Stäng

Fem döda i Judeen och Samarien efter Israels terroristjakt

MELLANÖSTERN. Israelisk militär, IDF, har dödat minst fem palestinier i stridigheter under natten mot söndagen. IDF säger att det skedde skottlossning i minst fyra städer i Judeen och Samarien, även Västbanken, till följd av att man utförde flera räder mot Hamas-styrkor i området.

Tvåstatslösningen finns redan, juridiskt bindande sedan 1922. Jordanien är en palestinsk stat.

Enligt Jerusalem Post hade säkerhetsstyrkorna förberett operationen i flera dagar. Premiärministern Naftali Bennett säger att Israel stoppade ”nära förestående terrorattacker” i Israel. Det är oklart om några israeler dog eller skadades.

I ett inspelat tal för FN:s generalförsamling under fredagen krävde palestinska myndighetens president Mahmoud Abbas att Israel skulle dra sig tillbaka till 1967 års gränser inom ett år, annars skulle det få konsekvenser. .

”De israeliska myndigheterna har ett år på sig att dra sig tillbaka från det palestinska territorium som de ockuperade 1967, inklusive östra Jerusalem,” sa Abbas i ett förinspelat videomeddelande.

-Pettersson har lite svårt för ”palestinskt territorium” och ockuperade områden. När blev västbanken ”palestinskt”? När uppfanns det palestinska folket?

Vid kriget 1967 tillhörde den så kallade Västbanken Jordanien men Jordanien har inga krav på området, efter första världskriget styrde britterna, mellan 1517 och 1917 var området var en del av Osmanska rikets besittningar i Syrien. Vi kan gå tillbaka i historien till tidernas begynnelse, något palestinskt område har aldrig funnits.

Araberna har dessutom redan fått tillbaka enorma områden de förlorade under kriget 1967.

Vem tillhör Västbanken som Israel påstås ockupera?

Den orättvisa fördelningen mellan judar och muslimer.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

1 reaktion på “Fem döda i Judeen och Samarien efter Israels terroristjakt

  1. Bra artikel men jag vill ändå passa på att rätta till artikeln. Området i rött visar muslimska områden, inte arabiska muslimer som det står över kartan.

    Rätt skall vara rätt, eller hur?

Kommentera

%d bloggare gillar detta: