Kina har kränkt Taiwans luftrum med 38 stridsplan

UTRIKES. 38 kinesiska krigsplan har kränkt taiwanesiskt luftrum under fredagen, enligt ett uttalande från Taiwans försvarsdepartement. Det är det största intrånget från Kina under en och samma dag, sedan Taipei började offentliggöra sådana aktiviteter förra året, enligt BCC.

Kinesisk SU-30 Foto: Taiwans försvarsdepartement

Kina har agerat militärt aggressivt i onödan och skadat den regionala freden, säger Taiwans premiärminister Su Tseng-chang på lördagsmorgonen.

Den senaste kinesiska kränkningen involverade bland annat 28 J-16 och fyra Su-30-plan, två kärnvapen-kapabla H-6-bombplan och ett ubåtsjaktplan, sade Taiwans försvarsministerium.

Taiwan har kontroversiell politisk status och Kina anser att det fortfarande är en del av Kina.

-Pettersson tror att den dag Kina blir en riktig mäktig supermakt kommer vi att längta efter USA som världspolis…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Kina har kränkt Taiwans luftrum med 38 stridsplan

 1. kineserna har alltid sakt vad dom anser.. honkong Taiwan och några fler är kinesiska öar och kina har för avsikt att ta tilbska dom..
  och det är inge konstigt med detbkineserna är ju fortfarande i krig med japan . och jänkarna har inte lyckas overtala kineserna att skrivit på någon vapenvila, så håll i hatten nu närmar sig kina normal vapen Standard . det är intressant putin och ryssland hjälper kineser med forskning och utbildning och kineser hjälper rysar att produsera och sälga prylarn.. det kan sluta illa för den anglosaxiska värden

  • Är det inte tvärtom? Att fastlandskina tillhör Taiwan men kommunisterna har erövrat fastlandet och Tibet illegalt.

   Dags att kommunisterna lämnar tillbaka det stulna.

   5
   1
 2. Kina var kommunistland. Kina är kommunistland. Kina kommer nog alltid vara kommunistland. Kommunister kan inte skilja på ditt och mitt. Det gäller allt från pengar, privategendom, åsikter till världspolitik, dom har noll respekt för folks vilja till självbestämmande.

  28

Kommentera