Kina skickade 39 plan till taiwanesiskt luftrum igen

UTRIKES. Kina kränkte Taiwans luftrum med 38 stridsplan i fredags. I Lördags var det dags igen, Taiwans luftrum kränktes av ytterligare 39 kinesiska krigsplan under lördagen, enligt Taiwans försvarsdepartement, enligt CNN.

I fredags var ett par Xian H-6 med i kränkningen. H-6 är ett bombplan som kan bära kärnvapen, de är en licensbyggd version av sovjetiska Tupolev Tu-16 tvåmotoriga jet bombplan , byggd för Kina:s flygvapnet (PLAAF). Leveransen av Tu-16 till Kina började 1958 och ett licensproduktionsavtal med Sovjetunionen undertecknades i slutet av 1950-talet. Xi’an Aircraft Industrial Corporation (XAC) tillverkade flygplanen och den första H-6:an flög 1959. I november 2020 hade PLAAF hela 231.

Intrånget skedde i två steg – 20 plan under dagtid och 19 flygplan på natten. De utgjordes av 26 J-16 stridsflygplan, 10 Su-30 stridsflygplan, två anti-ubåts varningsflygplan Y-8 och ett KJ-500 luftburet varnings- och kontrollplan, sade försvarsdepartementet.

Det är den andra dagen i rad som Kina flyger in över Taiwan – i fredags kränktes luftrummet av 38 flygplan.

Försvarsdepartementet uppger att det taiwanesiska flygvapnet samlade sina flygplan, utfärdade radiovarningar och aktiverade luftvärnssystemet.

Filmen om fredagens kränkning

-Pettersson säger att Västvärlden inklusive Sverige är galna som lagt så mycket produktion i Kina och litar på att det ska fungera, samt att Västeuropa gjort sig beroende av rysk energi.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Kina skickade 39 plan till taiwanesiskt luftrum igen

 1. Och USA:s kärnvapenbombplan flyger i svenskt luftrum utan att Sverige ingriper, tvärt om så välkomnas de av vår falska regering.

  9
  6
 2. Det är inte lätt för kinesiska kommunistpartiet, elbrist i många provinser vilket leder till dagliga strömavbrott (delvis orsakat av handelskriget med Australien), fallande produktion (de officiella siffrorna visar på klassiskt kommunistiskt manér på stora framgångar), landets största byggföretag har just kursat och måste lösas ut (antar att utländska investerare får ta smällen), utländska bolag flyttar produktion till mindre nyckfulla länder. Just nu väldigt många stormar att hantera för en auktoritär och genomkorrupt regim.

  I kinesiska medier (statscensurerade sådana) hetsas det mot Japan, Taiwan, Sydkorea, USA, Australien och ett gäng andra som öppet kallas ”skurkstater” som försöker tvinga Kina till underkastelse. Kina förbereder befolkningen på krig.

  21
  2
 3. ”Smagen e forskilled”, som man säger i Danmark.
  Betr. investeringar och försäljningar av delar i Väst-världens industri,är detta liksom allt annat orsakat av,giriga kapitalister. Ingen nämnd…men ingen glömd !
  Hur f-n kunde man sälja ut halva Volvo till detta snedögda pack ?
  Tyska kapitalister o. börshajar har gjort samma med Daimler o. VW…
  Stenbock fick en gång lära sig,att man inte slaktar den Ko,som mjölkar bäst !!
  Kortsiktiga vinster utan tankar,för framtiden.
  F.ö. undviker Stenbock allt vad som är Kinesiskt producerat skit !!

  20
  2
  • Det är därför att kan dom spara sytton-och-halvfjärrs kronor per dag/anställd så flyttar dom produktion till kommunistiska låglöneländer.

   11
 4. Jag föreslår att du läser mina tidigare svar på ditt tjat om raderade kommentarer.

  Läs reglerna sakta och förstår du inte så be någon förklara för dig.

  Annars finns det tusentals bloggar där du passar bättre.

  //Pettersson

  16
  14
 5. Nu puttrar det även vid Polsk-Vitryska gränsen, Vitryska gränsvakter har börjat kasta saker på Polska gränsvakter, därför att polska gränsvakter motar tillbaka inkräktare till Vitryssland.

  27
  • ”Gud ske lov i Himmeln” att Polen sätter stopp för dessa försök,att prångla på oss en mängd parasiter från MENA !!
   Ont (Vit-Ryssland) skall med ont mötas….
   Låt dessa Lukatjenkos ”flyktingar”,stanna i hans kvarvarande paradis/kommunistdel,av Europa.

   15
   2

   • Ukrainare, Vitryssar av folket, de som vägrade hjärntvättas av regimer i dessa enklaver är idag som vilken Svenne-knegare som helst navlad på 30-40- talet…gneta själv heltid själv fram till 73 års ålder + 4år till (på knäna) halvtid med en obotlig åkom, 2 misslyckade operationer senare
    av vår förträffliga sjukvård satte slutl. stopp på en 60års lång karriär
    Va ere för fel på oss enl. dig Stenis?
    Minst 70% av de förstnämnda är av samma skrot å korn som du å jag, in
    med dugligt folk, väck me oduglingar
    ☝️

Kommentera