Stäng

Vi är alla en resurs

”Vi är alla födda utomlands och flyttat till Sverige av olika anledningar”. Så inleds en insändare i lokaltidningen som lämnar mycket att önska.

Jo, det står faktiskt så. ”Vi är alla…”. Jag tyr mig inte till den gruppen som fötts utomlands, vilket majoriteten av Sveriges nuvarande befolkning inte heller gör.

Vi får väl därför anta att författarna till insändaren gjort sig till språkrör för alla som lever i Sverige och som fötts i annat land. Fast jag tror inte ens att alla utrikesfödda känner igen sig i beskrivningen av det Sverige författarna målar upp.

Idag bidrar vi med mycket till det svenska samhället…//…Vi bidrar kulturellt med nya insikter. Vi bidrar också med värme och öppenhet och företagsamhet…//…Detta gör att vi betalar både inkomst- och bolagsskatt.

Så här fortsätter det texten igenom. Det hela är en ren hyllning till alla (vi) som flyttat till Sverige från ett annat land.

Det finns många oerhört driftiga, skötsamma, arbetsamma och hederliga personer med utrikes bakgrund. Ingen kan eller ska hävda annat, men när man skriver ”alla” (vi) så slirar man rejält på sanningen.

BRÅ var ganska tydliga i sin nyligen publicerade rapport om brottsligheten i Sverige. Personer med utländsk bakgrund dominerar brottsstatistiken.

Utrikesfödda dominerar arbetslöshetsstatistiken, såväl den vanliga som långtidsarbetslösheten.

Pensionskostnaden för utrikesfödda som inte arbetat är en tickande bomb.

41 procent av alla syrier i arbetsför ålder är inte självförsörjande. Ännu värre när det gäller exempelvis somalier.

2016 visade en studie att drygt 600 000 utrikesfödda i arbetsför ålder inte var självförsörjande. Det lär vara värre nu.

Osv….

En av artikelförfattarna är född i Ryssland, den andre i Syrien. De har författat insändaren tillsammans med lokala medlemmar i Centerpartiet. Centerpartiets inställning till migration har vi lärt oss. Att Lora och Mohammed lyckats är bra för alla, men hävdar man att ”alla” (vi) är en resurs och en tillgång för Sverige, då ljuger man.

Lokaltidningen (betalvägg)

18 reaktioner på “Vi är alla en resurs

 1. Som outbildad, halvanalfabet är jag en stor
  tillgång för Sverige. Jag håller igång sjukvård, tolkar, socialtjänsten, skola
  etc etc. Utan oss skulle Sverige stanna……
  Glömde, jag åker ”hem” på vintern (gillar inte kyla) så stöder även resebyråerna.
  Arma land.

 2. Tja, vad kan man säga. Vi har yttrandefrihet i Sverige och vill någon sitta och ljuga i en publicerad text så får den göra det. Det är upptill var och en av oss andra att se skitsnacket för vad det är. Skulle vara intressant att se om någon skickar in en välformulerad och faktabaserad textreplik som motsäger denna insändare och om tidningen i sådana fall publicerar den.

 3. Om man delar upp befolkningen i svenskar och utlänningar och räknar efter andel helsvenska förfäder så är kategorin utlänningar nettokonsumenter. Delar man i sin tur upp kategorin utlänningar i underkategorier så kommer vissa grupper, exempelvis sydostasiater, att vara nettoproducenter, till och med i högre grad än svenskar, medan andra grupper är ännu större nettokonsumenter.

  Men bortsett ifrån det och även andra faktorer såsom kriminalitet så har varje folk, till och med svenskar, en naturlig rätt att existera. Det bryter mot både naturen och traktat och konventioner detta försök till lågintensivt folkmord som någon eller några försöker sig på. Hade detta försök skett på andra platser än där minoriteten vita är i majoritet hade det mötts av krigsrubriker och diverse kommissioner.

  Sverige är svenskarnas land av födslorätt.

