Kryptovalutor förbjuds i Kina

EKONOMI. Den kinesiska centralbanken PBOC har bestämt att alla transaktioner i kryptotillgångar är olagliga och ”måste förbjudas”, rapporterar Bloomberg. Enligt nyhetsbyrån är det den hittills starkaste signalen från Kina när det kommer till att försöka reglera kryptoindustrin.

laptop macbook luck technology
Photo by Alesia Kozik on Pexels.com

Bitcoinpriset backar runt 5 procent på nyheten. Även kryptokollegan ether faller och är ner drygt 8 procent.

PBOC meddelar också att den kommer att övervaka finansiella institut och olika betalföretag så att dessa håller sig borta från handel i kryptovalutor.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Kryptovalutor förbjuds i Kina

  1. kryptovautor är ett jätte bedrägeri…det är inget bara bluff problemet kommer när cryptogrävarna sålt så mycke att konsumerar pengarna och inte klarar av att växsla längre tillbaka ..då rasar kedjesspelet
    lyksliv kostar

  2. I vissa fall är det bra med Kina. Där kan man ta beslut om udda innovationer mot kapitalistegoister. När det gäller demokrati i allmänhet så är det inte bra.

  3. Själv har jag inte fattat vad det är för skillnad på en e-krona och en digital enkrona. Kryptovaluta måste vara överskattad.

Kommentera