Skjutvapenvåldet saknar motstycke i Europa

VÅLDSVÅGEN. Ännu en makthavare i Sverige uttalar sig om att utvecklingen av skjutvapenvåld i Sverige saknar motstycke i Europa. Nu är det Klas Johansson, polischef i region Väst som intervjuas av SVT Nyheter. – Det här kommer att ta kanske 10-15 år att trycka tillbaka ordentligt.

Klas Johansson, chef för polisregion Väst. Bild Polisen

För att få ner antalet skjutningar förespråkar Johansson samverkan mellan polisen och andra aktörer i samhället.

Skolan är en av de nycklar jag själv vurmar för. Det är viktigt att satsa allt på dem som nu börjar första klass så dessa elever får bra betyg, hopp och kan ta sig an gymnasiet, säger Johansson.

-Pettersson säger att polischefen har delvis rätt, skolan är viktig men även föräldrarna. Allra viktigast är dock att minska massinvandringen från dysfunktionella länder, låsa in eller utvisa dem som inte sköter sig.

De som skjuter idag är ofta födda i Sverige av föräldrar som invandrade på 1990-talet. Vad tror ni händer när barnen till de som kommit efter 2014 och är tre gånger så många växer upp och kan lyfta en automatkarbin…

I grunden finns bara en enda stor fråga, migrationen och dess konsekvenser. Den kan inte väljas bort. Allt, kort sagt, påverkas på ett avgörande sätt.

Invandringen påverkar allt. Arbetslösheten, bostadsbristen, skolan, socialbidragen, skatterna, välfärden, ekonomin, pensionerna, brottsligheten, allt! Till och med eventuella klimatändringar. Miljöpartiet med flera vill att vi drar ner på vår standard samtidigt importerar de människor som inget annat vill än höja sin levnadsstandard, åka bil, flyga, köpa prylar, bo flott osv. Invandringen måste begränsas, vi måste börja skicka hem folk, annars är vi snart som ett muslimskt arabland och hur det ser ut i de länderna har vi facit på.

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Skjutvapenvåldet saknar motstycke i Europa

 1. Inget av vad polis eller myndigheter vill göra innebär avgörande åtgärd för att bryta vålds-spiralerna. Lyssna till Hans Jensevik ( https://swebbtv.se/w/4aQNETR8hM9Un1NBdTpe4r ) – han kan detta med hur man går till väga för att ta kontroll. Notera att Danskarna har successivt infört liknande åtgärder som Jensevik anger.

  Metoden kallas ”exkludering”. Varje våldtäkt, skjutning, mord, rån etc där förövare är en eller flera utlänningar, asylsökare, individer med uppehållstillstånd, individer med invandrarbakgrund (i 2:a – 3:e m fl generationen etc, SKALL LEDA TILL UTVISNING och först därefter diskuteras komplettering med ev fängelsestraff, böter, skadestånd mm. Ålder på förövare är betydelselöst för domen – alla räknas ”som vuxna”! Vissa brott, typ där förövaren är av annan ”etnicitét” eller religion än offret skall tillika anses vara rasistiska, varvid åtminstone hela familjen (klanen) utvisas tillsammans med förövaren.

  Samtliga som döms till utvisning skall interneras i förvar med standard enligt UNHCR omedelbart dom faller och hållas i förvar tills de utvisat. Därvid skall alltså alla integreringsåtgärder (bl a kvalificerad sjukvård, bidrag, annan skolgång än föräldrar själv kan ge) avslutas. Förvaret väljs främst utanför Sverige eller på någon lättbevakad ö längst möjligt från ordinär bebyggelse, t ex i Torne Träsk (typ). UNHCR innebär i princip madrass, kudde, filtar. vatten, tvål, avträde, tillgång till värme, belysning, vanligen tält, dagligt matpaket/-biljett. Inga besök, inget internet eller mobil.

  Utvisningars detaljer hanteras av jurist, som ENBART utses av svenska myndigheter och skall vara av etniskt svenskt resp Européiskt ursprung.

  15
 2. Är det inte bra konstigt ändå ? Den vidriga Ann Linde påstod att vi var skyldiga att ta emot IS-slaktarna, när Afghanistan inte längre ville ha dom kvar. De var nämligen en SÄKERHETSRISK ! Mmm, tyckte A.L. Dom tar vi gärna emot.

  Men om nu Sverige är SKYLDIGA att ta emot dessa individer, så måste det väl ändå vara samma principer om man vänder på steken. Fast afghanerna vill ju inte ta emot de busar som vi, trots allt, vill utvisa. Logiken haltar betänkligt, eller…

  20
 3. ”Man kan inte lära en gammal hund sitta!” Och en hund är gammal, när den är 15 år.

