Ung vänsters ledare: ”Okej att bryta mot vissa lagar”

VALET 2022. Social olydnad som innebär lagbrott är acceptabelt i vissa sammanhang, exempelvis när det gäller aktioner för att sätta fokus på klimatförändringarna. Det säger Ung Vänsters ordförande Ava Rudberg i en intervju med DN (betalvägg) inför valet nästa år.

Ava Rudberg Bild: Ung Vänster

Jag tycker att det är okej att bryta mot vissa lagar. Jag tycker inte att det är okej att skada människor eller egendom, säger Rudberg.

I intervjun säger hon också att hon brinner för det lokala engagemanget. Däremot har hon inte några starka åsikter om frågor som vem som ska vara Sveriges statsminister eller hur moderpartiet Vänsterpartiet ska rösta vid den kommande budgetomröstningen.

-Pettersson säger att problemet med de vänsterblivna kommunisterna är att de vill bestämma vilka lagar det är okej att bryta mot. De har inget emot att sabotera demokratin och störa andras demokratiska möten, med våld om det behövs enligt dem…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Ung vänsters ledare: ”Okej att bryta mot vissa lagar”

 1. det finns en bra regel för detta du dkall använda samma metoder som dina oponenter använder mot dig med ränta.

  dvs om dom eldar ner dit hus så eldar du ner deras med dom i det .

 2. HMF-lagen, är den enda som det är rätt att bryta mot. För den är så korkad. Och används till att förtrycka oss oliktänkande.

  Man behöver bara ställa sig, och yttra sig icke-vänsterristiskt, så blir man misstänkliggjord och påhoppad. Då används denna djävulslag som ett tillhygge.

  Och ALL, precis ALL yttrandefrihet, är rätt att hävda. Vad har vi annars demokratin till???

 3. Eftersom kommunism i alla dom länder som har och har haft detta vridna system bygger på just förtryck, så kan jag inte förstå att ung vänster snackar om ett klasslöst samhälle?

  12
 4. Den kommunistiska tanken bygger på att det finns gott om nyttiga idioter i underklassen som hyllar det klass-lösa samhället där ledarna i överklassen dikterar villkoren. Ledarskiktet i överklassen måste sedan vara på sin vakt för att undvika att själva drabbas av det förtryck de skapat åt de lägre klasserna i det klass-lösa samhället.

  23
 5. Kommunism har sin grund i avundsjuka!

  D.v.s. kommunister är lägre stående individer som inte
  nått upp till det andra har gjort.
  Och som inte haft ambition att göra det tunga jobbet.

  De ser inte bakgrunden.
  De ser bara ”nu”.

  ”Va, har du erbetat för att kunna köpa …….?”

  19
 6. Okej att bryta mot lagar? Jaha hon menar att det gäller bara vänsterdårar då?
  >Ge alla vänstertroll en fet spark i röven!

  32
 7. Hela intervjun med naiva Ava, finns på länken nedan…………

  Ava Rudberg tillträdde som ordförande för Ung vänster i början av året med ett tal om kamp, klassklyftor och ett försvar av kommunismen – i alla fall som målbild för medlemmarna.

  Hör henne i Studio DN valintervju om varför hon inte har någon stark åsikt om vem som ska bli nästa statsminister, när hon ljög om sin flygresa och varför hon är beredd att bryta mot lagen för klimatets skull.

  Ava Rudberg har bestämt sig för att inte ha något eget, offentligt Twitterkonto, hon finns inte heller på Instagram. Allt hon gör, görs i Ung vänsters namn – och endast i deras namn. Det är nästan meningslöst att fråga henne om moderpartiets politik. Som till exempel om Stefan Löfvens budget ska släppas igenom eller inte.

  – Alltså, jag tycker faktiskt inte så mycket om det, om jag ska va helt ärlig. Jag tycker att det är viktigt att partiet får göra sina avvägningar, och att inte vi gör dem.

  Men ni måste väl ha en uppfattning om till exempel vilken statsminister som ska sitta efter Löfven?

  – Det är klart att vi tycker att det vore najs om det är någon som är vänster, men jag har faktiskt ingen stark åsikt om vem jag tycker borde bli statsminister. Inget namn. Sorry.

  I avsnittet får du också reda på varför Ava Rudberg tycker det är okej att bryta mot vissa lagar – och varför hon arbetar för en svensk brexit.

  STUDIO DN

  Podden är gratis för alla. Lyssna på Podplay.

  https://www.podplay.com/podcasts/studio-dn-11498/episodes/valintervju-med-ung-vansters-ava-rudberg-det-ar-okej-att-bryta-mot-vissa-lagar-73513892

Kommentera