Det verkliga hotet mot demokratin

VALET 2022. Statsminister Stefan Löfven (S) har vid upprepade tillfällen sagt att ett maktskifte i Sverige och en Moderatledd regering som stödjer sig på Sverigedemokraterna är ett hot mot demokratin.

Steget Efter

-Pettersson vill påstå att det verkliga hotet mot vår demokrati kommer från det politiska ledarskap som tillåter aktivister i våra domstolar och offentliga organisationer samt inte gör tillräckligt för att krossa kriminaliteten som förstör vad land.

Riad Zayton från Syrien flyttade till Sverige 2010. Sedan dess har hans butik rånats sju gånger och han tvingades stänga ett helt år på grund av hoten. Nu har fyra personer skjutits i närområdet i Hjulsta där han har sin butik och han har fått nog. Så fort han får möjlighet kommer han att lämna Sverige, rapporterar SVT.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Det verkliga hotet mot demokratin

 1. Ja, vem utgör ett hot mot demokratin. Sen Löfven tillträdde 2015 har närapå 800.000 invandrat och många av dessa är muslimer och allt för många är/har varit involverade på något sätt med IS el andra terrorgrupper.
  Beträffande skjutningarna har Löfven sagt att det dels är ett från tidigare regeringar ärvt problem samt att det tar tid att förändra!!
  Tid att förändra! Vad ska man säga, Att höja skatter går blixtsnabbt och MP är otroligt snabba på att försämra mycket här i samhället.
  Men vad bra har sossarna egentligen gjort. Eller sysslar man bara med att implementera EU regler
  till svenska regler.

  14
 2. Vänstergrupperna inom sossarna har en förening, Reformisterna.
  De har utarbetat en budget för vårt land.

  Då skall de som inget gör få mer bidrag, de som jobbar och tjänar pengar skall betala högre skatter, matmomsen upp från 12 till 25%.
  De har ett reformutrymme: ”Summa reformer 240, 258, 271 MILJARDER” detta avser de tre första åren.
  De ska satsa på grön omställning mera,mera,mera.
  Gå in på Reformisterna och läs själva, bevare oss från sossarna rödare gren. Ordförande av en Kallifatides, Greker är på senare tid kända för mycket men inte som ekonomer.

  10
 3. Det värsta är, att det finns de som röstat fram den katastrof landet nu befinner sig i.
  Jag beundrar Petersson, trogen och envetet, sköter du din blogg, den skulle absolut ha större spridning. Att du orkar!

  Jag har delat flera gånger till ”vänner”, men tystnaden är totalt, är väl ett bevis på en besvikelse. Samma tystnad som man möts av andra när man diskuterar ex vindkraft, elpriser, dåliga skolan, flummet på högskolor och universitet, vaccination, brott och straff med krav på handling och konsekvens , assistansbedrägerier, mord, skjutningar, våldtäkter m.m., mm. allt är helt galet.
  Nu är det mycket som går under radarn, allt är Covid, men det kommer ett uppvaknande, då är samhället oreparabelt.
  Läste nyss om elpriset, dyraste augusti någonsin och värre blir det…
  Landet är kört och de som bidragit till detta, ska brinna i helvetet, där är det nog också gratis Wi-fi.

  28
 4. Hotet på sin höjd mot SOCIALdemokratin, inte mot demokratin.
  (S) har förresten alldeles själva förstört socialdemokratins grundprinciper inom partiet, de skulle ju vara ett arbetarparti. Numera är de bara ett maktlystet bidragsparti som sk*ter i folket. Värdelöst, med andra ord. Bara kulisser.

  18
 5. ”Den som sa ha va’ det” finns det ett ordstäv som säger.

  Det handlar om projicering av den egna karaktären på andra.

  Dessutom är det vanligt hos förtryckare att missrikta intresset mot oskyldiga, för att själv gå fri. Fast man i själva verket är som mest skyldig till ont, men som man på detta sätt skyler över. ”Klimathotet” är också en sådan falsk fokusering. För hur många frågor av inre angelägenheter, har inte blivit eliminerade och bortglömda av denna och om allt kretsande kring ”nyanlända”, de senaste åren. Det är det vi är hjärntvättade med idag. Det enda allting rör sig kring. ”Klimathot” och ”nyanlända”!

