Känd artist häktad misstänkt för rån i Stockholm

BROTTSLIGHET. Han är en av Sveriges mest spelade artister. Nu har rapparen häktats på sannolika skäl misstänkt för rån. Det var den 18 augusti som mannen ska ha varit inblandat i ett rån i Kista – och i måndags greps han av polis på Arlanda, skriver Expressen.

Rapparen är en av de mest spelade i landet och har haft flera hitlåtar. Sedan den 30 augusti har han varit anhållen i sin frånvaro – misstänkt för rån tillsammans med två andra personer.

Det misstänkta rånet inträffade i Kista den 18 augusti. Två män i 20-årsåldern sitter redan häktade för inblandning i brottet, men artisten kunde gripas först på måndagen på Arlanda.

Han var anhållen i utevaro men det verkställdes i dag på Arlanda, sa kammaråklagare Lotta Karlsson i samband med gripandet.

”Han förnekar givetvis brott och hoppas på en snabb utredning”, skriver artistens advokat Alain Soussi i ett sms till Expressen.

Målnummer i Solna tingsrätt: B 8024-21.

Pettersson säger att den kände artisten inte är känd i de kretsar där jag umgås men han heter Salah Abdi Abdulle, med artistnamnet Dree Low. Vid Sveriges Radio P3 Guld-galan 2020 utsågs Dree Low till Framtidens artist och vann kategorin Årets hiphop/r’n’b.

Herr Abdulle har ett skapligt brottsregister, inte de allra grövsta brotten men: kört utan bilbälte, ringa narkotikabrott, grov olovlig körning, olovlig körning, ringa narkotikabrott (2 st), narkotikabrott, kört moppe utan hjälm med hjälmen på pakethållaren.

Det är sammanlagt sju misstänkta i målet. Två är häktade sedan tidigare

 • Salah Abdi Abdulle
 • Omar Galal El Kelany
 • Suleiman Isse Ahmed.

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Känd artist häktad misstänkt för rån i Stockholm

 1. Har inte hört talas om denne person tidigare, men ” känd artist” är väl inte korrekt beskrivning? Vi kommer se mer av dessa figurer som tillför så mycket positivt i samhället.

 2. En studsande primat, som rapar ur sig mental lågnivåprosa. Känd artist?? En i detta landet fullständigt överflödig figur.
  ”Waste of space”, i dess verkliga betydelse.

  34
 3. Rap bygger på bra rim och stort ordförråd…
  Frågan är om p3eliten ligger på samma låga intellektuella nivå. När man kan prisbelöna honom och yasin med mera skräp. Han står på lastpallar vid en container . Kommer gaffeltrucken åker han sopbilen till närmsta tipp. Sörjd och saknad av samma skrot och korn.
  Det finns bättre.
  Symboliken är tydlig. Man importerar skit och då får man skit i nästa generation.
  Många länder har selektiv invandring. Skilja agnarna från vetet.

  35
 4. Ja, P3-slöddret har då en frekvent förmåga att pricka in de kriminella ”guld-klimparna”. Nu Måste ju även ledningen överväga nedläggning.

  46
 5. Känd artist ?? Knappast bland normala musiklyssnare, Att det var som vanligt en rapp neger är ju inte förvånande. Har ju hänt förut.

  54
  1
 6. Knepiga namn på de tre ”kända artisterna”…. Var o i vilka kretsar,är dessa kriminella niggrar idoler ?
  Möjligen i Propaganda-SVT,X-pressen och andra sensationsblaskor,samt invandrarvänliga knarkkretsar !!

  47
  1

Kommentera