Stäng

Elva gånger högre risk att ovaccinerade dör med covid

PANDEMI. Amerikanska folkhälsomyndigheten CDC har släppt en rad studier som visar hur viktigt vaccinet är i kampen mot covid-19, rapporterar The New York Times.

En av studierna som har gått igenom 600.000 fall av viruset kommer fram till att ovaccinerade löper 4,5 gånger högre risk att smittas av covid-19, 10 gånger högre risk att läggas in på sjukhus och 11 gånger högre risk att dö med covid-19 än vaccinerade.

Det är som vi har visat genom studie på studie, gång på gång. Vaccinering fungerar, säger Rochelle Walensky på CDC vid en presskonferens.

En tredjedel av USA:s befolkning är ännu inte fullvaccinerade. Deltavarianten av coronaviruset slår allt hårdare på flera håll i landet. Antalet dödsfall har fyrdubblats bara under den senaste månaden.

-Pettersson har noterat att några bara ser nackdelarna med vaccinerna utan att notera fördelarna eller fundera på hur många som slipper bli svårt sjuka och hur många liv vaccineringen räddar.

Sedan finns det några helgalna som påstår att viruset är uppfunnet för att världens rikaste personer ska bli ändå rikare. Jag undrar hur man tjänar pengar på att döda sina kunder…

Jeander

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

30 reaktioner på “Elva gånger högre risk att ovaccinerade dör med covid

 1. Grattis Pettersson det var nog den första studie jag hört som så entydigt visar fördelen med vaccinering.
  En del frågor dyker ändå upp.
  Räknas man som ovaccinerad efter första sprutan, och ända tills det gått 2 veckor efter andra sprutan? För i så fall kan denna studie kasseras.

  Stämmer det att CDC har slutat att registrera genombrottsinfektioner 1 maj 2021. En del av dödsfallen registreras bara.

  Om studien stämmer så borde t.ex. Sverige ha färre döda per capita än de länder som har lägre vaccinationsnivåer.
  Vi borde däremot ha fler döda per capita än de länder som har vaccinerat sig mer än Sverige.
  Verkligheten visar att i 127 av världens omkring 183 länder så är det tvärtom vad det borde vara om nu vaccinet varit så bra som studien säger.

 2. FHM: ”PCR-testet kan inte skilja på virus med förmåga att infektera celler eller celler som oskadliggjorts av immunförsvaret”…

  Exakt vad tror Petterson att ”oskadliggjorts”, betyder?
  Mig veterligen finns det synonymer till detta ord som förintat, borttaget, utraderat.
  Hur är det med läsförståelsen Pettersson?

  1. Jag har bra läsförståelse och jag kan inte se att FHM påstår att PCR-testet är värdelöst som expert Lundin säger. Däremot visar testet i samband med symptom om man är smittat eller inte och det kan knappast vara värdelöst för den sjuke eller vården.

   1. Jag har inte påstått att FHM påstår att det är värdelöst.
    Däremot skriver de, som sagt, ”oskadliggjort”. I det sammanhanget är det m a o värdelöst.
    Ungefär som om du skulle bli dömd för rattfylla efter 1 i promille vid utandningsprov men polisen kan inte säga om du har det nu eller förra veckan. Rimligt? Vem fan hade gått med på det? Men detta VÄRDELÖSA test ska vi svälja? Detta ska legitimera en hel jäkla pandemi?
    Knappast. Inte jag åtminstone.

   2. Om du inte skrivit att PCR-testet är värdelöst vem har då skrivit nedanstående med ditt namn?

    ”FHM har konstaterat – för 1,5 år sedan ca – att ”PCR-testet inte kan särskilja om du är smittad eller har varit smittad”.
    Ett fullständigt värdelöst test alltså. Som legitimerar den sk pandemin.”

 3. Jag har aldrig märkt att Pettersson någonsin sagt någonting konstigt om covid, han har en förnuftig syn på pandemin covid, såsom jag förstår.

  12
 4. Själv har jag valt att inte ta sprutan. Mycket har inte ännu blivit klarlagt och först nu har ett av dessa s.k vaccin blivit godkänd. De övriga är fortfarande enbart nödgodkända. Tillverkaren av pcr testet fick sparken från det läkemedelsföretag han var anställd på när han påpekade i msm USA att det ska vara ett antal varv dessa körs. Testet körs tydligen i fel antal varv, samt var inte gjorda för dessa virusvarianter.
  Sedan anser jag att det förekommit alltför många forskare, även här hemma, som haft många insikter och åsikter, men aldrig får komma till tals. Därför är det heller ingen debatt öht, varken om sprutorna eller dess biverkningar. I Indien där Delta upptäcktes har de med goda resultat använt Ivermectin, som inte har de biverkningar som sprutorna har.
  För vem/vilka som i längden tjänar mest..låter jag vara osagt. Har läst många liknande artiklar, som i länken under de senaste året;

  https://t.me/nyadagbladet_se/1627

  12
 5. Räcker med att se på worldometer.com under rubriken Health.
  Att bli aborterad, är betydligt mer riskfyllt, liksom dö av cancer, svält mm, men det talar man inte om.
  Ingen garanti för ev skador och död. Får nog börja ha säkerhetsbälte på mig, när jag är ute och går, man kan ju ramla…
  Fast jag litar på folhälsomyndigheten, det skulle inte komma till Sverige…
  Man måste ställa allt i relation.
  Trevlig helg!

 6. Denna artikel kommer också arkiveras under ”tragikomiska nyheter” inom ett par år när antalet allvarligt sjuka/döda utav vaccinationerna exploderar. Radera detta också du, Pettersson.. Glöm inte att påpeka än en gång att ”alla dör vi nån gång”. Kom ihåg att du bestämde helt själv att förkorta din friska tid på denna jord.