  Men så var det inte för bara 15 år sedan. Då var det mer mellanmänskliga ombryende frågor det rörde sig om. För oss här och nu, och det som format vår kultur, liv och leverne.

  Tänk på vad Jesus sa: ”Kasta första stenen du som är oskyldig.” ”Du ser grandet i din nästas öga, men inte bjälken i ditt eget.”

  Och Löfvens riktiga föräldrar, VAR faktiskt nazister. De var aktivt med i nysvenska rörelsen. Så vem och vilka har egentligen mest grund till fara för demokratin. Särskilt när man tänker på socialdemokratins makabra förflutna. Man bara ryser när man tänker på dess sjukvård. Vipeholmsanstalten, tvångsstrelisering m m. Huu!

  Så vad, vem och vilka är ett hot mot demokratin? Jag bara frågar? Även om man är objektiv?

  23
  • DEMOKRATI, ÄR FÖR VÄNSTERFOLKET = DIKTATUR!

   Se bara genom historien hur de stött, de mest bestialiska regimer, som Cuba, Albanien, Sovjetunionen o s v. Och Palme träffade många av dessa terrorister och mördare, och hade trevligt tillsammans med dem. Som te x PLO:s Yassir Arrafat, Cubas Fidel Castro o s v.

   Så det säger lite grand om vad socialister och socialdemokrater anser vara demokrati. Och det har ju t om Löfven uttryckt: ”Jag anser inte att VPK ( Vänsterpartiet Kommunisterna) var odemokratiska.

   Då ska man veta att VPK understödde de allra värsta och blodigaste regimer som tänkas kunde. Och t o m ordnade charterresor dit. Och de drog sig inte (och drar sig inte), att själva utöva våld, för att underkuva andra efter sin vilja. Det är detta våldets demokratisyn, som lett fram till dagens förfallna ofria odemokratiska samhälle, och tvingat folket, d v s vi, att böja våra huvuden inför övermakten.

   SÅ DETTA ÄR LÖFVENS OCH SOCIALDEMOKRATINS DEMOKRATISYN!!!

   14
   • Så det är ju alldeles självklart att en Moderatledd regering, stödd på Sverigedemokraterna, är ett hot mot Socialdemokraternas, Centerns och Vänsterns form av demokrati.

    DET ÄR SÅ DET BÖR, SKA OCH MÅSTE VARA, FÖR ATT SANN DEMOKRATI SKA UPPNÅS!!!

 6. SD och AFS kyrkovalskampaj tycks ha blivit ett farligt hot mot den sk.”demokratin ”.Vänstern motarbetar allt vad dom kan för att reklam för detta ska plockas bort.Kan man kalla Sverige för ett demokratiskt land när det då så snabbt tas bort på publika platser ? Så fort V och S är ute och gapar om något så ska deras krav tillgodoses.Demokrati ??

  24
  • Demokrati för dem är att valboskapen ska rösta rätt. Läs socialistiskt.
   Om folket inte röstar rätt är det ett upplysningsproblem.
   Folket har inte förstått vad som är bra för dem.och de som tycker annorlunda är onda som vill ont.
   Framtiden leder till Harmagedon.
   Kyrkovalet handlar inte om kristendom och gud . Klimatångest och hur man pippar och med vem är viktigare.
   Var är Jesus? Gudibrallan sjöng sosse. Såg dem live. Kul. Som höger tycker jag att de var bra. Kritiken kan komma från vänster också. Finns på youtube

 7. Jag tar ansvar för Sverige säger jubelåsnan! Hur då!?
  Jag undrar om Stefan Löfven förstår vilken misslyckad regeringschef han har varit?
  Om han inser vilken katastrof som han och den regering som han har lett har varit för Sverige så måste han sova dåligt och umgås med självmordstankar.

  34

Kommentera