Syrier häktad misstänkt för mordet på 57-årige Kjäll i Gislaved

VÅLDSVÅGEN. Faruk Mohamad Diab, föddår 2000, och medborgare i Syrien har häktats på sannolika skäl misstänkt för mordet på 57-årige Kjäll Gustafsson i Gislaved. Kjäll knivdödades på en restaurang i december 2019 när han försökte stoppa ett rån.

Kjäll Gustavsson, mördad när han försökte hindra ett rån.

Den nu häktade syriern anhölls under onsdagen och nekar till brott. – Min klient nekar till brott och motsätter sig häktningen, säger hans försvarare Anders Grudemo.

Jönköpings Tingsrätt mål nummer B 4017-21

-Pettersson menar att Mikael Damberg (S), Morgan Johansson (S) med flera är medskyldiga till mordet efter att i många år inte velat berätta faran med invandring för att inte verka rasistiska.

TIDIGARE 2020-05-12. Polisen söker uppgifter efter mordet på Kjäll i Gislaved

BROTTSLIGHET. Strax innan jul mördades Kjäll Gustafsson på en restaurang i Gislaved. Polisen har sedan dess sökt efter hans mördare – men utan resultat. Nu ber man återigen allmänheten om hjälp. Bland annat med att identifiera en kniv som polisen tror kan vara mordvapnet.

Kniven är av märket Herbertz och har ett dubbeleggat knivblad, som är cirka. 28 cm långt och har ett handtag i trä. Foto: Polisen 

Polisen söker uppgifter om en kniv och två cyklar som sätts i samband med mordet på Kjäll Gustafsson den 14 december förra året. Kjäll dödades av maskerade gärningsmän då han gick emellan när tumult uppstod mellan de maskerade personerna och restaurangpersonal.

I förundersökning söker nu polisen information kring en cykel som bedöms vara intressant i utredningen. Cykeln anträffades i centrala Gislaved efter händelsen. Cykeln är av dammodell, grön till färgen och har en annorlunda ringklocka. Känner du igen cykeln? Har du sett den någonstans? Vet du vem som äger den eller vem som använt den?

Polisen söker tips om en svart damcykel av märket Yosemite City Street med en svart cykelkorg. Cyklarna är anträffade efter händelsen längs flyktvägen i centrala Gislaved.
Foto: Polisen
Den gröna cykeln har en utmärkande ringklocka i form av en fotboll. Foto: Polisen
En av de intressanta cyklarna är en grön damcykel av märket Sprick. Foto: Polisen

-Pettersson saknar dock signalement på gärningsmännen, trots att mordet skedde på en krog med gäster och personal tidig söndag kväll.

Om Gislaved på bloggen…

Från Gislaved, nu förstår jag uttrycket, mörkaste Småland.

TIDIGARE 2019-12-15. Svensk med civilkurage fick plikta med livet i Gislaved

BROTTSLIGHET. Idag höll Stefan Löfven (S) sitt jultal i Visby, på podiet stod ”ett starkare samhälle, ett tryggare Sverige”. Stefan ljuger och hans prat hjälpe inte Kjäll Gustavsson, 57, från Halland som igår mördades i Gislaved. Kjäll lämnade efter sig fru, tre barn och fem barnbarn.

Löfven och Anders Lindberg med flera har sagt att vanliga människor inte drabbas av den utbredda brottsligheten.

-Pettersson undrar om de menar att Kjäll Gustavsson är ovanlig eller…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Syrier häktad misstänkt för mordet på 57-årige Kjäll i Gislaved

  1. Advokaten heter Andreas Grudemo och jobbar enligt uppgift på
    Advokatfirman Rydberg & Erfors AB
    Västra Storgatan 1
    553 15 JÖNKÖPING
    Bojkottas härmed

    6
    1
  2. Arbetar som jag tidigare nog har nämnt ihop med en Syrier, han har flera gånger frågat varför vi inte låter kriminella invandrare sitta av sina eventuella straff i sina egna hemländer?
    Eftersom inga syrier lika lite som exempelvis afghaner vill sitta i fängelse i hemlandet så skulle dom nog tänka sig för mer än en gång innan dom begick ett brott här i Sverige!
    Märk väl att det inte är mina ord utan min syriske arbetskollegas!

    21
  3. Ännu en importerad ”Guldklimp”,som kommer att flytta in i en Cell !
    Om det finns några platser lediga !

    23
  4. Jaha, antar att ingen är förvånad och att upplösningen blev som förväntat. Hur länge skall det sovande folket ser på när invandrarbrottsligheten breder ut sig utan att reagera? Det blir många ansvariga inom sjuklövern och media som kommer att ställas inför rätta i kommande landsförrädarerättegångar.

    34
  5. Tack Pettersson, en glädjande nyhet. Har plågat mig länge, armé Kjäll, och jag är så heligt förbannad på sosseasen, med bihang, som har skuld i allt som händer skötsamma ärliga, arbetsamma, pålitliga människor, fy fan!
    Vad då ljuger!. han använder sitt ”taqiya”, som ger rätten att ljuga, om det gagnar en själv… Ännu ett exempel på att deras ” kultur” är ljusår från övrig. Häng jävelskapet.

    61
    1
    • Jag tycker vi ska vänta med hängningen tills han är dömd.

      Blir han dömd så borde han få avtjäna straffet hemma, om det sedan blir hängning eller något annat spelar ingen större roll.

      46

Kommentera