Stäng

Styrel gör att vissa användare kan kopplas bort…

ELFÖRSÖRJNING. I Sverige ansvarar statliga Svenska Kraftnät för att det finns tillräckligt mycket el för att täcka konsumenternas behov. I de flesta fall räcker den elektricitet som vi själva producerar eller importerar från utlandet för vår egen konsumtion, men om det blir riktigt kallt och konsumtionen stiger kraftigt måste vi använda oss av den effektreserv som Svenska Kraftnät har i beredskap.

Effektreserven består bland annat av reservkraftverk som med kort varsel kan börja producera el. Om inte ens effektreserven räcker för att täcka vårt behov av el kan effektbrist uppstå.

För att skydda det nationella elsystemet har därför Styrel skapats som gör att el kan styras till samhällsviktiga verksamheter medan andra elanvändare kopplas bort. Styrel innebär ett viktigt steg mot bättre samhällsberedskap.

-Pettersson undrar varför ”styrel” är aktuellt i dessa dagar. Det finns ingen elbrist säger energiminister Anders Ygeman (S) och miljö- och klimatminister samt vice statsminister, Per Bolund (MP) påstår att kärnkraften behövs inte.

Fick jag bestämma skulle Ygeman, Bolund och en hel del andra kopplas bort…

Steget Efter

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 reaktioner på “Styrel gör att vissa användare kan kopplas bort…

 1. Svarade precis på en undersökning vad jag tyckte om denna typ av mätere som de tänker installera
  Dissade och förklara varför

  11
 2. Vi börjar med att koppla bort rosenbad och riksdagshuset helt. Dom kan klara sig utan el.
  Där finns ju inga viktiga samhällsfunktioner.

  30
 3. Ännu en myndighet som egentligen inte behövs, allt för att hitta reträttposter till avdankade S-politiker. Möjligheten har funnits tidigare, det hotades om det vintern 00-01 när det blev smällkallt samtidigt som flera reaktorer stod stilla för underhåll men vad jag vet så behövdes det aldrig. Men när englandskabeln från Norge tas i drift nu under hösten lär elpriset permanentas på väldigt höga nivåer i Norden.

  26
 4. Dagens Sverige platsar knappast bland varken I eller U-länder utan är väl snarare att betrakta som ett ”A-land”, dvs ”Avvecklingsland”!
  Detta gäller förövrigt för samtliga samhällsfunktioner som kännetecknar en modern och fungerande stat!

  39
 5. Ja, koppla först bort etablissemangspolirikernas hem, när de är så inkompetenta, så de förorsakar detta (om det nu, förhoppningsvis inte, blir).

  33

Kommentera

%d bloggare gillar detta: