Stäng

700 utvisade afghaner kan få ny asylprövning

INVANDRING. 700 personer som fått beslut om att de ska utvisas till Afghanistan har ansökt om ny asylprövning. Det efter att Migrationsverket i mitten av juli stoppade alla utvisningar till landet, rapporterar Sveriges Radio.

För en del av personerna innebär det att de åter har rätt till dagsersättning och bostad genom Migrationsverket. Vissa av dem kan också ha rätt att få en ny asylprövning.

I mitten av juli stoppade Migrationsverket alla utvisningar till Afghanistan och sedan dess har omkring 700 personer ansökt om vad som kallas inhibition – det vill säga att utvisningsärendet formellt pausas.

Men det är först när Migrationsverket har tagit fram en ny bedömning av säkerhetsläget i Afghanistan som det kommer stå klart hur många som är aktuella för en ny prövning.

-Pettersson tycker att afghanerna ka åka hem, de saknade asylskäl när de kom och det har inte ändrat sig.

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 reaktioner på “700 utvisade afghaner kan få ny asylprövning

 1. 700! Som redan fått utvisnings besked? Varför kan de fortfarande finnas kvar ilandet då vi var tvungna att hämta hem turistande svenskar därifrån?

  Dessa 700 skulle givetvis satts på tidigare turist flyg till sitt hemland.

  Migrationsverkets chef måste omedelbart få sparken för de är väl de som skall se till att folk som har utvisningsbeslut kommer iväg härifrån.
  Migrationsverket måste naturligtvis ha besked från Polismyndigheten om verkställighet skett och får de inte det ligga på så att det blir gjort.

  Då säger någon, ”det måste bara polis vid varje utvisning närvarande” jag påstår att den utvisade kan åka själv eftersom han tidigare hävdat att han själv tagit sig till Sverige.

  Om någon inte rättar sig eller vill, hand och fotbojor och nycklarna till flygpersonal som överlämnar nycklarna till vederbörande vid ankomst till slutstation. Priset på bojorna är billigare än att skicka med personal.

  Vi är för byråkratiska och krånglar till saker i onödan.

  11

Kommentera

%d bloggare gillar detta: