Årets medicinpris förklarar hur du kan känna en kyss

VETENSKAP. Idag startar nobelveckan och först ut är årets pris i fysiologi eller medicin. Årets nobelpris i medicin eller fysiologi går till David Julius och Ardem Patapoutian för deras upptäckter av receptorer för temperatur och beröring och de båda pristagarna får dela på prissumman på nio miljoner kronor, rapporterar SVT.

Bild från SVT

Man hoppas att det här kan ge oss nya sätt att behandla smärta, säger Victoria Dyring, programledare SVT Vetenskap.

-Pettersson undrar varför SVT Vetenskap väljer att illustrera en kyss med två bögar? Är det vetenskapligt belagt att det är det bästa sättet och vad skulle Alfred Nobel ha tyckt om denna illustration?

Nobelstiftelsen har ingen ägare, det är en juridisk person som förvaltar Alfred Nobels förmögenhet och styrelsen bjuder vem de vill på sina fester.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Årets medicinpris förklarar hur du kan känna en kyss

 1. Vem har sagt att de är bögar. De kanske bara är från södra Europa och återupplivar gamla traditioner där man hälsade en broder med en puss på läpparna.

 2. Finns det någonting som som säger att SVT ska garanteras sitt deltagande på Nobel-arrangemangen ? Efter denna skymfning bör dom förpassas till den sophög där propaganda-spaden bökat runt de senaste decenierna.

  13
 3. Publiceringen av bilden i det ursprungliga sammanhanget, illustrerar ett föråldrat tankesätt om uppfostran eller socialisering: Att gnugga kattungens eller hundvalpens nos i skit eller piss för att uppfostra den.

  Reaktionen blir en katt eller hund (eller människa i överförd mening), som blir nervös, aggressiv och bitsk.

 4. Kan man få nio miljoner kronor om man presenterar en förklaring till varför vi skattebetalare känner oss blåsta och grundlurade när det nu visar sig att vi hade klarat oss betydligt bättre utan dom importerade så kallade ”pensionsräddarna”!?

  16
 5. Jag undrar också varför SVT har en bild på två homofiler som gör saker med varandra som är förbehållet man och kvinna? Men i SVT:s fall så ligger det när man tänker efter, helt och hållet i deras intresse att visa och reklamera för denna snuskiga dekadens! SVT är dekadensens högborg och centrum för svensk hjärntvätt när den är som allra värst!
  Men däremot undrar jag varför Pettersson vidarebefodrar detta mycket motbjudande och otrevligt äckliga foto?
  Det hade räckt att beskriva eländet, men allra bäst är det att tiga ihjäl denna osmakliga dekadens!
  Och till sist, ska det verkligen vara nödvändigt med vetenskapliga undersökningar och forskning för att beskriva en kyss?
  Det hade jag kunna gjöra helt gratis och på 10 sekunder.
  Men, det är väl så att en ”professorer” Specialister vet väldigt mycket om om ett litet område och är dom riktigt superintelligenta då vet dom precis allt om ingenting!

  14
 6. Facebook, Instagram, Whatsapp och Messenger ligger nere. Var det Wilks-algoritmen som gick i taket.

  12

Kommentera