Stäng

Vapenbrotten ökar kraftigt

BROTTSLIGHET. Anmälningarna om vapenbrott har ökat kraftigt de senaste fem åren, enligt statistik från Brå, rapporterar TV4 Nyheterna. I fjol anmäldes 8.464 brott mot vapenlagen, jämfört med 5.751 anmälningar under 2016.

Vapen hittade av polisen i ett källarförråd. I förrådet hittade polisen fem automatvapen, magasin och ammunition. Foto Polisen

Även i år ser den ökande trenden ut att fortsätta och till och med juli hade cirka 5.000 vapenbrott anmälts.

De illegala vapnen kommer bland annat till Sverige från Tyskland, Serbien, Spanien och Turkiet.

Det är som ett ”myrled”, det kommer in vapen nästan hela tiden och det är från Balkan huvudsakligen, säger Urban Swahn, polisinspektör Brottssamordningen region Väst, till TV4.

Samtidigt uppger Urban Swahn att skjutningarna har minskat i Göteborg och att skärpningen av vapenlagen har hjälpt polisen. Den 1 december i fjol skärptes straffen för innehav och smuggling av illegala vapen och explosiva varor. Dessutom höjdes maxstraffet för grova vapenbrott från sex till sju års fängelse.

-Pettersson säger att som vanligt ligger fokuset fel. I Sverige finns ungefär två miljoner lagliga vapen, de flesta hos jägare men även hos sportskyttar. Med dessa två miljoner vapen är det ytterst sällen problem.

Problemet är naturligtvis vilka det är som hanterar vapnen och där hamnar vi som så ofta hos invandrarna. Det är invandrare från Mena-länderna och Balkan som skjuter på gator och torg. Släpp inte in dem i landet och utvisa så många som möjligt…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

2 reaktioner på “Vapenbrotten ökar kraftigt

 1. Varför utökar man inte tullpersonalen kraftigt? Man låter hellre folk gå arbetslösa
  vilket i längden måste bli dyrare, men fler utökade kontroller hade kunnat sålla bort massor
  av dessa vapen som bara hamnar i brottslingars händer?

 2. Vapenbrotten ökar, heter det!
  Föga märkligt då vi i Sverige satt i system att massimportera människor från länder och oroshärdar där man i princip föds med ett vapen i handen!
  Detta är bara ett av flera resultat av den så välsignade mångkulturen som alla politiskt korrekta stollar värnar om!

  23

Kommentera

%d bloggare gillar detta: