Ilska bland vårdanställda, ovaccinerade unga fyller upp akuten

PANDEMI. Åtta av tio personer som fick intensivvård för covid-19 den 30 augusti i år var ovaccinerade, enligt statistik från Svenska intensivvårdsregistret som Expressen skriver om. Och undersköterskan Stefan Olsson på Danderyds sjukhus säger till tidningen att en del av dem som kommer in för akutvård är yngre personer.

Stefan Olsson. Foto: Privat

Jag tycker att det är osolidariskt och egoistiskt att i ett sånt här sammanhang inte vaccinera sig för att man inte vill, har lust eller orkar, säger undersköterskan Stefan Olsson.

De senaste passen har Stefan Olsson sett hur personer i 20-40-årsåldern kommer in akut – där majoriteten är ovaccinerade. – Jag och mina kolleger förvånas över att vi fortfarande i september möter så pass många ovaccinerade individer. Det här är ju unga, friska, vuxna som kommer in. De är ju riktigt, riktigt dåliga en del, säger Stefan Olsson,

Coronapandemin är det värsta Stefan Olsson varit med om under sitt 45 år långa arbetsliv inom vården. – Det hemska har framför allt varit att ha träffat på den här stora mängden extremt svårt sjuka individer och hur covid-19 har gestaltat sig.

Han liknar patienterna med svåra andningsbesvär vid abborrar som kippar efter luft på en brygga.

Flera av de yngre som Stefan Olsson och hans kolleger nu möter har rört sig bland folk med symtom innan de söker vård. Vissa patienter berättar att de är rädda för att ta sprutan, eller oroliga för biverkningar.

Men även om jag inte jobbade i branschen skulle jag vara minst lika rädd för att få covid-19. För det är ingen sjukdom som jag skulle vilja vara i närheten av att få.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “Ilska bland vårdanställda, ovaccinerade unga fyller upp akuten

 1. Stefan Olsson fick lite uppmärksamhet och tidningsmurvlarna fick något sant eller falskt att överdriva om.

 2. Förstår inte gnället, då många unga p.g.a. köer inte fått fått sprutorna ännu, så det är inte bara vaccinvägrare som hamnat där.

  2
  2
 3. men ursäkta lite grann, alla som hamnar på sjukhus för vård lider kanske inte bara
  av covid 19, det finns väl andra sjukdomar, eller har dessa upphört att existera??

  39
  1
 4. Från Göteborg kom följande information. 14 personer var inlagda på intensiven på Sahlgrenska. Alla 14 var ovaccinerade.
  En nyfiken antivaxxare undersökte saken och fann att det bara var 9 som var inlagda. Han förhörde sig också om kriterier för att vara vaccinerad. I statistikens värld är det så att man är ovaccinerad om man inte fått någon spruta, bara en spruta eller två sprutor men det har inte gått två veckor efter man tagit nummer två. Några hade fått en spruta och några två.
  Så man kan säga att det blev som ramsan om negerpojkarna.
  Snacka om att mosa myndigheters trovärdighet. Man undrar vad det är frågan om.

  https://anthropocene.live/2021/09/09/vaccinerna-ger-ett-allt-samre-skydd-vad-gora/

  55
  3
  • Det är mycket märkligt att först hette det att barn och unga i princip aldrig blir allvarligt sjuka och smittar mindre (FHM) -fram tills nyligen, då man började puscha för vaccin.
   NU plötsligt är det ”många unga på IVA”?
   Mycket märkligt! -Är de där pga Covid eller med Covid? -dvs av nån annan anledning och sedan råkar ha Covid också? Vilken var deras hälsostatus -var de multisjuka redan innan? Eller hu, hemska tanke; hamnade de där efter 1:a eller 2:a sprutan? (-Hoppas verkligen det är ovanligt!)

   -Nej, det luktar propaganda om den här sortens artiklar, där enskilda får göra känslosamma utspel, när statistiken motsäger dem.

   44
   4
 5. Tre av tio personer som just nu ligger inne på intensivvårdsavdelningen i Stockholms region ”med” covid-19 är vaccinerade, de allra flesta med två doser. Det uppger Mitti-tidningarna.

  Det är dock inte ens säkert att alla dessa är inlagda just för covid-19.

  – Det kan vara en annan sjukdom som främst motiverar intensivvården, men patienten råkar också ha covid-19, säger Johan Bratt, tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör, till Mitti.

  Att så många av de inlagda på intensivvården är vaccinerade har fått många att ifrågasätta varför de ska ta vaccinet. Totalt är 66 procent av befolkningen i regionen fullvaccinerad, vilket betyder att vaccinet bara minskar risken att hamna på iva med grovt räknat hälften.

  Så för tillfället är det bättre att vara vaccinerad än ovaccinerad.
  I Sverige, för andra länder visar på sämre siffror för vaccinet.

  Sedan är inte biverkningarna medtagna vilket gör det svårt att säga vad som är bäst.
  Ser vi på lång sikt är det ingen tvekan om att vaccinerna kommer att ge allt värre problem för de som tar dos 3, 4, 5 ….

  51
  5
  • Sedan är det så att den som bara tagit en spruta räknas som ovaccinerad av vården. Även den som tagit två sprutor räknas som ovaccinerad de första två veckorna efter andra sprutan.
   Så statistiken är lurig, varför räknar man så?

   Häromdagen sa Hallengren en intressant sak; ”De flesta insjuknar inom ett par veckor efter första sprutan.” -?!!!!
   -Det skulle betyda att de klarat sig ett och ett halvt år och NÄR de väl tagit första sprutan insjuknar de?!
   Vad kan det bero på? Dölja ev biverkningar eller sänker injektionen immunförsvaret?
   -Det vore intressant om de ville undersöka!

   48
   2
   • Cinna!
    Vakna du har ju svaren i dina två första rader, att läsa är en sak, en annan är att förstå vad man läser.

    3
    23
   • Grebom5; du tillför aldrig något av värde i dina kommentarer, varken något som motsäger eller stärker artiklarna. Du upprepar bara hur du tycker alla som inte tycker som du är dumma.
    Vad tror du att du ska åstadkomma med det beteendet?

    27
    4
 6. Oj… Expressen: den outsinliga källan för sanning. Ha ha ha. Allt stinker psy-op. Värst vad MSM, de infiltrerade korrupta myndigheterna, landsförrädarregimen och etablissemanget vill att pöbeln ska ta injektionerna…. Hade jag varit hjärntvättad kanske jag hade gått på det. Jag kommer aldrig ta injektionen.

  Samma människor som i decennier pumpat ut lögner som islam är fredligt, det finns 750 olika kön, att betala skatt är häftigt, förtjänsten kommer senare, Co2 är en farlig gas, osv är samma demonkontrollerade människor som vill att man ska ta injektionen/injektionerna i pluralis. Booster 3, 4 5 och fler.

  55
  5
 7. Kanske inte så konstigt att de yngre känner sig odödliga. Myndigheterna har ju hela tiden hävdat att detta virus bara kan drabba de äldre. Med den ovetenskapliga vetskapen blir det nog lite svårare att motivera sig för sprutorna. Gör avbön, fårskallar på FHM !

  37
  1

Kommentera