  Kort sagt, det som är inlärt i grunden auktoritärt med fast hand, och konsekvent fanatisk ideologi i späd ålder, går inte att lära om av en löst sammanhållen porös inkonsekvens, under skolåldern. Som dessutom betydligt svajar hit och dit. Eller tror ni det vänsterliberala, öppna sk fria samhället, utan ideologi, kan absorberas av en tidigt starkt inlärd skolelev, som blivit det redan före skoltiden, av sina föräldrar och släkt? När det finns forskning som tyder på, att det är i 3-årsåldern man är som mest mottaglig för påverkan. Skulle inte tro det!

  ELLER SKULLE DU LÄTT KUNNA SWISHA ÖVER OCH BYTA MOT EN RADIKALT VERKLIGHETSFRÄMMANDE GRUND FÖR DIG IDAG? ELLER DINA BARN? Hur lätt är det tror du?

  Vad jag menar är, att i skolan är det redan kört!
  Så kan man inte börja lära barn vettigheter i späd ålder, är det lika bra att låta bli. Och då menar jag från ax till limpa. Jag menar, att det inte ska finnas några plötsliga skolbarn i vårt land för sammhällsskolning, utan endast barn i späd ålder, som kan gå hela den långa vägen till en sund individ i vårt land. D v s från ax till limpa.

 4. – Det här kommer att ta kanske 10-15 år att trycka tillbaka ordentligt.

  Bedrövlig inställning och ett bedrövligt uttalande. Det här handlar inte om annat än vilja. Både hos polis och politiska beslutsfattare. Så länge den liberala känslosåsen får ligga som en filt över problemhanteringen så gödslas det friskt, likt att odla champinjoner i mörker.

  Det värsta med detta är att allmänhetens uppgivenhet också närs i motsvarande grad. Vi vänjs sakta men säkert att denna kriminalitet inte kommer att kunna utrotas.

  Vid extraordinära förhållanden krävs det extraordinära åtgärder. Någon vård av dessa kriminella är utesluten utan här behövs det straff som biter. Likt de repressiva inslagen i coronahanteringen och den massiva diskrimineringen av vaccinkritiska, skall även kriminalitet av detta slag hanteras med åtgärder ”out of the box”.

  Med dagens rättspolitiska system är det helt osannolikt att något kommer att lösas på 10-15 års sikt. Det är bra snack, det kommer bara att bli värre.

  Nyp till med politiska beslut, riktigt ordentlig. Kriminaliteten skall känna detta – in i märgen.

  22
 5. 10-15 år, med nuvarande lagar och politikerkår kan det väl bli decennier, med poliser som alltid skall vända andra sidan till om de får en örfil, så är det ogörligt.

  1. Vi måste få klart för oss vilka som uppehåller sig olagligt inom landets gränser.
  2. Utvisa dem, inga om och men obönhörligen ut.
  3. Alla ”svenskar” som begår grova brott oavsett medborgarskap eller inte, samma väg de kom in ska de ut.
  4. Ungdomar som begår brottslig handling skall samtalas med tillsammans med föräldrar, upprepas det står utvisningsdörren halvöppen. Begås grövre brott av grabben, adjöss med familjen.

  28
 6. När har de egentligen tänkt att påbörja arbetet mot gängen?
  Hittills har det bara varit så mycket snack – ”sluta skjut” o sånt flum.
  När kan man ens börja räkna till 20 år?
  Gubben o jag hinner väl dö innan, med deras metoder.

  23
  • Regeringen vilar sig i form. Hårdare straff fungerar inte för att lösa problemet då risken att åka fast är försumbar. Och på våld i nära relationer där risken att åka fast är hög misstänker jag att högre straff inte har någon större inverkan heller eftersom den som sitter inne oftast inte är återfallsförbrytare.

 7. Detta är sådant som patriarken Stefan Löfven borde reagera mot eftersom han själv ställt till det med fri invandring och noll krav på dem som kommit?
  men nu står han istället och ojar sig, och varnar för att SD och AFS ska ta sig in i och bli stora i kyrkovalet? Att vänstern härjat där länge och att dom har ett brett samarbete med Muslimerna, det lotsas han inte om, detta har han också ställt till med genom att inte ställa krav på muslimerna! RÖSTA PÅ ALLT UTOM SOSSAR OCH KOMMUNISTER, dom vill ge
  bort Kyrkans tillgångar till Muslimer och Islam, det har dom inte uppdrag för hos väljarna,
  och framförallt låt dom inte få det heller! Så rösta på SD eller AFS för kyrkans bevarande!

  29
 8. Absolut enklaste är att göra en migrationsrevision där alla uppehållstillstånd de senaste 25 åren kontrolleras och de som ljugit eller fått uppehållstillstånd på felaktiga grunder får det indraget.
  Om personen fått medborgarskap på felaktiga grunder ska detta annulleras. Om de haft anhöriga som invandrat ska dessa dras tillbaka.

  Därefter är det bara att skeppa hem 2 000 000 utlänningar till sina hemländer igen.

  36

Kommentera