Hanif Bali sitter kvar mandatperioden ut…

INRIKES. Den moderate riksdagsledamoten Hanif Bali tänker sitta kvar i riksdagen mandatperioden ut sedan förundersökningen mot honom lagts ner, skriver han på Facebook. Däremot skriver han att viljan att kandidera på nytt i valet nästa år är ”obefintlig”.

Misstankarna gällde utnyttjande av barn för sexuell posering. Bali har hela tiden förnekat brott.

Hanif Bali på Facebook

Från Balis Facebook:

”För ett par veckor sedan sattes kronan på verket i att försöka få bort mig ur politiken när jag blev oskyldigt anklagad för ett vidrigt brott. Resultatet blev att jag hängdes i media, dagligen fick mitt namn draget i smutsen och pådyvlades den ena förtalsgrundande anklagelsen efter den andra av tyckonomer på sociala medier. Detta medan jag hela tiden varit positivt inställd till en förundersökning där jag var villig att samverka för att bevisa min oskuld.

Det har varit de värsta veckorna i mångas liv. Inte bara mitt utan även min fästmö, min familj och vänner har utsatts för de fruktansvärda konsekvenser som en sådan här anklagelse utmynnar i. Utan deras stöd hade jag inte tagit mig igenom detta. Tack även till alla ni som hört av er och inte dömt mig på en ogrundad anklagelse som bara av en slump råkar komma precis i lagom tid för när partiet sätter sina nomineringslistor.

Det finns enskilda i partiet som använder smutsiga metoder för att utmanövrera konkurrenter och det kommer bli en lärdom av denna affär, men jag uppmanar alla att inte dreva mot min anklagare, ingen förtjänar det. Det tar emot att sätta sig i samma riksdagsgrupp och kalla de som anonymt går ut och sparkar på mig när jag ligger för kollegor.

Trots att jag blivit rentvådd fortsätter vissa av dessa ”anonyma moderater” att trycka på för att peta mig. Jag tänker inte avgå, jag kommer fullfölja mitt löfte till mina väljare om att representera dem mandatperioden ut. Men det finns en gräns för hur mycket man kan agera murbräcka och minröjare för ett parti, för politik som de idag fördömer och om några år adopterar och applåderar.

Därför är min vilja att kandidera till riksdagen igen obefintligt, men mitt engagemang för politiken och Sverige är oförändrat och är ganska säker på att jag kommer hitta, med hjälp av er, andra kanaler för engagemang”.

Hanif Bali

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Hanif Bali sitter kvar mandatperioden ut…

 1. ja det stämmer efter renfällen lär det vara ganska svårt att rösta på M . det är en sak som ja inte förstår och det är att kd tycks ta röster från m kd är ju igentligen den kristna högern altså mera höger än m problemet med kd är ju stt det är ganska enkelt att sänka dom ! media har ju upp täckt att man behöver bara svamla något kryptiskt om aborter. så åker dom ned i källaren .

 2. Problemet med moderaten med icke västerländsk bakgrund är att han lever på clickbaits men orskar bara bråk, konflikter och skapar drama vad han än drar fram. Jag tror droppen för de flesta moderater blev när han snackade skit om Carl Bildt. Även fall jag föredrar en socialkonservativ regering så gjorde Bildt ett bra jobb som utrikesminster för Sverige. Politik är en förtroendebranch just denna moderat är nog borta så han får väl bli författare eller annat

  1
  19
 3. Hanif Bali är värd all respekt. Ett moderat parti utan Hanif. Är verkligen ute på hal is.

  Det behövs istället fler Balif-personer, i det partiet .Som en gång i tiden var så vilset bortkomna, från verkligheten, under Reinfeldts eran.

  38
  2
 4. Jag tar inte risken att av okunskap rösta på dessa ”anonyma moderater. Någon av dem vill jag inte ha i riksdagen. Problemet ligger hos partiledningen som säkert vet.

  45

Kommentera