Stäng

Det är ingen merit med regeringserfarenhet som landet ser ut

VALET 2022. Om ett år är det valår och inför det börjar ett ”blågult” block bestående av M, KD och SD allt mer att utkristallisera sig. I en intervju med Svenska Dagbladet ger Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson sin bild av ett samarbete partierna emellan. – Mitt intryck är att vi har goda förutsättningar att hitta en gemensam målbild, säger han till tidningen, enligt Nyheter Idag.

Jimmie Åkesson, Sverigedemokraternas partiledare, Foto: News Øresund, Johan Wessman.

– Vi går till val som ett enskilt parti och siktar på att bli så stora som möjligt och att kunna bilda regering. Jag menar att vi är på den nivån i dag, vi är en viktig maktfaktor i svensk politik, säger Jimmie Åkesson till tidningen.

Åkesson tillägger att det viktigaste för honom är att hans parti får gehör i frågor rörande kriminal- och migrationspolitik, frågor som har stor betydelse för hans väljarbas.

För att få igenom detta säger sig Åkesson vara villig att anta rollen som justitieminister. Moderatledaren Ulf Kristersson har emellertid sagt att han inte är redo att ge en ministerpost till SD-ledaren i sin regering. En anledning till det är att SD inte har någon erfarenhet av regeringsarbete.

Det beror på att vi aldrig har fått möjlighet att sitta i regering och det är inte nödvändigtvis en merit att ha haft regeringserfarenhet de senaste decennierna med tanke på hur landet ser ut. Det är snarare en merit att inte ha haft ansvar för hur landet ligger, säger Åkesson.

Läs vidare på Nyheter Idag…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 reaktioner på “Det är ingen merit med regeringserfarenhet som landet ser ut

 1. Tyvärr så ser jag en regering bestående av S-V-C-MP efter valet. Jag är övertygad om att SD inte nöjer sig med att vara en del av högern men inte får ha något inflytande. Här tycker jag att Åkesson ska vara hårdare ”vårat stöd kostar….”. För det är ju så jag och kanske flera väljare vill ha det, att ”vår” politik ska synas. Men som sagt, jag ser framför mig en strid mellan M-KD-SD som kommer att resultera i ytterligare 4 års socialistiskt styre.

 2. Det partier som suttit i regeringen har erfarenhet av, är hur man förstör ett land. Den kunskapen/erfarenheten har inget att tillföra en ansvarsfull regering.

  38
 3. Litar inte på Kristersson. Dax för honom att välja vilket ben ha ska stå på. Det går inte att vela fram och tillbaka, som läget i landet ser ut. Det är mycket värre än i de skyddade enklaverna, som politikerna bor i.
  Socialdemokratin måste krossas till varje pris och det absolut viktigaste är att det konservativa blocket kan hålla samman, även före valet. Att inte till varje pris, få till ett maktskifte, är att betrakta som landsförräderi. Det är mycket svårt att glömma de demokratifientliga överenskommelserna. Där har Kristersson mycket att stå till svars för. Skärpning. Se sossarna som den store satan!

  39
 4. Vilka meriter har Stefan Löven ? En uppenbart svagbegåvad person med en IQ under 85, passar väl bäst som hangarsopare eller toalettstädare på T-centralen.

  33
  1
 5. Han har rätt, återigen Åkesson.

  Hoppas av hela mitt hjärta att SD blir det största partiet 2022, så vi kan få stortruten från Strängnäs tyst.

  Han Ulf påminner om en statsminister vi snart slipper, och därför inte han som Regeringsledare.

  Hoppas alla kommer ihåg honom från hans ungdom då han ansåg att sossarna kunde ta hit fler invandrare.

  40
 6. Ja, det finns många partier med regeringserfarenhet, så skamvrån borde ha blivit fullbelagd för länge sen. Fast om man inte har några skrupler, men har försett sig med ett rymligt samvete, så ångar man på oavsett det katastrofala utfallet av sina handlingar.
  Jag får det till att 6 partier bör skämmas allra mest : S – MP – C – L – M – KD. De har i varje fall regeringserfarenhet allihop. Sen kan gott V skämmas också, för dom har alltid varit en dörrmatta åt såssarna.
  SD, däremot, saknar regeringserfarenhet och slipper således att skämmas. Men ofta brukar ändå SD få ta skit för att de andra ljuger av gammal vana och gärna skyller sina misstag och tillkortakommanden på det parti som står utan skuld för haveriet.
  För en normal person är ju detta elementärt, men ändå vevas detta spektakel om och om igen.

  47
  1. Anledningen till att jag frågar är att jag sett samma påstående som Marit säger, fast då med annan signatur, är Marit ett troll som byter signatur?

   1. Marit har många namn, både kvinnliga och manliga. Personen är en svagbegåvad mupp utan något annat att göra än att skriva dumheter på bloggen, vilket muppen gör sedan flera år tillbaka och alltid med ett nytt namn.

    24
    10
   2. Pettersson.
    Ta hans/hennes IP adress, då kan du enkelt också se vem det är även om personen byter namn/signatur!

    14

Kommentera

%d bloggare gillar detta: