Stäng

SVT kör repris på korall-ljuget igen

14 procent av världens koraller döda på tio år, påstår dom!

En för mig okänd klimatclown jonglerar med mycket tveksamma och helt felaktiga påståenden i SVT videon. Deras så kallade ”fakta” kommer sannolikt från att de läser det så kallade ”sammandraget för politiker” inte IPCC rapporten!

En Australisk forskare visar att det är precise tvärt om med korrallerna.

”Marinfysikern Peter Ridd säger att Great Barrier Reefs rekord korall tillväxt inte är en historien som vissa forskare ”vill prata om” eftersom det inte passar deras intentioner. Detta kommer som en studie från Global Coral Reef Monitoring Network har citerats som tyder på att 14 procent av världens koraller har dött under det senaste decenniet. ”Det är väldigt intressant när du läser den här rapporten att grafen går upp och ner och de har valt perioden då det var som högst, 2008 och 2009, och de har valt perioden då den var lägst, 2018, och de visar att det går ner, säger Ridd till Sky News -värden Andrew Bolt. Herr Ridd sa att medan korallnivåerna har minskat, har de också gått upp igen sedan 2018. ”Så varför valde de 2018 snarare än 2020? ”Och även, varför nämnde de inte att Great Barrier Reef just nu har rekordhögt korall täckning? ”Men det är en historia som de inte vill prata om.”

Stora Barriärrevet mår rekordbra

4 reaktioner på “SVT kör repris på korall-ljuget igen

 1. Att korallerna dör på ett ställe pga stigande temperaturer i havet låter rimligt tycker jag.
  Samtidigt borde stigande havstemperaturer innebära att det blir precis lagom varmt någon annan stans på jorden.
  Koraller har funnits i haven flera hundra miljoner år och kommer med all sannolikhet att finnas i en eller annan form även när människans tid på jorden är över .
  Det enda de lyckas med är att skrämma svagbegåvade och barn i onödan.

  15
  1. Ridd är alldeles för väl påläst om Koraller, för att kunna beslås med felaktigheter. Faktiskt är Ridd den enda auktoritéten vad gäller Koraller, till klimatbedragarnas stora förtret. De har med helt ojusta medel försökt hindra att han jobbar vidare som vetenskapsman, vilket bevisar att han har rätt och alarmisterna har helt fel. Deras argument tryter alltså. Motvilligt tvingades De Australiska rättsväsendet ge honom rätt, samt återinsätta honom i hans tjänst, samt ge honom full bestämmanderätt över de forskningsanslag han själv drar in. En av hans studier har visat att Koraller etablerar sig på nya geografiska platser de senaste åren. Hans försök med att placera hårda föremål ute på revet, visar direkt att Korallerna lever gott, då de inom 5 år, har täckt föremålen (vilket i sammanhanget är snabbt), Särskillt de arter, som lever i Galapagosarkipelagen har färmåga att överleva kallvattensutbrott. Att Koraller skulle ha svårt att hantera varmt vatten har jag inte hört något om. Således har t ex Koraller etablerat sig i vårt Bohuslän och sannolikt på ett antal platser längs norska kustbandet. Detta har skett efter Lilla Istidens slut om jag fattar rätt. Men är samtidigt inget som helst alarmerande.

 2. Ibland tycker jag mig kunna se lite av att nyhetsuppläsaren skäms över ljuget dom
  lämnar ut, detta gäller givetvis inte Erica B. hon maler på som vanligt, finns snart inte en enda nyhet utan att dom kommer in på klimattjatet? Klimat tjat, Covid 19, Afghanistan är dom tre stående nyheterna, ty det har dom lovat globallisterna, märkligt att Svensken inte
  reagerar mot enformigheten dom får ju trots allt tvångsbetala för desinformationen?

  16

Kommentera

%d bloggare gillar detta: