Stäng

Rekordhöga priser på el och drivmedel men MP vill höja skatterna

LEVNADSKOSTNADER. Dieselpriset höjdes återigen idag onsdagen och kostar nu 19,17 kronor per liter, en ökning med 20 öre litern, bensinen höjs samtidigt med 10 öre till 17,59 kronor, enligt de rekommenderade priserna på bemannade stationer. Det har nog inte finansministern (S) något emot eftersom skatten samtidigt blir högre per liter.

Tidigare i veckan noterade bloggen att det just nu bara är Hongkong som har dyrare dieselpris, enligt data från Global Petrolprices.

Elpriset slog troligen också rekord klockan 19:00 med 287,80 per kWh enligt Vattenfall i område 4.

I Europa skenar gaspriserna.Tidvis var priset uppe på över 150 euro per MWh, en rekordhög nivå, runt 6-7 gånger högre än normalt.

Det gillar säkert finansminister Magdalena Andersson (S) också, för energiskatt, moms och elnätsavgifter tillkommer.

Nåväl, att säker och relativt billig energi har byggt vårt välstånd verkar politikerna, särskilt miljöpartisterna ha glömt. Den gröna ideologin skall rädda Sverige och världen med höjda bidrag och höjd skatt på ägande, säger Miljöpartiets språkrör Märta Stenevi som menar att socialismen och kapitalismen har misslyckats och att den gröna ideologin har svar på dagens stora frågor, enligt Expressen (bakom betalvägg).

Märta Stenevi verkar glad för att kunna plocka skräp i en plastpåse som hon vill förbjuda.

Nu försöker Stenevi med den nygamla metoden att ”bredda partiet”, genom att lansera fler kärnämnen än en tuff klimatpolitik och en generös migrationspolitik.

 Vi har försökt nu under lång tid med både socialism och kapitalism och ingen av de ideologierna har svaret på de stora frågor vi har framför oss: hur genomför vi en rättvis omställning? Det är gröna partier som har svaret – Jag ser som jämställdhetsminister väldigt tydligt hur vi fortfarande är mycket långt ifrån jämställda inkomster i Sverige. En orsak är att allt mer av disponibel inkomst kommer från kapital och här finns en enorm ojämlikhet som spär på klyftorna i samhället – där en undersköterska betalar en högre del av sin disponibla inkomst i skatt än vad en person med stora kapitalinkomster gör.

Miljöpartiet vill trappa ner ränteavdragen på bostadslån, beskatta fritidshus hårdare än permanenthus och återinföra värnskatten. Men framför allt vill de ha ett helt nytt system för kapitalbeskattning, enligt en ”boxmodell” där fastigheter, kapital och annat skattepliktigt ägande slås ihop i samma ”box” och beskattas löpande och progressivt, så att den årliga skatten blir högre ju mer man äger.   

– Modellen kommer att behöva förfinas men poängen är att vi vill få bort orättvisa effekter av punktskatter och få en mer jämlik beskattning så att inte skatt på arbete blir mycket högre än skatt på kapital. 

Dessutom vill Miljöpartiet höja alla bidrag och ersättningar – tanken är att de ska räknas upp årligen i takt med inkomstutvecklingen i samhället. Garantipensionen ska höjas och betalas ut även till personer ”som inte bott i Sverige under hela arbetslivet”, tycker partiet, som också lägger förslag för minskad segregation och brottslighet.

-Pettersson säger att höga skatter är kommunism/socialism. Det innebär att politikerna anser att de är bättre på att ta hand om dina pengar än vad du är och samtidigt minska ditt oberoende och öka ditt beroende av staten.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

23 reaktioner på “Rekordhöga priser på el och drivmedel men MP vill höja skatterna

 1. Den här killen ska ni följa, jag har sett de flesta videos som han har gjort och han har bra koll på verkligheten i U.K. som arbetsgivare, även andra länder.

  Så håll i hatten, framtiden är inte rolig, 2022 blir nog en ännu värre resa?

