Stäng

C tillrättavisar M

Moderaterna lade i veckan fram ett förslag om att migranter som reser på semester till landet de flydde från ska bli fråntagna sitt uppehållstillstånd. Nu protesterar Centern.

Det var igår Moderaterna kom med det utspel många efterfrågat en längre tid. Reser du på semester till landet du flydde från, bör man ifrågasätta det skyddsskäl som angavs vid asylansökan.

Det borde vara ett rimligt antagande om partierna i riksdagen nu menar allvar med en stram och rättssäker asylpolitik.

Det tycker dock inte Centern som tillbakavisar förslaget med motiveringen att man ska känna en trygghet när man flytt från krig och förtryck.

Utan att förmodligen förstå det, så motsäger C sig själva med detta utspel. Frågan kvarstår nämligen. Är man verkligen i behov av skydd om man besöker landet varifrån man sade sig fly krig och förtryck? Bara för att det står uppehållstillstånd i dokumenten, innebär inte att man med automatik är skyddad från det man sade sig fly från.

7 reaktioner på “C tillrättavisar M

 1. Detta kan inte vara lätt: vänstra hjärnhalvan (fakta) måste ducka för högra (värdegrunden) om inte så kommer brunsmetet att dugga tätt. För att inte tala om den förvirring som uppstår p.g.a konflikten.

  11
 2. Vad sysslar Centern med? De s.k. flyktingarna är redan trygga om de reser hem och dessutom har de i så fall ljugit om sin flyktingstatus. Centern vill tydligen bärga röster och ge skattebetalarna notan. Det räcker nu med bedrägerier mot svenska skattebetalare där t.o.m. riksdagspartierna är medhjälpare.

  22
 3. konstigt är det inte rimligt att en så kallade flykting som flytt för sitt liv .. plötsligt åker hem på semester? det mest besvärande är ju att perssonen talat om för myndigheter hur farligt hans land var.
  men inte farligt nog även om men berättar dom hemska historierna för migrationsverket så tycks det inte påverka möjligheten för en semester i det påståda landet ..
  det var helt andra saker som gällde när warsavapaktsländer var aktiva men alla rödingar tycks ha glömt.

  15

Kommentera

%d bloggare gillar detta: