Vad får Baylan med sig i avgångsvederlag?

INRIKES. Näringsminister Ibrahim Baylan (S) avgång förvånade de flesta, även partiinternt. Men var det egentligen så förvånande? Magdalena Andersson kommer, om hon accepterar uppdraget som partiledare och statsministerkandidat, vilja bygga ett annat lag. Av uppenbara skäl, rapporterar Ledarsidorna.se.

Baylan menar att Magdalena Andersson som verkar bli socialdemokraternas nästa partiledare, ska få möjligheter att bygga sitt eget lag och att det sammanfaller med hans beslut att vilja göra något annat i framtiden.

Om Baylan avser ta tillbaka sin riksdagsplats eller inte i samband med att han lämnar sin post är okänt. Även om han har ett års avgångsvederlag från regeringen så kommer det vara avgörande för hans ekonomi på längre sikt.

Om han väljer att formellt lämna riksdagsplatsen först den 17 mars när han fyller femtio år är han garanterad en avsevärt högre avgångsersättning än annars då han går på det gamla avtalet som ger rätt till avgångslön tills det att han går i pension.

-Pettersson säger att det är inte Ibrahims fel, med det är helt orimligt att en fullt frisk 50-åring ska ha rätt till lön till 65-årsdagen.

Riksdagsledamöternas villkor och arvoden…

Redan ett års avgångsvederlag är för mycket. Riksdagsledmöter borde ha sammavillkor som andra på arbetsmarknaden som de fattar lagar för.

Men Baylan kanske är just och avstår från skattebetalarnas pengar och börjar arbeta…

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Vad får Baylan med sig i avgångsvederlag?

 1. Orimligt ja det tycker jag med. Men många andra gamla har också en oförtjänt hög pension. Att själv ta ansvar för sin ålderdom verkar de flesta tycka är fel, andra skall alltid bidra, verkar vara folkets syn. Alltid stat och kommun aldrig en själv.
  Kinesiskt skräp skall köpas tills man dör.

 2. ”Men Baylan kanske är just och avstår från skattebetalarnas pengar och börjar arbeta…”
  Förslagsvis kan han skicka sitt CV till Cementa, där skulle de säkert bli glada över att få ha honom.

 3. han är i te mera korkad än att han begriper att det är slut med sosialdemokraterna ! och drt är bätyre att lämna innan s sjunker.
  den enda spm faltiskt saknar analys förmåga är Magdalena ekot höj skatterna. där vetkar analys förmågan obefintlig.. detta är troligen början till slutet nu skall bedömingana göras sjutningar och sprängningar och alla dessa mord skall ju granskas !? och om inte det täcker så måste man ju ta denna cov19 och det vinglandet och fen kostnaden i antal döda samt den arbetslöshet man skapade av det.?! sen har man ju altid den intressanta oden där sosialdemokraterna plötsligt gör en borglig politik undrar vad sossarnas väljare anser om det . särskilt då om yppande förbundet mot vänstern . ja undrar just vad som är värst . man kan säkertbräkna med en viss tubulens i nästa val . även om valboskapen är ganska trög så kommer den rena ifiotin och mass morden att en del vågor i valboskapens röster??

  6
  1
 4. Ja i Princip kan Riksdagsmän pensionera sig i 50 års ålder, och det dom slitit mest är byxbaken, en grovarbetare som använt kroppsjobb ska helst jobba till 70-75 utan att
  få några avgångsvederlag, men dom får klara sig på Europas sämsta Pension?

  Om nu Baylan får ett saftigt avgångsvederlag, så kan man undra över vad han som
  är ansvarig för Sveriges förfall får nämligen Löfven? Utöver sin Saftiga Pension som
  han och hans parti gett sig, så kommer han nog att få en rejäl belöning från EU för
  att han intecknat våra barn o barnbarns framtid? Samhällstjuvarna är duktiga på att förse sig själva!

  37
 5. Kan tänka mig att han var spekulant på statsminister posten, han har varit trogen sitt parti i ca 25 år, han är den riksdagsman som har suttit bland de längsta inom socialdemokraterna, har gjort allt han har blivet ålagd plus lite till. Klart att han hade sina drömmar om denna post, men så går den till en kvinna helt utan karisma och då blev valet enkelt istället för att bli passerad till källaren av en kvinna så avgår han för att behålla sin turkiska heder.

  25
  • Bylan är en typisk bekräftelse på socialisterna hemliga överenskommelse med muslimska brödrasällskapet sedan 80 talet. I utbyte mot islamska klanröster får islamisterna hjälp att ta sig in på alla politiska nivåer, inkl regeringen.

   Vad har han konkret åstadkommit för Sverige och svenska folket? Inget av värde på 25 år. Bara inkompetens som tex hanteringen av Cementa ärendet. Katastrof för 450.000 människors jobb i byggbranschen. Hans lojalitet har bekräftats genom hans dubbla medborgarskap. där islam (Turkiet) har varit hans primära prioritering. Avgår utan saknad av svenska folket!

   7
   1
 6. Baylan är nog en aspirant till generaldirektörsposten i den nya myndigheten som utav en händelse ska bildas .

  22

Kommentera