Stäng

Bud kan bli räddningen för boende i Kinesiska muren: ”Det känns bra”

MKB Fastighets AB är ett av Sveriges största allmännyttiga bostadsbolag med över 300 anställda och ägs av Malmö stad. In i det sista pågår försök att hindra en exekutiv auktion på bostadsrättsföreningen Taxeringsrevisorn 2 i Kinesiska muren i Malmö.

Kinesiska muren, Rosengård Foto Jorchr

INSÄNDARE. Allmännyttiga MKB ska ha lagt ett bud på 80 miljoner kronor, vilket ska ha godkänts av banken. Boende har röstat igenom budet – men det kan ändras av Kronofogden.

”Det känns bra säger dom boende”. Det känns inte alls bra för oss som nu återigen denna gången skall ut med 80 miljoner av våra surt inbetalda skatter i denna totalt misskötta invandrarkommun för att denna gången rädda invandrare som inte satt sig in i vad det innebär att bo i en bostadsrättsförening.

Och precis som skandalen i bostadsrättsföreningen Ida för några år sedan som också ligger i Rosengård där ca 250 miljoner försvann så var en stor del av dom inblandade invandrare. Knappast en tillfällighet, eller?

Jag undrar om denna räddning från det kommunala bostadsbolaget MKB verkligen är enligt gällande lagar och förordningar? Och en annan fråga är nu hur många kommunala skattemiljoner kommer det att kosta att rusta upp den förfallna fastigheten där tydligen varken hissar, ventilationer, belysningar och värmen fungerar?

Visst kan man tycka synd om dom boende som nu förlorar pengar på hela denna skandal men det kan inte vara kommunens skyldighet att med skattemedel lindra den ekonomiska skadan för dom drabbade.

Sandor Herold, Malmö

4 reaktioner på “Bud kan bli räddningen för boende i Kinesiska muren: ”Det känns bra”

 1. Dessa boende ska ingen tycka synd om för med det märkligaste motiveringar skyddar de ”styrelsen i Stockholm”.
  Kinesiska murens taleskvinna har ignorerat att hon uppmanats att samla ihop de boende och bilda en ny styrelse som avsätter den gamla och sedan behöver varje lägenhetsinnehavare endast betala 2000 tusen sv kr var till Kronofogden vilket och de äger sina bostäder, igen!

  ”MKB Fastighets AB är förvisso ett av Sveriges största allmännyttiga bostadsbolag som
  – delvis ägs av Malmö stad – men att det in i det sista pågår försök att hindra en exekutiv auktion på bostadsrättsföreningen Taxeringsrevisorn 2 i Kinesiska muren i Malmö”
  var endast ett mediaspel för socialdemokraternas kommungalleria, som synes under regi av ”kinesiska murens taleskvinna” så nej, man ska inte tycka synd om dom boende som egentligen inte förlorar några pengar för det lär endast bankerna göra.

  Dessutom var faktiskt tidigare totalt okänt att folk utan inkomster med ena fickan trasig och den andra tom, fått låna pengar i banker till bostadsköp och med juridisk insikt undrar vi precis som Sandor Herold ”om denna räddning från det kommunala bostadsbolaget MKB verkligen är enligt gällande lagar och förordningar”?

  11
  1
 2. Ställ ett par containers med sand och några rullebör så de kan skyffla in sanden i vardagsrummet så de känner sig som hemma, och sen lite bönemusik på detta, sitter som en smäck i rummet
  Plastpalmer finns om man vill ha lite grönt omkring sig?

  24
 3. Ändra lagstiftning så att det går att bilda ägarlägenheter i bostadsrättsföreningar som är konkursmässiga. Ägarlägenheter finns överallt i nästan hela världen. Bostadsrättsföreningar passar inte längre in i det kriminella Sverige.

  22
 4. Vill inte de boende Beduinerna ha det som de ställt till ?
  Det måste väl vara bättre,än deras tält o. hyddor i MENA ?

  30

Kommentera

%d bloggare gillar detta: