Elpriset väntas nå nytt rekord

ELFÖRSÖRJNING. Sverige och andra länders välstånd beror på tillgången till säker och någorlunda rimligt pris på energi. Idag väntas elpriset nå ett nytt rekord i dag, priset väntas ligga på 163 öre per kilowatt-timme i södra Sverige, men väntas gå upp till 200 öre eller mer per kilowatt-timme under dagen, enligt Nordiska elbörsen. Observera att det är pris utan skatter.

Steget Efter

En viktig förklaring till det höga el-priset är att det finns mindre vatten i magasinen just nu, skriver Sveriges Radio.

-Pettersson noterar att SR inte nämner den avstängda kärnkraften, dessutom blåser det dåligt, inte bara i Sverige, utan i större delen av Europa. Handeln med framtida elkontrakt signalerar att de högre priserna består i vinter.

Kontrollrummet klockan 11:00 idag. Vindkraften som enligt Miljöpartiet ska rädda oss ger 4 procent av vårt totala energibehov. Vindkraft fungerade på 1700 och 1800-talet när mjölnaren kunde gå ut till väderkvarnen och mala när det blåste, nu fungerar inte det och det är snart vinter.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Elpriset väntas nå nytt rekord

 1. Man befarar elbrist i början på nästa år. Välkommen till U-landet Sverige. Glöm aldrig att det var Sossarna och Miljöpartiet som gjorde Sverige till U-land. Och du som har röstat på dessa partier är också skyldig.

 2. Känns inte så människovänligt det här men vi ska ju ändra oss för miljöns skull. Nästa skattesänkning blir ju plåster på såren för samhällsbärarna. Säkert höjt bostadsbidrag också. Det ordnar sig alltid när miljarderna haglar. Otroligt vad rika vi är. Tryggare än någonsin. Pandemi hejdå hejdå o.s.v.

 3. Nu har vi resultatet av det Sverige fientliga och verkligetsfrämande MP och S som konsekven bara ser till att Svenska folket får betala mer för Elen bensinen plastpåsar exra skatt på kläder var blir nästa miljöskatt det blir nog på en riktig brakskit……

 4. Politikervalpen Ygeman har aldrig hört, eller om han har gjort förstått meningen med ”många bäckar små blir snabbt en stor Å.”
  Kanske ej heller ”att dra ett strå till stacken.”

  Varför skall alla små elverk behöva skrotas?

  Vi behöver alla Kwh vikan få.

  16
  • Grebom 5.
   Sverige la ner den småskaliga vattenkraften för många år sen.det är helt sjukt.
   Håller med dig..
   Småskalig vattenkraft.se

   14
  • Sverige la ner den småskaliga vattenkraften för många år sen..
   Håller med dig..Varför gör man så

 5. Samma problem i norra delen av Europa.
  Skrev i förrgår hur 300.000 hushåll o. företag i området Dresden drabbades av strömlöshet.
  Nu påstår man att orsaken skulle vara en ballong,som fastnat i en omspänningscentral !! Fan tro´et….
  Orsaken var troligen av samma orsak som i Abzurdien.Effekten räcker inte till,i delar av landet.
  Att 2021 förlita o. inbilla sig,att vindar skall hålla deras Möllor igång dygnet runt,gränsar till dumhet !
  Inför valet i Tyskland nästa vecka,har detta under senaste dagarna även blivit en Valfråga.
  Deras elpriser är dubbelt så höga,som våra i S-Sverige !!

  14
 6. SR har nog fått order av Ygeman att skylla på vattenkraften. För övrigt har regeringen bugat sig för Bryssel och kommer att beordra nedläggning av många små vattenkraftverk som finns i Syd- och Mellansverige.

  12

Kommentera