Klimatalarmismen i media fastlagt i rapport

KLIMAT & MEDIA. Har precis läst en väldigt intressant rapport och en granskning som jag tidigare efterfrågat och haft förhoppningar att kanske någon journalist på statsmedia skulle gjort. Men statsmedia är ju en del problemet så det krävs att någon annan gör granskningen/undersökningen, skriver Thoralf Alfsson på sin blogg.

Näringslivets Medieinstitut har undersökt alla artiklar om stigande havsnivåer som skrivits under perioden 1 januari 2019 och 1 januari 2021 i Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet, Aftonbladet och Sveriges Radio. Länk till rapporten.

Man har granskat totalt 329 redaktionella artiklar. Insändare och debattartiklar och annat icke redaktionellt material är inte med i granskningen.

”Det är framför allt nyhetsredaktionerna, kultursidorna och vetenskapsredaktionerna som intresserar sig för höjda havsnivåer. Bland journalisterna sticker DN:s Jannike Kihlberg och Björn Wiman samt SvD:s Peter Alestig ut som dem som skriver allra mest i ämnet.”

Visst är det märkligt att kultursidorna skriver så mycket om stigande havsnivåer. Kulturchefen Björn Wiman på Dagens Nyheter sticker ut enligt rapporten. Men det är ju Peter Wolodarski som styr tidningen med sin vänsterstyrda agendajournalistik och då blir uppenbarligen Greta Thunberg, inlandsisen på Grönland och smältande glaciärer kultur enligt DN.

I rapportens sammanfattning kan följande läsas.

 • Kategoriska uttalanden utifrån osäkra data förekommer återkommande i nyhetsrapporteringen om stigande havsnivåer.
 • De värsta utfallen i de värsta scenarierna upptar huvuddelen av rapporteringen om hur mycket havsnivåerna beräknas stiga, vilket gör rapporteringen ensidig och ger en missvisande bild av forskningsläget.
 • Många gånger utelämnas osäkerheten som omger beräkningar av de olika scenarierna, vilket ger mediekonsumenterna en missvisande bild av tillförlitligheten i specifika utfall.
 • Studier och debattinlägg som varnar för ännu mer extrema utsagor än i IPCC:s scenarier återges frekvent, däremot återges inte studier som visar mindre dramatiska resultat.

Läs vidare hos Thoralf…

-Pettersson tror inte att SVT och Sveriges Radio trots sin enorma budget av skattepengar och sitt uppdrag att vara sakliga och opartiska tänker ändra sig…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Klimatalarmismen i media fastlagt i rapport


 1. bättre ”slugga” i sitt grannskap, än stå ute på t.ex Blå Jungfrun å förkunna sina åsikter för döva öron..visst, 96% av inläggen här (liksom mina(?) hör hemma i papperskorgen, men blir inte censurerade därför att de når bloggens publik, gissar jag P-son resonerar. ..djupare analyser om Sorros, Gates m.fl Gudar triggar inte målgruppen här, som till stor del är f.d gammla Raggare + eåa åldrande Skinnskalle…finns säkert forum, om inte här i Abzurdien men utomskärs att diskutera större saker uti🥴

 2. Sant, om höjda havsnivåer är eller skulle komma att bli ett problem varför stiger då aldrig vattnet vid kajerna i Stockholm, Göteborg och Malmö mm?
  Havsnivåerna kan ju omöjligt bara stiga och dränka låglänta och ”platta” länder på andra sidan jorden!

  28
 3. Gillar du en hon eller en han. Eller rentav ett hen. Gör din röst hörd på aftonbladet.se. Skynda dig innan enkäten råkar försvinna.

  5
  20
 4. Klimathysterin, är som i vilken diktatur som helst, där man fokuserar på en yttre påstådd fiende, för att hjärntvätta befolkningen, och få den att glömma alla inre problem och angelägenheter i landet.

  KLASSISKT!!!

  36
 5. Tjärn A!
  Ta dina mediciner och en kall dusch. Hoppas du vaknar i morgon och mår lite bättre då

  8
  4
 6. Och apropå det…

  Ni minns väl i somras hur klimatförändringen låg bakom allt regnande? Här ett litet citat från SVT för att fräscha upp minnet, och det stora fokuset på enormt regnande:
  ”Här i Sverige har det varit dramatiskt väder med stora regnmängder och åska de senaste dagarna. Nu väntas ännu mer regn på kort tid och i till exempel Hudiksvall i förbereder man sig genom att sätta upp skyddsvallar.”
  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/dramatisk-vadersommar-manga-katastrofer-samtidigt-1

  Nämen…?
  ”Mycket pekar på att det fjärde kvartalet 2021 kommer att bli det dyraste någonsin. Det kan i vinter bli [el]priser på över 100 öre/kWh i södra Sverige ,,, Det höga elpriset påverkas bland annat av höga elpriser i Europa och att den hydrologiska balansen, som är ett mått på tillgång av vattenkraft, har sjunkit under september månad på grund av för lite nederbörd i vattenkraftsområdena i norra Sverige. – Det skulle behöva regna dubbelt så mycket som normalt i ungefär en månad för att den hydrologiska balansen ska stabiliseras.”
  https://nyheteridag.se/vattenfall-varnar-for-prischock-pa-el-i-vinter/

  Så då regnade det inte så mycket i Sverige trots allt?
  Trots de enorma klimatförändringarna.
  Skumt alltså….

  36

  • åtminstone här på N.Halvklotet att ev. Värme gynnar Landhöjningen…milsdjup is pressade ju ner markytor som nu av värmen stiger till tidigare nivåer (ngn milj. år före sen. istid?)…ngt för helpro. bland kogeologer att bita i.!

Kommentera