Hjälper det planeten att vi ruinerar oss?

Ett inlägg på Klimatupplysningen av Evert Andersson och Mats Kälvemark.

Det finns saker som behöver upprepas. Det mesta av politiken kring klimat och energi kännetecknas av oförmåga att förstå perspektiv och proportioner samt likgiltighet för kostnader.

Nu går stora larmet inför klimatmötet COP26 i Glasgow, som med stor sannolikhet blir ungefär som det brukar bli, en karusell av tomma löften. Skulle någon räkna på kostnader ställt mot beräknad effekt så skulle hela narrativet spricka.

Krisperspektivet utnyttjas till bristningsgränsen. Väderhändelser som översvämningen i Gävle likställs med klimatförändring och att så här kommer det att bli om vi inte snabbt ställer om  till fossilfritt. Så enkla samband finns inte.

Ser vi till vårt land är uppförsbacken att få bukt med galenskaperna tung. Samtliga partier i Riksdagen är överens om klimatmålen. Vi har Klimatlagen, Klimatklivet, Industriklivet, etc. All politisk debatt har passerat “gå” utan att ifrågasätta förutsättningarna. Kampen om väljarna handlar bara om vem som är duktigast på klimatet.

Det går att urskilja två sorters politiska förslag. Båda lika förödande. Båda kvalificerar sig för den inledande meningen. Antingen kommer de med de mest häpnadsväckande förslag till klimatåtgärder utan minsta tanke om ekonomisk realiserbarhet eller uppskattning av ‘klimatnytta’. Eller så gäller tävlan vem som ‘skjuter till’ flest miljarder. Också utan specificering eller bedömd ‘klimatnytta’.

Läs vidare på Klimatupplysningen…

-Pettersson minns det gamla uttrycket bland seglare; att havskappsegla är som att stå i en iskall dusch och riva sönder tusenlappar.

Klimat och miljöpolitiken är något liknande fast politikerna bränner andras miljarder till ingen nytta…

Steget efter.

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Hjälper det planeten att vi ruinerar oss?

 1. Planeten är det ingen fara med. Med co2 eller utan. Men det är klart att bli fattig nu är inte kul.
  Döda djur och växten kommer fortsättningsvis att sjunka i haven om millioner år kommer ny olja att bildas och co2 i atmosfären kommer att innehålla mindre co2.
  Och vi som har några år kvar behöver inte bry oss.

  1
  1
 2. Blir det bättre om vi ruinerar oss? Självklart,
  fotfolket ska dåligt m El, inte äta kött,
  ha landställe, inga flygresor etc etc. Däremot har ”eliten” kvar si na BMW,
  ständiga VIP resor, plus allt som har
  guldkant på tillvaron. Glöm inte att ständigt
  ge Svennebanan dåligt samvete. arma land

  22
 3. Eftersom Sverige tydligen har hela jordens utveckling som sitt ansvar bör alarmister, aktivister och miljöfascister sätta sig ned och göra följande tankeexperiment. ” vid midnatt kommande natt upphör all mänsklig och teknisk verksamhet i Sverige samtidigt som alla människor som finns i landet försvinner upp i skyn, frågan är då hur stort är världens samlade koldioxidutsläpp imorgon?, svaret är att världens samlade utsläpp är ungefär lika stort som igår” Slutsatsen är alltså att vad som händer i territoriet Sverige har nästan ingen betydelse för världens koldioxidutsläpp.

  23
 4. Ursäkta, men jag tycker att rubriken är lite fel formulerad!
  Som jag ser det så är det DOM som ruinerar oss medborgare och inte vi, och dom använder våra pengar för att tortera och plåga oss på alla upptänkliga sättl.
  Det är deras ologiska fantasier och ren idioti som förstör oss, vår ekonomi och även planeten!
  Att vi skall tvingas betala dubbla skatter räddar naturligtvis inte miljön på minsta sätt, det förstår var och en.
  Men om Per Bolund och alla dom andra vilt fabulerande miljönissarna vore åtminstone 1% seriösa, så borde dom kanske ta en tur till Norra Stilla havet och plocka plast, då har dom jobb ett tag framöver…eller kanske till Nigerias nedstängda oljefält och vada omkring i dessa enorma arealer av meterhög geggig tjockolja, eller åtminstone plocka tomglas och plast på våra egna vägrenar. Men inte ens det duger dom till.
  Att pladdra en massa strunt går bra, men att göra nytta det duger dom inte till.
  Och om Herr Bolund läser detta så kan jag också meddela att klimatet alltid har ändrats över tid och kommer förmodligen så att göra även i framtiden.
  En gång i tiden hade vi istid i Skandinavien, därefter var det även suptropiskt klimat, trots att bilarna var få och utsläppen ringa på den tiden…
  Miljöpartiet och alla deras supportrar är nog i sig det största hotet mot vår miljö!
  Vänligen
  Janne

  36
 5. Vad skall man göra, det känns hopplöst. Engagera dig politiskt, sa en kompis.Tänk på dina barn, sa en annan. Nä, jag hoppas globalisternas injektioner förpassar mig till en behagligare värld, blir hellre en mördarsnigel i nästa liv än ett tomt livlöst postmordenistiskt skal. Men då dyker väl Stenevi upp skrikandes med ett saltkar…

  23
  1

Kommentera