 4. Jag är född inom tullarna. Alla andra är getskändare enligt mig och pendeltågen är en styggelse som gör att ”lantisar” tar sig in och kräver, än det ena, än det andra.

  Så trött på folk. För en äkta stockholmare är en Sollentunabo inte värd mer än en neger.

  7
  5
  1. Vi vet nog var getsändarna trivs; ”I Stockholm är den utrikes födda befolkningen 26 procent av den totala folkmängden. I Malmö och Göteborg är andelen 25 procent respektive 21 procent. Det kan jämföras med övriga Sverige, där andelen i genomsnitt är 16 procent.” (SCB)

   Vi bygger en mur runt så ser vi sedan om klassmärkena är på insidan eller utsidan. 😉

   P.S. Själv åker jag hellre pendeltåg i Helsingfors. Det är som Stockholm på 1950-talet. Bara nordbor så långt ögat når. Rent och snyggt. D.S.

   6
   1
 5. De, som är integrerade. försörjer sig och betalar skatt är naturligtvis välkomna och inget att orda om. Att myndigheten välkomnar både kriminalitet och bidragsturism utan urskiljning måste däremot stoppas. Det, som pågår och pågått med invandring är grova brott mot medborgarna och kan inte vara det man menar med mänskliga rättigheter. Sverige har redan sin procentuella del av svenska kriminella och bidragsfuskare och det räcker. Om Sverige slutar fylla på med fri okontrollerad invandring skulle samhällsservice, skolor, vård, kommuner och viktiga myndigheter klara av sina uppdrag utan allvarliga störningar.

  9
  1
  1. Jag håller inte med dig att alla som arbetar är välkomna. Jag anser Sverige tillhör svenskarna men naturligtvis så om det är äkta kärlek mellan svensk och annan så får de bo här om de sköter sig.

   Vi har klarat oss utan massinvandring i 10.000 år, jag är säker på att vi klarar oss till nästa istid utan främmande element.

   12
  2. Visst!
   Men vi får inte glömma att vi har massor med fina, duktiga svenska ”utlänningar ” och utlandsfödda svenskar, som gör samma för Sverige som vi svenskfödda svenskar gör.
   – eller borde göra.

 6. Skriv i stället,vi flyr till Sverige för att få generösa bidrag så att vi kan
  åka hem på semester till våra hemländer och leva lyxliv.
  Så enkelt är det,skit på er Svenskar,ni är grundlurade.Ha ha

  24
 7. Denna Lora från Ryssland drivet privat vårdcentral. Visst förlorar hon på minskad asylflöde. Så hon har sin intresse

  47
  1. Jag är född i Skåne men har mina rötter på pappas sida i Stora Mellösa socken på Närkeslätten sedan minst år 1700 ungefär och på mödret från Vånga utanför Skärblacka som spårats tillbaka till 1560.
   Vill inte heller bli inblandad i ”vi”.

   47
 8. Långt ifrån alla är en resurs, väldigt många för att inte säga allt för många är en belastning!
  Detta gäller för såväl etniska svenskar som invandrade migranter!

  39
  2
 9. Trams, vilka j.la vi? Jobba och betala skatt så är ni välkomna annars inte. Det är inte statens uppgift att försörja någon, det ska man göra själv, såvida man inte är en riktig svensk och bidragit med skatter och är sjuk eller gammal. Gamla, lata och icke självförsörjande muslimer kan dra ”dit pepparn växer”

  68
  1
 10. Ja det är väl självklart. Utlänningar och svenskar parasiterar på de som arbetat hela sitt liv.
  Studera, förkovra sig, söka jobb långt från hemorten nej. Det är statens uppgift att Försörja de lata och omotiverade.

  5
  31
  1. Nu är du banne mig oräddvis hörru. Svenskt stål är det bästa i värden. Vår styrka är överlägsen de aplika utomnordiska aporna.

   82
   2

Kommentera

%d bloggare gillar detta: