Covid-nödläge i Alberta, Kanada

PANDEMI. I den kanadensiska provinsen Alberta har en fjärde pandemivåg lett till ett mycket allvarligt läge på sjukhusen. Provinsens premiärminister ber om ursäkt för man i somras lyfte Coronarestriktionerna för tidigt, rapporterar Sveriges Radio med flera.

Från vänster, Albertas hälsominister Tyler Shandro, premiärminister Jason Kenney och överläkare för hälsa Dr Deena Hinshaw. De tre talade vid en presskonferens under onsdagen när Alberta återinförde restriktioner för att klara den fjärde vågen av COVID-19. (Från vänster: Todd Korol; Todd Korol, Jason Franson/The Canadian Press)

“Vi hade fel“. Det var ett av budskapen från Albertas premiärminister Jason Kenney när han på en pressträff vände sig till de runt 4,5 miljoner invånarna i provinsen. I juli lyftes alla Coronarestriktioner i Alberta men nu införs flera av dem på nytt och ett nödläge har utlysts.

Ca 200 patienter vårdas nu på intensivvårdsavdelningar, den högsta siffran någonsin för provinsen. 90 procent av de som vårdas på intensiven nu är ovaccinerade. Och Alberta är en av provinserna i Kanada med lägst vaccineringsgrad, runt 60 procent jämfört med nära 70 procent fullvaccinerade i landet i stort.

CBC.news

Kanada är världens näst största land till ytan, efter Ryssland. Med en folkmängd på omkring 37 miljoner är det ett av världens mest glesbefolkade länder. Kanada är en federation som består av tio provinser och tre territorier.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Covid-nödläge i Alberta, Kanada

 1. I alla tider, så har människan lärt sig den ”hårda” vägen att epedemier bekämpas främst med att isolera alla sjuka (riskgrupper) OCH VÅRDARE, medan resten av samhället kan vara öppet.

  I direktiven om de nya diktatur-reglerna, där Riksdagen skall förbigås, anges även ”kohortvård”, vilket motsvarar modellen ovan. Kohortvård sägs kunna ges åt individer etc. Detta är förståss helt fel. All kohortvård måste ske institutionsvis, d v s ett komplett äldreboende, komplett sjukhus etc och innebär att de sjuka LÅSES IN TILLSAMMANS MED ALL PERSONAL. INGA FÅR EVAKUERAS – INTE HELLER PERSONAL, inte ens med skyddskläder. All försörjning måste ske via sluss. Den som går in måste stanna tills kohortvården kan blåsas av. Inne i institutionen vårdas sjuka för sig och smittade/friska för sig, samt med uppdelad personal, och personer får inte röra sig mellan lokal för sjuka resp lokal för friska/smittade.

  Kör annars Indiska modellen. där ivermektinbehandling är grunden. Då försvinner smittspridningen snabbt och på ett par veckor har sjuka blivit friska. Värre då för delstaten Tamil Nadu, där smittspridningen rusar, liksom antalet insjuknade. Samma sak rapporteras från Israel, där nu en 3:e injektion skall ges.

  Påminner om att kloka personer sagt att gör man en sak, men inte får förväntat resultat, och sedan gör om en andra gång fortfarande utan att få förväntat resultat, OCH SEDAN TÄNKER GÖRA OM SAMMA SAK GÅNG PÅ GÅNG OCH FÖRVÄNTA RESULTATET, så måste det vara högsta grad av idioti, och kvalificera för inlåsning på mentalsjukhus.

  7
  1
 2. När man ger Svenne-banan ett litet lillfinger så ryker hela armen. Det blir trängsel på krogen som aldrig förr. Vi kommer att få ett helsike i vinter med nya virus-attacker pga. regimens obetänksamma lättnader. Lita inte på de självutnämnda ”experterna”. De har inte haft ett enda rätt hitintills. Endast Björn Olssen har tänkt rätt hela tiden och är därför utesluten ur den innersta kretsen.

  7
  3
  • Problemet är alla egoistiska antivazzare det borde dom dock lösa med coronapass för hela samhället. Inte bara på krogar och evenemangs. Antivaxxarna borde isoleras tills pandemin är borta.

   1
   8

Kommentera