill vi inte ha med den att göra!

  Sen till Aftonbladet, medge att ni innerst inne känner er lite stolta över utgången av olyckan? Ni tillhör ju själva dem som strukit medeltidens utövare medhårs.

  Till och med det skenheliga Expo sitter väl och firar utgången, nu talar dom inte om
  sådana som hånfullt känner glädje över andras olycka. Dom gör som polisen angriper
  Pensionärer, Expo genom att skicka ut idioter att besöka dem, Polisen genom att angripa dem fysiskt på möten? Över sådant kan man bara känna förakt!

  45
 7. Detta hat som har släppts lös i och med Lars Vilks död bådar inte gott.Alla bisarra och sjuka kommentarer om helvete och eld och fan och hans moster visar bara en mycket obehaglig och lättkränkt syn på dom som inte delar islams läror.Man hatar och hotar i Allahs namn.Vi är ute på farliga vägar om vi ska anamma denna ”religion” och i naivitet tro att den är kompatibel med kristendomen….

  48
 8. Muhammed gifte sig med en 7-åring…gjorde henne med barn när hon var 9 år….och denna person upphöjs till skyarna och tillbeds som en gud.

  Socialdemokraterna säger inget…vad säger detta då om Socialdemokraterna!?

  VILL DU RÖSTA PÅ ETT PARTI, SOM INTE TAR STARKT AVSTÅND IFRÅN PEDOFILI.

  KOMMER DU DÅ SÄGA TILL DIN 9-åriga DOTTER, NÄR HON VÅLDTAS AV ETT GÄNG SKÄGGBARN…”JAG RÖSTADE FÖR DETTA, OCH TYCKER DET ÄR RÄTT!?

  47
  1
 9. Nåt för djurplågaren att ta tag i. Nej det är för farligt. Trakassera svenska pensionärer är ju hans specialitet helt ofarligt och lönsamt.

  55
  1
  • Det går verkligen att lita på sossarna.
   Om man är m….m alltså .
   Som Svensk ska man passa sig för dem och deras värdegrund .

   20

Kommentera