Flera skadade vid bombdåd i Göteborg

INRIKES. En explosion har inträffat i ett flerfamiljshus på Övre Husargatan i stadsdelen Annedal i Göteborg strax före klockan 05 på tisdagsmorgonen, rapporterar Sveriges Radio.

Övre Husargatan 22 Göteborg innan bombdådet. Ett fint område, verkar vara skötsamma hyresgäster, inga skumma affärer i gatuplan men i 22:an bor en polis som arbetat med och vittnat mot gängkriminella.

20-25 personer har förts till sjukhus, c:a 3-5 allvarligt skadade. Polis och räddningstjänst är på plats med ett stort antal enheter.
Det är explosion och brand i en byggnad. Det finns en rökutveckling och det pågår livräddning i tre trapphus, säger Lotta Molander vid räddningstjänsten och tillägger att de håller på att evakuera byggnaden. Ett hundratal personer är evakuerade.

Vid sextiden hade räddningstjänsten 17 enheter på plats och det fanns åtta ambulanser på plats.

Räddningstjänsten utesluter naturliga orsaker till explosionen. Det är alltså ett bombdåd.

Polisen har inlett en så kallad särskild händelse och en förundersökning om allmänfarlig vårdslöshet. Presstalesperson Thomas Fuxborg säger att polisen i nuläget inte kan se några naturliga orsaker bakom explosionen och den således kan bero på något som har placerats vid fastigheten.

Det är mest svenskar som bor i huset.

Övre Husargatan 20-22 Göteborg efter explosionen. Bild: Privat

Polisen

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Flera skadade vid bombdåd i Göteborg

 1. Statsmedia talar om explosion, allt för att förringa och relativisera ett bombdåd/terrordåd. För att klargöra lite, en sprängning är en kontrollerad insats vid bygge eller vid röjning för infrastruktur, en explosion är en olycka eller misstag vid hantering/lagring av olika material, händelsen inatt bör betecknas som bombdåd alternativt terrorattack.

 2. Jag kan bara undra om Röven Dumberg och lilla vätten or förbannade
  nu igen det brukar dom ju va,men betänk att det är dom som är dom skyldiga
  till allt jävla elände som händer,plus mentalarna.

 3. Jaha, nu börjar det på en ny nivå! Hur fasansfullt etablissemangspolitikerna har förstört vårt land! Och sen ska VI HEDERLIGA AVSTÅNDSTAGANDE MDBORGARE, betala för det. DET BORDE BANNE DE STYRANDE BETALA FÖR SJÄLVA!!!

 4. Nu har vi fått nog igen. Släng ut alla jävla muslimer och och kriminella invandrare.
  Det kanske är nu vi måste beväpna oss i inbördeskriget dom har startat emot oss. Vi har vänt andra kinden till10 000-tals gånger. Nu är det öga för öga.

  11
 5. Tja, vi har ju redan gängkriminella som av och till spränger allt från hus och bilar i luften, och den potentiella hotbilden blir ju knappast mindre av att man som regeringen väljer att ”hämta hem” IS-terrorister för att sedan försätta dem på fri fot på våra gator och torg!
  Bra jobbat ”Svetsarn”!

  13
 6. Vi har ett eskalerande inbördeskrig i Sverige, det råder det inget tvivel om.
  Den som tror att dessa problem kommer lösa sig i framtiden är naiv.
  Tvärtom kommer dom bara öka.
  Invandringen är roten till det onda, med ett enormt inflöde av illegala vapen och sprängämnen.
  Efter många års förfall av Sverige står vi inför detta faktum.
  Nu vet vi med säkerhet att styrande politiker är totalt odugliga dom är
  samhällsfarliga faktiskt.
  Ex. Miljöpartiet med Stenevi i spetsen vill ju spä på eländet med ökad invandring.
  Gott folk !! Vi lever i ett land i krig i onödan.
  Rösta på sverigedemokraterna och uppröjningsarbetet av Sverige kan börja.

  58
 7. Minns ni att Göteborg en gång var en trevlig och mysig stad att besöka.Man gick på Liseberg eller tog en en båttur med Paddanbåtarna.Man kunde strosa runt i stan i lugn och ro.I dag är Göteborg inget man vill besöka i onödan.Våldet och kriminaliteten har tagit över och nu bryr man sig inte om att oskyldiga dör i dessa förbannade klankrig.Det finns bara en väg för att det ska normalt igen och det är utvisning av hela släkterna.Risken är väl att dom redan grävt sig in så djupt i samhällskroppen så att det är försent.

  70

Kommentera