Stäng

Är prideflaggan opolitisk?

DEMOKRATI. Sverigedemokraterna vill inte att prideflaggan hissas på offentliga flaggstänger eftersom priderörelsen inte inkluderar alla Sveriges medborgare.

Socialdemokraterna med flera menar dock att prideflaggan är opolitisk och inkluderar alla medborgare?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

21 reaktioner på “Är prideflaggan opolitisk?

 1. I demokratins land har de som sett att övriga partiledare är nakna, ingen rätt till att vara med att påpeka just detta.
  Ni som lagt era röster på fel partier, skäms!!

 2. ”Socialdemokraterna med flera menar dock att prideflaggan är opolitisk och inkluderar alla medborgare.” Har sossarna frågat sina muslimska väljare om dom känner sig inkluderade i prideflaggan?

  13
 3. Om man tycker sig behöva en flagga som man påstår representera allt och alla så kan man lika gärna ge fan i att ha en flagga över huvud taget. Vad är det för mening? Representera allt och alla är ju som att representera ingenting.

  Men så är det inte. Flaggan representerar sexuellt avvikandes särintressen och långt ifrån ”alla människor”.

  21
 4. Sveriges flagga representerar allt vad alla lagliga intressen med egna flaggor symboliserar. Naturligtvis ska inte gruppspecifika flaggor hissas på offentliga byggnader.

  23
 5. Prideflaggan är en kulturell appropriering av den judeo-kristna symbolen för förbundet mellan Gud och Noak efter syndafloden.
  Därför ska inte den användas överhuvudtaget av priderörelsen då det förolämpar och kränker de judeo-kristna samfunden och kulturerna.

  12
  1
 6. Prideflaggan är en extremistisk provokation, riktad mot friska medborgare. De som är födda med mentala defekter, kan behålla sitt budskap inom likasinnade gäng.
  Detta gäller för övrigt även de som dyrkar de blodsbesudlade socialisttrasan.

  27
 7. Den sexuella läggningen är en privatsak och hör självklart ej hemma i offentligheten. Finner detta obskyra gissel stötande. På privat domäner som kavajuppslaget eller i köksfönstret räcker för att tygla lustarna.

  25
 8. Det hela är mycket enkelt. All offentlig verksamhet ska vara neutral och inte företräda eller propagera för någon intressegrupp eller särintresse. Varken svenska kyrkan, Fotbollsförbundet, eller Pride. Att inte tillåta prideflaggning är inget ställningstagande mot Pride, utan för neutralitet. Sedan kan man privat tycka vad man vill om Pride.

  Att Pride hamnat i fokus beror på att just Pride inflilterat det offentliga. Något behov att sluta med tex Fotbollsförbundets, eller Röda Korsets flaggor finns inte.

  36
 9. Olle B
  Ja många kokar av ilska för bagateller, jag är ingen vän av pride, men en flagga är inte viktig.
  Viktigt är tex att de styrande ser till att underlätta för jobbskapande åtgärder

  21
  1. Det är ingen bagatell att offentligt verksamhet plötsligt inte längre är neutral och oväldig utan driver en egen agenda. Det handlar dessutom inte bara om en flagga hit, eller dit, utan om ett helt värderingspaket som pådyvlas folket.

   22
 10. Pridetrasan är i allra högsta grad politisk.Den står för den vänstra falangen som påstår sig inkludera alla.Den som försöker pådyvla något annat har nog sovit Törnrosasömn dom senaste 20 åren.Den stod från början för frihet och acceptans för homosexuella.Naturligtvis blev ju även Pride kidnappat av vänstern som allt annat i vårt land…

  48
 11. Hela idén om att prideflaggan ska vara en offentlig myndighetssymbol är så korkat så att det är bortom allt förnuft.

  52
 12. Jag såg globalisternas flagga vaja på Stockholms Stadshus. Israels flagga är ful och representerar bara förtryck.

  5
  30
 13. Detta är mobbing och pennalism, när den är utvecklad som sämst, lågvatten, men som ryssen säger, ”dra inte svärd mot en lus”.
  Jag tänker ofta på denna parodi, och detta är folkvalda, som ska regera landet, fy fan, beter sig som sämsta sortens as!
  TackPettersson, för att du håller ”grytan kokande”, det är många som kokar av ilska.

  47
 14. Sossarna kanske bör fråga deras importerade valboskap om vad de tycker om prideflaggan och dess bakomvarande betydelse? Personligen tycker jag att de som mässar mest om allas lika värde är de som minst lever efter det.

  55

Kommentera

%d bloggare gillar detta: