De ryckte loss insulinpumpen och slängde den i backen…

HAT & VÅLD. Tidigare under veckan blev en pojke i 15-årsåldern rånad på sin moped i bostadsområdet Sätra i Gävle. Flera personer ska enligt uppgift ha slitit av honom mopeden och delat ut slag och sparkar. Nu berättar pojkens närstående om den traumatiska händelsen, rapporterar SVT.

Först var det bara två stycken, men sedan kom det fler än 10 stycken. De sparkade honom på ryggen så han ramlade omkull, säger mamman Charlotte Gyllenhammar.

Storasyster Felicia är väldigt upprörd över hur det här kunnat hända hennes bror. – Jag tänker på det här hela tiden. Det kan inte vara sant att han blivit sparkad, slagen och sen rånad på sin nya moped som han köpt. Det kan inte vara sant, säger Felicia Gyllenhammar.

Charlotte berättar också att hennes son har epilepsi och diabetes.Han har ju en insulinpump som han bett dem att inte röra eller ta, men då ryckte de loss både pumpen och nålen och slängde dem i backen. Så de gick sönder. Det kan ta ett par timmar innan man blir allvarligt sjuk. Det är nästan som att ha vapen på sig, lika likgiltigt, säger Charlotte Gyllenhammar.

-Pettersson säger att Sätra i Gävle är ett mångkulturellt paradis och undrar varför inte polisen samt SVT går ut med signalement på gärningsmännen. Brottsrubriceringen borde dessutom ändras från rån till rån och mordförsök.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 thoughts on “De ryckte loss insulinpumpen och slängde den i backen…

 1. Att ta bort insulinpumpen och förstöra den är oförlåtligt. Plötsligt blir det mer än ett rån. Denna brist på empati och sannolikt bildning och intelligens hos förövarna…
  Om man får fast förövarna, vad skall vi göra av dem? Utvisning naturligtvis, om det inte är möjligt – Dahlman.
  Dessa hemska människor kan inte kunna tillåtas någonsin efter avtjänat straff gå omkring på Sveriges gator

 2. Får väl hoppas att denna familj, släkt och vänner inte röstar på sossarna och Reinfeldts parti Moderaterna, som låtit detta ske.

  10
 3. Alla de fega skulle drabbas av ett frislag av denna värld så muttern lossnade från axlarna….och resten av bidragskonsumenterna skulle vara tvungna att titta på för att lära sig att de själva kan drabbas.
  Familjerna ska ut på rot efter detta.

 4. TACKA STEFAN LÖFVEN OCH DE SOM RÖSTADE PÅ SOCIALDEMOKRATERNA!

  Detta är vad ni röstade för!
  Nästa gång är det DU eller DIN FAMILJ som blir utsatta.

  Bara en superidiot röstar för detta!

  RÖSTAR DU PÅ SOCIALDEMOKRATERNA?

  13
  1
 5. 10 mot en? Som snabbt ansluter för att sparka på en ensam som ligger? Och i ett ”utsatt” område? Och ingen respekt för sjukdom/handikapp, som livsnödvändig insulinpump? Ja, då vet vi vilken typ av gärningsmän det är.

  De flesta av de skyldiga lär gå att hitta på en skola I närheten.
  Förr, när det fanns skolkataloger med bilder på alla i skolan hade det inte varit svårt att hitta de skyldiga. De flesta skolor plockade bort dem för några år sedan och enligt min erfarenhet är de flesta rektorer ovilliga att hjälpa till att hitta de skyldiga.

  De skyller på GDPR, men jag tror att ytterligare ett skäl var att hindra föräldrar från insyn i skolan.

  28
 6. Blir så jävla förbannad på hela jävla skiten, alla jävla galna människor styr allt i dag och vi människor på golvet får ta konsekvenserna av rainbow, BLM, fri invandring och……. ja listan blir så lång på galenskaperna!

  35
 7. Den svenska regimen och alla dess hantlangare bör dras inför en internationell domstol.
  Det som dom har gjort mot oss svenskar och vårt land är ett ovanligt grovt brott och bör bestraffas därefter!
  Dom bör också bli ekonomiskt ansvariga för alla dom huvudlösa beslut som tagits!
  Det som har skett är unikt i världen!
  Och fortfarande så befinner sig minst 75% av den svenska befolknungen i djup dvala, fullständigt ovetande om vad som verkligen händer.

  40
 8. Samla ihop 1000 kulturberikare i området och skicka hem dem till Afrika och Mellanöstern.
  Om inte myndigheterna vill göra det får väl folket motivera kulturberikarna att göra det frivilligt.

  39
  • I Perstorp gick en afrikan runt och trakaserade småflickor och även lärarinnor och anda äldre kvinnor
   Polisen kan inte göra något Det är inte olagligt att tilltala andra personer
   I veckan fick personen ordenligt med däng från en grupp som tog tag i problemet
   Förhoppningsvis slipper nu kommunen alla de extra kotnader de fått ta på sig på grund av mannens agerande
   Denna händelse lockade många polisbilar till Perstorp

   48
   • G Nordström:
    Aha det var därför ”den större polisinsatsen” i Perstorp aldrig fick sin lösning i propagandabladet HD !!
    Läste några rader om händelsen,men sedan tog skribentens bläck tydligen slut…..Ni i Perstorp o- Klippan har bättre pondus mot packet,än vi i Hbg….

    25
 9. Skriver PK-pressen att förövarna är obekanta,är detta en klar signal,att det rör sig om Arabyngel eller importerade Niggrar i åldrarna från 12 år !!
  Har märkt denna sällsamma kamratskap,mellan Woo-Doodyrkare och Islamister !!

  43
 10. Efter ett sådant bestialiskt rån bör dessa invandrade gossar uteslutas från svensk sjukvård och snarast utvisas till där de hör hemma

  54
 11. Enl. Morgan har denna händelse ej ägt rum. Eftersom han anser att sannolikheten för att oskyldiga ska drabbas av gängen, är mikroskopiskt låg. Så Morgan kan lugnt fabulera vidare utan att skämmas, medan man får försöka lappa ihop pojken. Grabben kommer ju dessutom så småningom att stämplas nazist och rasist, eftersom han aldrig kommer att rösta rött. Lille Morgan – du är en Stor SKAM !!!

  54
 12. Förmodligen var gärningsmännens härkomst sådan som inte får kritiseras.
  Om det skulle ske slår det tillbaka på partier som i åratal inpräntat att det är synd om alla som sökt sig till vårt land.

  Bostäder som upplåtits gratis för migranter har vandaliserats för över 200 milj. kr. Vad händer med skadegörarna?
  Förmodligen inget (!) annat än att Migrationsverket och fastighetsägarna bråkar om vem som skall betala. Förstörarna går fria och får nya bostäder med förtur när de kommunplaceras. Det måste vara känt för myndigheterna vilka som bott i lägenheterna. Hyresgästerna bör omgående förpassas ur landet, men så sker inte. De blir ju troligen framtida vänsterväljare, men också framtidens gäng som inför livsstil från länder de lämnat, för att leva i Sverige med arbetsfri bidragsförsörjning. Skolresultat och BNP per capita sjunker, socioekonomiskt utsatta områden växer och kriminaliteten ökar, år efter år. Svenskar gnäller, röstar för mer bidrag eller lägre skatter, och får mer mångkultur.

  Det finns för närvarande bara ett parti i riksdagen som åtminstone säger att det vill har en förändring. Antingen röstar vi på det, eller får fler oanställbara och mer våld.

  44
 13. Gyllenhammarna här bör då inte låta grova brottet falla i glömska tills valdagen om ett år. Tyvärr finns risken att dom iaf röstar för mera av dylik brottslighet.

  65

Kommentera