  Går att få översatt till svenska för de som inte är bra på engelska.

  https://youtu.be/roZAiFpDjZU

 2. Miljöpartiet för en politik som är livsfarlig för Sverige. För att till exempel uppnå klimatmål år 2040, så skulle bensin kosta 50 kr/litern. Landsbygden kommer gå en mörk framtid till mötes. Ingen har råd leva på landsbygden med såna priser på drivmedel och den vanliga Svensson har inte råd skaffa en Tesla bil. Att Sverige ska ta in ännu mera folk kommer bli att svenskar med västerländsk bakgrund kommer bli en minoritet i sitt eget land. Svenskar sägs bli en minoritet år 2065 men jag tror mer på 2050 eller 2045. Då blir vi ett Swedistan vaken vi vill eller ej om denna utveckling får fortgå

  https://folkbladet.se/artikel/rgqw68xl

 3. Det finns andra lösningar. Några 100 000 S och Mp:are halverar och delar med sig av sin arbetstid och avstår sina materiella krav för att skydda miljön. Bidrag för att täcka värsta nöden. Det ger en aura av trovärdighet.

 4. Det som är fantastiskt med MP är att dom lyckas varje att vaska fram en ännu större idiot än den förra? Eller är det kanske en förutsättning att man måste va i…. ?

  13
 5. Det är oroande. Och det drabbar de som har minst mest. Även om det låter patetiskt så det är inte alla som vill leva på bidrag. Vad avser pensionerna så finns det minst en elefant där.

 6. Problemet är inte Miljöpartiet utan Löfven och hans Socialdemokrater, det är ju detta maktgalna parti som låter MP få inflytande och därmed rasera vårt Sverige!

  22
 7. Ja, för Svennebanan väntar tuffa tider. Skatter o avgifter är redan skyhöga.
  Eliten kastar t skattebetalararna några
  hundringar. Svensken förblir tyst. Han
  är avtrubbad. Men det värsta ligger framför
  oss. El o vatten, bensin blir rejält dyrare .
  Inflationen lurar runt hörnet. Svensken
  förblir tyst. Listan på elände är lång.
  Pessimistisk? Hoppas jag har helt fel.
  Arma land.

  23
 8. Tittar på serien ”The Last Ship”, som utspelar sig efter en pandemi som dödar i princip alla den kommer i kontakt med.
  I ett par episoder befinner de sig i Baltimore, USA där ledaren för staden samlar ihop alla döda, smittade som dött samt de smittade som de själva dödar, och använder dem som bränsle till elkraftverket i stan.
  Det gav mig en idé om att vi kan ju använda alla dessa socialister och vattenmeloner som insisterar på att alla andra ska få det sämre som bränsle till våra kraftvärme- och elkraftverk. Det är både miljövänligt och klimatsmart samt minskar koldioxidutsläppen med en människa åt gången. Samt lättar även på bostadsbristen, mindre folk som åker bil och flyg. Finns hur många klimatvinster som helst med det upplägget.

  20
  1
 9. Kan inte alla miljöpartister begå kollektivt självmord ?
  Tänk vad mycket mindre CO2 som skulle genereras i framtiden då.

  31
  1
 10. Innebär att c:a 12;./litern,som uteslutande går i de Röd/Grönas skattekista,för import av än fler kriminella ”Guldstycken” !
  För Stenbock och oss andra fattigpensionärer,ett hårt slag men än allvarligare ,för dem som tvingas dagligen använda sitt fordon,för fart till/från arbetet !!
  Arma er Norrlänningar o. Mellan-svenskar som inte röstar Rött/Grönt !!

  41
 11. Priset på drivmedel för fordon kommer nog att fortsätta stiga, tills samhället stannar. Först då kanske regeringen förstår, men vi skall inte hoppas för mycket.

  39
 12. Ja, har man statsrådslön, har man råd med dyr bensin och diesel.
  Om man nödvändigtvis måste begränsa bensin och diesel så vore ”motbok” ett alternativ.

  24
  4
 13. SNART STANNAR SVERIGE …iaf utanför Sthlms Tullar, då går det
  säkert i trosorna för Bolund å för vår nya blivande Stadsminister

  37
 14. Om det är skräp som Märta Stendum ska lägga i påsen så kan hon hoppa i påsen själv. Så blir vi av med hälften av Sveriges skräp.

  51

Kommentera

%d bloggare gillar detta: