Vänsterpartiet tvingade bort krog med ”marknadsmässig hyra”

SOCIALISM. Vänsterpartiet tycker att marknadshyror är värdelöst, det kommer att innebära att alla får chockhöjda hyror, alla kommer att bli hemlösa och samhället kommer att kollapsa.

Bild från Pinterest

Nu tvingas Göteborgskrogen Cafe Publik, som är stamställe för vänsterpartister, att lämna sin lokal på den populära kroggatan Andra långgatan, rapporterar Göteborgs-Posten. Detta sedan hyresvärden Fastighetsföreningen Andra Långgatan, som har Vänsterpartiet Göteborg som majoritetsägare, höjt hyran med över hundra procent, med motiveringen att den inte varit marknadsmässig.

Kampen mot marknadshyror är annars en av Vänsterpartiets stora stridsfrågor och tidigare i år valde partiet på riksnivå att fälla regeringen på grund av ett förslag om marknadshyror i nyproducerade bostäder. Partiet har sökts av tidningen men inte velat kommentera.

-Pettersson säger att krogen, Café Publik, kan väl inte höja priserna för att klara en fördubblad hyra för kunderna, vänsterpartisterna, vill inte betala marknadsmässiga priser på pilsnern…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Vänsterpartiet tvingade bort krog med ”marknadsmässig hyra”

 1. ja nu är det då att det är skillnad på hyra och hyra det finns så kallade bruksvärdes och marknadsvärde . och det är en stor skilnad i pris.marknadsvärde gäller bara företag..

  den andra hyran är intressant den är politiskt skapad för att inhysa degos och patrask i allmenyttan då kommer ju kostnaden för renovering och saneringen att hamna på någon privat hyresvärd .sosialnämden som förmedlar bostaden slipper på så sätt kostnaden..

  prsonligen anser ja att don som hyr ut lägenheter borde begränsas till kriminalvården försvaret och skolan och kanse vissa hotel..
  man bör sltså tvinga bostadsföretag att omvandla fastigheter bostadsrätt eller till fängelse beroende påvilken typ av hyresgäster man har och desa skjutande gängen dom skall ju då förvaras säkert få dom är en fara för sndra

 2. Att tala med kluven tunga, där teori och praktik är helt skilda saker.

  Vänsterpartister är som kommunister, med utopiska idéer som splittrar samhällen i vi och dem.

  Tyvärr är dem de som får bära bördan och få minst betalt för arbetet.

 3. -Och vänsterpartiet vill inte uttala sig, klart dom inte vill!
  Marknadsmässiga hyror är bara av ondo när andra ( kapitalisterna ) tjänar pengar på det, inte när vi i vänstern gör det!

  11

Kommentera