SSU: Erkänn att SD har rätt om pensionerna

VALET 2022. För att öka stödet för Socialdemokraterna är det helt avgörande att vi vågar ta strid för vår politik. S borde lägga fram skarpa socialdemokratiska förslag i tre centrala frågor för att pröva majoritetsförhållanden i riksdagen, skriver SSU:s nya ordförande Lisa Nåbo tillsammans med Pavlos Cavalier Bizas på Expressen Debatt.

Höj pensionerna – Sverigedemokraterna presenterade nyligen förslag om att höja pensionsavgifterna för kunna höja pensionerna. Att pensionerna är alldeles för låga har SD rätt om. Det måste vi som socialdemokrater erkänna. Fast jag såg inget om att SD ville höja pensionsavgifterna, SD ville sänka biståndet för att finansiera pensionshöjningen.

-Pettersson ska dock inte klaga på pensionen, den är visserligen låg trots att jag arbetat nästan 50 år, men så länge den oäkta hustrun och jag är två lever vi gott. Men med en pension blir det väldigt tufft.

Sedan borde SSU och S erkänna att det är inte bara om pensionerna SD har rätt…

Jimmie Åkesson, Sverigedemokraternas partiledare, Foto: News Øresund, Johan Wessman.
TV4 skärmdump

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “SSU: Erkänn att SD har rätt om pensionerna

 1. Detta är bara en trevare för att se hur folket och medlemmarna reagerar när en sosse föreslår att samarbeta med SD innan någon på riksnivå i Partiet ska föreslå det.
  Om SSU ordföranden inte blir levande hudflängd av folket så kan nästa trevare mycket väl komma från någon på riksnivå efter att Maggan tagit över och partiet får en ”nystart”.

  15
 2. Lägg ner Sida..varför ska vi arbetare ge bort våra skattepengar till andra länder.
  Själv vill jag inte ge en krona

  35
  1
  • Men Sida tycker att barnen svälter i Afghanistan vi måste då se till att det blir fler friska barn i Afghanistan, de har för lite barn.

 3. Även om man är ungtupp i SSU så borde dom ha så pass mycket begrip att ett litet land som Sverige inte år efter år kan vara världsledande på Bistånd på uppemot 60 miljarder
  utan att det påverkar andra områden i samhället, halva den summan till folk i andra länder
  är redan det för mycket, dessutom ska man inte skicka dit reda pengar utan biståndet måste vara riktat till nyttiga ändamål. Om nu SSU vill ge pensionärer mer betalt, så skulle det givetvis i vanlig ordning finansieras med höjda skatter o avgifter så att det för den som får högre pension ändå i slutändan bli plus minus noll? Gammal beprövad politik från Sossarna

  25
 4. Vi Sverigedemokrater har rätt om det mesta, detta är även orsaken till vår existens!
  För om övriga partier tidigare gjort och haft rätt så hade inte SD existerat idag!

  43
  • Det funkar inte längre med c och mp. Då får man liera sig med sd för att kunna sitta kvar vid makten.

   25
   1

Kommentera