Låt folk agera likadant mot journalister, som journalisterna uppträder mot andra

DEMOKRATI & MEDIA. Nättidningen Nyheter Idags chefredaktör Chang Frick fick i SVT-programmet ”Mötet” i helgen samtala med Frida Boisen, en av programledarna för tv-programmet Trolljägarna, som enligt egen beskrivning ställer så kallade nättroll till svars för sina handlingar.

Nyheter Idags chefredaktör Chang Frick tycker att journalister bör få samma ”bajskaramell” i ansiktet som de utsätter andra för menar. Journalisten Frida Boisen, från Trolljägarna, anser att den typen av uppmaningar är att gå för långt.

Frida Boisen är likt andra journalister känsliga för det drev hon och andra utsätter andra för och frågar Chang Frick om han någonsin har blivit utsatt för hat på nätet.

– Jag har nog blivit utsatt för hat större delen av mitt liv tror jag. Första delen för att jag var en ensam invandrarkille när jag gick i skolan och ”skulle flytta hem tillbaka till Polen och allt vad det hette”. Morsan var judinna och ”skulle till koncentrationsläger”, svarar Chang Frick.

Nåväl, Pettersson konstaterar att de som brukar försvara ”fria” medier som SVT inte tycker det är så kul när sådana som Chang Frick kommer till tals, men Ramberg och Strandhäll har naturligtvis rätt till sina åsikter även om de tycker att Public Service är deras privata arena.

***

TIDIGARE 2021-09-12. Mötet – Hat, hot och nättroll

DEBATT. Chang Frick och Frida Boisen möts i ett samtal om journalistiska metoder och näthat. Boisen, journalist och programledare för Trolljägarna, tycker att trollen piskar upp en våldsam stämning. Frick, chefredaktör för Nyheter Idag, menar att internet inte är något kuddrum, skriver SVT Play.

Arbetarklassen mot journalistadeln

Hela programmet på SVT Play…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Låt folk agera likadant mot journalister, som journalisterna uppträder mot andra

 1. Säger Annika Strandhäll socialdemokraterna, dom som inte vill göra skillnad på människor. Socialdemokraterna, det största bluffpartiet i Sveriges historia. En gåta att någon kan rösta på dessa mytomaner.

  24
 2. De du skriver om här. Boisen Ramberg strandhäll. boisen som snackar om mobbning i skolan. Ja,de skulle jag mobbat. Torra som fnöske. Boisen visar sina lösnaglar och Frick reagerar inte så hon får påpeka. Ska inte du också måla dina?kan man bli mer patetisk?bilmek med lösnaglar? Jag och Robban vet du. Hon är deras egen lilla….hon är för korkad för att fatta det.
  De har en sak gemensamt med mussar och andra religiösa. Det pöser över av självgodhet och kan inte se sig själva utifrån. De kan inte skratta. Det ingick inte i pk manualen. Jag skrattar åt dem. Patetiska våp. Get a life! De vaknar varje morgon med hat i sinnet.
  Trollhättans. Vilken utsliten pensionär. Rånad kärring ska jag hänga ut idag?fegisar.
  Taste your own medicine! You’re so full of shit that your eyes turn brown.
  Ett litet smakprov från ett högerspöke.

  22
 3. I en forntid hette det ”Öga för öga, tand för tand.” Nu är vi delvis civiliserade och har inte hämnd i tankarna som många andra kulturer.

  Ska vi inte nu kunna bemöta dålig journalistik med andra metoder än deras egna?

  Vi måste visa att vi är civiliserade, eller hur?

  2
  14
 4. Placera Ramberg och strandskatan på lämplig en soptipp där kan dom härja fritt utan insyn,
  och där ingen har tillträde utom mogge.

  38
 5. Skitprogram . Boisen försökte i vanlig journaliststil flytta fokus från problemet. ”Tycker du man ska mobba barn, det är mycket ilska när du viftar med händerna ”
  Inte ett ord om allt skit som korrupt media ställer till .
  Det är människor som hon och i hennes hejarklack som möjliggjort många av de problem som Sverige dras med idag .
  Men nu börjar snaran dras åt och deras tillrättalagda journalistik förpassas till sopkorgen, där den hör hemma .
  Och om ett år är det val.
  Och då har alla blågula demokrater möjligheter att välja och ställa till rätta.

  50
 6. Nästan hela den svenska journalistkåren består av vänstervridna extremister!
  Dom tillåts hålla lekstuga och terrorisera folk som har andra politiska åsikter än deras egna!
  Och med myndigheternas goda minne blir dom t.o.m. avlöade för att fortsätta sin terror och förföljelse!
  En terror som är statsfinansierad, d.v.s. vi skattebetalare betalar (tvingas betala) för att dom ska förfölja oss, skada oss och förtala oss! Det är deras agenda, deras huvudsakliga uppgift!
  Det kallas för ”presstöd” något som delas ut till i stort sett alla svenska tidningar!
  Och med ett enkelt penndrag kan dom förstöra ett helt liv för en person som dom ogillar, något som tyvärr händer allt för ofta!
  99% av svenska journalister är bottenskrap av allt omänskligt avskräde.
  MVH
  Janne

  63
 7. Att man släpper fram Chang Frick är ju mycket förvånande. Såna som han ska ju bara smutskastas eller helt tystas och förbigås.

  10
  30
 8. Det borde gå att anmäla Anne Ramberg till Advokatsamfundet som har vissa uppföranderegler.

  Den gyllene regeln lyder (fritt tolkat) ” Gör inte sådant mot andra som du inte vill att andra ska göra mot dig”. Sålunda har Chang Frick helt rätt. Om journalister inte vill ha en ”bajskaramell” så delar man inte ut sådana. Rätt enkelt så till och med journalister bör förstå det.

  50
 9. Ramberg kallade andra människor för råttor och det regerade inte den upplåsta Strandhäll förbi. Nej enligt dessa skall svt bara släppa fram pk åsikter och allra hels sossar och deras sympatisörer.

  56
 10. Nej Annika Strandhäll det är mycket som SVT inte har koll på bland annat har dom släppt fram dig flera gånger.
  För övrigt fick Chang Frick in några välförtjänta femettor på Frida Boisen som tillhör dom
  uppblåsta journalister som tror att dom själva kan säga o göra som dom vill, här fick hon mothugg! Det märks vem Frida Boisen jobbat ihop med!

  Vad Anne Ramberg tycker är fullständigt ointressant !

  72

Kommentera