  20
  1
 7. Chans att överleva Covid:
  Åldersgrupper Covid-19 Influensa
  0-19 år: 99,9974% 99,99%
  20–29 år: 99,986%. 99,995%
  30-39 år: 99,969% 99,975%
  40-49 år: 99,918%. 99,965%
  50-59 år: 99,73%. 99,95%
  60-69 år. 99,41%. 99,9%
  Över 70 år: 97,6%. 99%
  (Ovan: ej på institution.)
  Över 70 år, alla: 94, 5%. 99%

  Källa: Ionannidis & Axfors, Stanford Universitetet 2021

  Slutsats: För äldre kan Covid-vaccination vara en god idé, även om det är betydligt vanligare att dö av andra orsaker.
  För yngre är Covid inte farligare än vanlig influensa.

  22
  1
 8. Pettersson! Läs själv vad du skriver. ”dör MED Covid-19”. Inser du inte bedrägeriet med ordvalet. Hur skall du skilja dessa MED från sådana som tillfrisknat från Covid-infektion, men senare ändå dör av i princip naturlig orsak, typ åldersrelaterad sjukdom, hjärtinfarkt, cancer etc. Ett flertal dödsorsaker leder f ö i regel till slut till att lunginflammation avslutar livet. i varje fall enligt de läkare jag känner.

  ”MED ” Covid är relativt inget allvarligt utan kan bortses från. Det allvarliga ligger i AV Covid! Hur många dör AV Covid? Mindre än 20%!

  Det allvarliga är även att svensk sjukvård inte tillåter forskning kring alternativa, men beprövade, behandlingsmetoder, så att dessa kan följa Indiens lyckade resultat med Ivermektinlinjen. Finns även andra preparat. Noll (0) döda AV Covid. infekterade tillfrisknar och är sedan INTE SMITTSPRIDARE. O s v! Däremot är vaccinlinjen i New Dehli resp Tamil Nadu fruktansvärda misslyckanden. 10000-tals döda och ännu fler smittade. Och givetvis excess av döda MED Covid!

  27
  1. PCR-tester kan i enstaka fall visa fel, men då beror det på den som tar provet och tolkar resultatet.

   Falska positiva eller negativa provsvar kan aldrig uteslutas helt, men träffsäkerheten och känsligheten är närmare 100 procent när PCR-resultaten tolkas av experter. När testet tas i samband med symtom under en pågående smittspridning i samhället, såsom vid en pandemi, minskar dessutom risken för ett falskt positivt provsvar ytterligare.

   3
   16
   1. Pettersson borde läsa på en smula. FHM har konstaterat – för 1,5 år sedan ca – att ”PCR-testet inte kan särskilja om du är smittad eller har varit smittad”.
    Ett fullständigt värdelöst test alltså. Som legitimerar den sk pandemin.

    För övrigt är det intressant att Pettersson – i vissa sammanhang, ibland – tycks ha tilltro till Pk-media.

    12
   2. Givetvis tror jag på PK-media ibland, allt de rapporterar är inte lögn eller vinklat. Jag tror inte på att skjuta budbäraren utan att titta på budskapet. Men där är vi kanske olika.

    Ett positivt PCR-test innebär att du har covid-19

    När det gäller PCR-test så skriver Folkhälsomyndigheten att träffsäkerheten ligger på närmare 100 procent.

    ”…falska positiva eller negativa provsvar aldrig kan uteslutas helt så är träffsäkerheten och känsligheten närmare 100 procent när PCR-resultaten tolkas av experter. När testet tas i samband med symtom under en pågående smittspridning i samhället, såsom vid en pandemi, minskar dessutom risken för ett falskt positivt provsvar ytterligare…”

    PCR-test kan ge svar på om du har eller nyligen har haft covid-19. Däremot kan metoden inte tala om ifall du är smittsam eller inte. Det beror på att PCR-tekniken inte kan skilja på virus med förmåga att infektera celler och virus som har oskadliggjorts av immunförsvaret. Testet visar inte om du har haft covid-19 vid ett tidigare tillfälle annat än om du nyligen har haft en genomgången infektion.

    ”Ett fullständigt värdelöst test alltså. Som legitimerar den sk pandemin” skriver herr Lundin. Jag tror inte ens Lundin tror att FHM skulle använda och rekommendera ett test som de själva påstår är värdelöst.

    Metoden PCR används för att upptäcka en unik del av virusets arvsmassa, RNA. Det är samma teknik och förfarande som har använts länge vid många andra sjukdomar, till exempel influensa och kikhosta.

    https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/testning-och-smittsparning/testa-dig-for-covid-19/om-pcr-test/

    2
    11
   1. Enl WHO nya definition av immunitét, räknas inte ”naturligt förvärvad immunitét”, som immunitét. Det är endast vaccinerade som räknas som immuna. GIVETVIS BULLSHIT!

    Vad händer kroppen om en naturligt immun individ tar ett genmanipulerat experimentpreparat som injektion? In kommer förståss Covid-19 virus och kroppen reser sig i försvar. I princip – eller hur. Och individer testas inte obligatoriskt innan de injekteras.

    16
   2. Du kan ha en poäng där men problemet är att få naturligt förvärvad immunitet utan att bli svårt sjuk eller dö.
    För att slippa en massa svårt sjuka och döda behövs vaccin.

    5
    14
 9. Skönt att Pettersson håller huvudet kallt i dessa coronatider när det annars är julafton för alla slags foliehattar.

  5
  36

Kommentera

%d bloggare gillar detta: