8 thoughts on “Framtidsutsikter

 1. Skattesänkningar? Bluff/skämt. Ca: en hundring
  för de (dock ej f fattigpensionärerna ) flesta.
  Journalister o andra skriver inte ett ord om
  den här ”skattesänkningen”! Javisst, de här grupperna är ju kompisar med varandra.
  Man vill ju vara kvar vid köttgrytorna. Arma land

 2. Hade Märta Stenevi varit självkritisk så hade hon insett att hon är fullkomligt överflödig i politiken och lämnat sina uppdrag med svansen mellan benen

  43
 3. Carolin Dahlman är en kvinna med huvudet på skaft, så att säga. Hon är bästa läsningen på Bulletin.

  18
 4. Carolin Dahlman skriver och analyserar i sin krönika i Bulletin: ”S måste dumpa tokpartiet MP”.

  ”Märta Stenevi (MP) menar att vi kan ta emot betydligt fler flyktingar än vi gör idag. Gulp. Hur länge ska Socialdemokraterna anpassa sig?

  I en intervju i Svenska Dagbladet menade Miljöpartiets språkrör Märta Stenevi att Sverige klarar av att ta emot fler människor på flykt. ”Jag ser att vi kan ta emot betydligt fler än vad vi gör i dag. Det är ingen tvekan om saken. Vi har under lång tid haft ett oerhört lågt flyktingmottagande” (5/9).

  Oj då.

  ”Oerhört lågt” alltså.

  Har Stenevi någonsin lämnat den bubbla hon själv lever i? Har hon besökt en svensk småstad de senaste åren? Har hon brytt sig om att studera statistik, fakta och forskning?

  Om hon vågade skulle hon upptäcka att Sveriges demografi har förändrats enormt. Cirka 20 procent av befolkningen är nu född utomlands; en ökning från 10 procent 2000. Vi har beviljat över en halv miljon uppehållstillstånd till flyktingar och deras anhöriga under samma tid.

  Detta vore väl i sig inget problem om det kommit hit människor som direkt kunde skickas till hemtjänsten eller it-företagen, bli löntagare och skattebetalare.

  Men väldigt många blir tyvärr arbetslösa. Bidragsberoende. Inte ens hälften av somalier och syrier som bor här förvärvsarbetar. Det tar decennier för många att bli självförsörjande.

  De behöver tak över huvudet och mat på bordet – och någon annan måste betala för det. De behöver skola, sjukvård, tolkhjälp, psykologer, äldreomsorg, vägar att färdas på, sophämtning, försvar, barnbidrag, rättsväsende, studielån…

  Expertgruppen för studier i offentlig ekonomi räknade för ett par år sedan ut att en genomsnittlig flykting kostar staten 74 000 kronor om året. Vem tror MP betalar för det? Joakim von Anka?

  Stenevi sa i intervjun att hon ogillade att folk talade om flyktingar som volymer. ”Det är inte asylsökande som skapar integrationsproblem – det är svensk politik.”

  Hon verkade alltså inte ha minsta förståelse över att det blir problematiskt att det kommer hit människor som inte kan svenska, har mycket låg utbildning och svåra trauman.

  Det är inte främlingsfientlighet att konstatera att de har tufft att komma in, utan sunt förnuft. Något som tycks vara en bristvara inom MP.

  Stenevi har alltså helt fel. Det är inte svensk politik som är orsak till att analfabeter har svårt att få jobb på en riktig arbetsmarknad. Hur skulle det kunna vara det?

  Dessutom är hennes lösning respektlös mot alla som jobbar. Stenevi vill utjämna ekonomiska klyftor, vilket i klarspråk betyder högre skatter.

  Magdalena Andersson (S) aviserade förra veckan skattesänkningar för ”vanliga löntagare” som skulle bowla eller klippa håret för att shoppa igång samhällsekonomin. Men hur många kaffekoppar får man för en dryg hundring mer i månaden? Och hur mycket betalar varje låginkomsttagare betalar för asylsökande och de som fått asyl? Nu – och i Miljöpartiets perfekta framtid…?

  ”Vi ska aldrig tillbaka till 2015”, sa Stefan Löfven (S) nyligen till Dagens Nyheter (18/8). Ja, han har ju faktiskt fattat hur omöjlig den situationen var och hur generös migration påverkar Sverige negativt.

  Men det verkade Stenevi inte se. Hon menade att ”Ingen av oss vill att miljontals människor ska vara på flykt.”

  Nej, vem vill det? Men hon väjer med sitt högtravande fluff för vad en seriös regering behöver hantera i nuet.

  MP vill efter valet ha ett ”tätt samarbete” med S, meddelade Stenevi i intervjun. Men S borde redan nu frigöra sig och sluta anpassa sig efter det gröna partiets verklighetsfrånvända tokerier.

  Risken för S är annars att Vänsterpartiet håvar in fler av vänsterväljarna. Nooshi Dadgostar (V) visade via stenhårt fokus på marknadshyror vem som är vänstrast av dem alla. Hon stod på svenska hyresgästers sida, medan MP önskar ta hit fler som behöver en skattefinansierad hyresrätt. Det gynnar inte S att skänka bort arbetarnas pengar till fler.

  Vi kommer aldrig att kunna bowla oss ur konsekvenserna.”

  CAROLIN DAHLMAN

  https://bulletin.nu/dahlman-s-maste-dumpa-tokpartiet-mp

  39
 5. Han är något så udda som en politiker som kan tänka längre än näsan räcker och törs säga det .
  Bra Hanif .

  46

Kommentera