Varför förväntas vi vara så naiva och godtrogna?

INSÄNDARE. Hur kommer det sig att debattklimatet bara förefaller att bli snävare och snävare? Vi uppmanas ständigt till källkritisk granskning och faktakontroll, att själva tro, tycka eller veta räcker sällan för att godkännas som en seriös debattör.

Planeten Jupiter kan ni se i SSO, straxt över horisonten på kvällarna. Jupiter lyser som den starkaste stjärnan på himmelen. Bilden från Nasa som påstår att IPCC har fel med sina klimatmodeller.

Alla har vi fått lära oss att inte tro på fördomar, nu är det ju bara som så att fördomar sällan tillkommer av en ren slump.Men vad är kravet för att en fördom ska antas som en vedertagen sanning?

Vi uppmanas allt oftare att lyssna på experterna, att själv spekulera och framföra egna förklaringsmodeller uppskattas eller uppmuntras lika lite som i det forna DDR.

Den som ifrågasätter det politiskt korrekta etablissemangets ”vedertagna sanning” anklagas allt som oftast att framföra konspirationsteorier.Idag är Coronapandemin och klimatdebatten tydliga exempel på detta.- Tyck inte, tro inte utan lyssna på expertisen, är den stående parollen!

Nyligen så fick vi av ”opartiska och neutrala” SVT veta att ”klimatskeptikerna” allt som oftast ”feltolkar” fakta samt tyr sig till felaktiga rapporter. Detta som om ”klimatalarmisterna” aldrig skulle göra det samma!?

Visst ska vi lyssna på forskare och vetenskapsmän, men i så fall så borde ju våra erkända nyhetsportaler lyssna på alla forskare och inte bara på dom utvalda som presenterar den smidigaste och tacksammaste ”sanningen”.

Därför är det ju inte utan att man undrar varför alla nyhetsbyråer förtiger NASA:s färska förklaringsmodell kring temperaturökningarna på vår planet?

Problemet med NASA:s rapport är att den helt förkastar ”koldioxiden” som orsak till klimatförändringarna, enligt astronomerna och vetenskapsmännen i den internationella forskargruppen så beror temperaturökningarna istället på solens nu extrema aktivitet.Att detta är den faktiska orsaken råder det enligt NASA ingen som helst tvekan om. Man har nämligen konstaterat att inte bara jordens utan även Jupiters temperatur har ökat under de senaste decennierna.

Problemet med denna rapport är att den inte passar in, för nu är det en vedertagen ”sanning” att koldioxiden är boven i dramat och då ska det förbli så. Att sanningen kan vara en annan skulle ju omkullkasta precis allting, statsmakterna skulle mista klimatskatterna, argumenten för vindkraft och el-bilar torde i princip helt upphöra. För att inte tala om alla 100 000-tals människor som idag är helt beroende av alla dem miljarder Euro som EU, FN och statsmakterna årligen avsätter till forskning kring klimatet!

”Lyssna på experterna” säger man, problemet är ju bara att såväl experterna som media själva vägrar att lyssna!Samma sak gäller för Coronapandemin.

Från första början sa experterna att vi bara skulle få några enstaka sjukdomsfall, någon ”utbredd smitta” skulle det inte bli, vi vet nu alla hur det blev med det.Nu har samma experter flyttat debatten till vaccin och vaccinpass, en debatt som det heller inte är lätt att bli klok på. Först skulle vi vaccineras för att inte bli sjuka, sedan för att inte smitta redan vaccinerade!?

Debatten kring vaccinpasset är lika virrig. Om vaccinet fungerar så är ju ett vaccinpass lika meningslöst som om det inte fungerar!?

SMHI:s prognos säger sol men ute regnar det .-Men lyssna på experterna, kom inte med några konspirationsteorier!Med andra ord är jag en bättre människa om jag inte ifrågasätter expertisen och bildar mig en egen uppfattning om läget, utan ger mig ut på promenad i regnet med linne och shorts?

Personligen skulle nog dom flesta klassa en person med detta beteende som en idiot, så varför förväntas vi då vara så förtvivlat godtrogna och naiva att vi blint utan ifrågasättande alltid ska anamma ”expertisens” verklighetsbild?  
( NASA:s rapport finns på ”electroverse.net/jupiters-hot-temperatures” ) 

Johnny Hornbrink, SD

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Varför förväntas vi vara så naiva och godtrogna?

 1. Venus kallas ibland för morgonstjärnan eller aftonstjärnan, men trots dessa namn är det en planet och lyser alltså inte av sig själv. Den får sitt ljus, precis som alla andra planeter och månen, bara för att solen lyser på den. Men när vi väl ser den på himlen lyser den starkare än alla andra stjärnor och planeter vilket gör att den ändå fått stjärnnamn, aftonstjärnan på kvällen och morgonstjärnan på morgonen.

  Enligt 2047.nu

 2. Pettersson
  Tack.
  När jag själv googlar på Nasa, så hittar jag inget om en sådan förklaring.
  Utan en, direkt från Nasa som talar om olika gasers påverkan på klimatet.
  Jag ka inte i denna fråga bedöma vad som är sant eller falskt, dock verkar det för mig som att klimatet blir varmare

 3. Den svenska mentaliteten bygger på ett ständigt behov av bekräftelse. Att visa upp en fasad av präktighet. ”Vi, de goda människorna”, är ju ett begrepp som ofta dyker upp. Om sen självförtroendet behöver en extra kick kan man ju alltid visa upp sig på facebook och sukta efter ”lajks”. Och det bekymrar oss inte heller om vi i vår naiva självutplåning blir fullständigt blåsta, avklädda och förnedrade av de bortskämda parasiterna. För godheten kostar och för att glorian ska skina får man vara beredd att betala.

  Det är den ena sidan av myntet. Den andra är av helt motsatt inställning. Fullständigt omättlig. Hänsyn och att låta andra grupper få del av kakan är ett begrepp som ej existerar. Våran godhet ses av invällarna som en svaghet som bara väntar på att utnyttjas till fullo. Undantag finns givetvis, men på det hela taget så är vi varandras motsatser, där två ytterligheter kolliderar. Den ene naiv och den andre bakslug.

 4. Jonny H
  Visst skall man kunna tycka saker, men att tycka att Jupiter lyser starkast när det istället är Venus blir egendomligt., Kolla själv en molnfri natt, venus brukar stå ganska lågt.

  • Rädd, det är jag som lagt in bilden och vid den här tiden är det Jupiter som lyser starkast, jag ser Jupiter varje klar kväll och tar jag handkikaren ser jag fyra av Jupiters månar och Saturnus till höger. Planeten Venus syns inte nu men från december kan du se Venus som aftonstjärna.

 5. Håller med Johnny H. i det mesta men ej då det gäller vaccinera eller ej samt nyttan med vaccinpass.
  Om du ej är vaccinerad har du mycket större risk att bli smittad än en vaccinerad.

  Vaccinpass har du inget pass kan du vara ovaccinerad och löper då stor risk att smittas i en folksamling, med pass vet både du och andra att du är vaccinerad.

  Nu säger någon av de många experter på denna sida ”även de som är vaccinerade kan bli sjuka”, korrekt men ytterst sällan så illa att de riskerar att dö.

  4
  4
 6. Bra artikel. Det är sånt här öppet resonemang, som dagligen borde förekomma i public service inte minst. Alarmisterna viftar med hypotetiska katastrofmodeller, som inte stämmer när tiden passerat och visat verkligheten men ändå är de enda man ska lyssna på. Man arbetar hårt och mödosamt för att hitta svårförstådda komplexa orsaker för att höja skatter och avgifter till de politiska eliterna. Som sagt var, hur har Jupiter påverkats av människors användning av fossila bränslen kan man ju undra.

  9
  1
 7. Bra inlägg.. de som kan minst, tillåts driva debatten i alla riktningar utan rimliga underlag. Tycka tro är det som gäller.

  20

Kommentera